Matig Feyenoord ontsnapt in Nijmegen aan eerste nederlaag in de Eredivisie

28 september 2024, 20:45
Foto: © Imago

Feyenoord is ontsnapt aan de eerste Eredivisie-nederlaag van het seizoen. Jordan Lotomba is met zijn treffer de redder in nood in Nijmegen. De mannen uit Rotterdam-Zuid vielen zeer tegen in de wedstrijd, maar staan uiteindelijk toch niet met lege handen. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Feyenoord behaalde voorafgaand aan het duel met NEC negen punten in het huidige seizoen. De gastheren uit Nijmegen wonnen alleen van Fortuna Sittard en van PEC Zwolle, en stonden dus op zes punten na zes duels. Vorig weekend werd er op pijnlijke wijze van Heracles verloren op eigen bodem. Een nederlaag die voor de meesten toch redelijk onnodig zou moeten voelen, zeker op voorhand.

Artikel gaat verder onder video

De uitploeg heeft ook nog niet de meest vlekkeloze start gehad. Zo werd er gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam en FC Groningen, en werd er ook niet gewonnen van Willem II. NAC Breda en PEC Zwolle werden echter wel aan de zegekar gebonden. Feyenoord heeft wel één wedstrijd minder gespeeld dan NEC, want de kraker tegen Ajax werd uitgesteld vanwege de stakingen bij de politie.

De eerste helft van de kraker in Nijmegen was vooral voor Feyenoord. De mannen van Priske hadden niet enorm veel kansen, maar waren wel gedurende het eerste bedrijf de hele tijd aan het aanvallen. Toch was de enige goal van de eerste helft voor NEC. Sontje Hansen dribbelde er flink op los, en verschalkte vervolgens Wellenreuther in de korte hoek. De spelers gingen met een 1-0 ruststand aan de thee.

In de tweede helft was er een compleet ander spelbeeld. NEC was juist de ploeg die aan het aanvallen was, terwijl Feyenoord meer op de counter speelde. Koki Ogawa had een grote kans na de rust, maar de bal spatte uiteen op de paal. Ibrahim Osman ging op een gegeven moment nog neer in het zestienmetergebied, maar scheidsrechter van dienst, Bas Nijhuis, wuifde dat, zoals we kennen van de scheidsrechter, weg. 

Met nog een kwartier op de klok schoot Ayase Ueda de bal keihard achter NEC-doelman Robin Roefs, maar de Japanner stond buitenspel, waardoor de gelijkmaker van Feyenoord niet doorging. Het mocht allemaal niet baten voor de uitploeg. Richting het einde van de wedstrijd begon Feyenoord weer meer aan te dringen, maar tot grote kansen kwam het ook niet, door het goede verdedigen wat NEC deed. Roefs haalde de bal nog knap uit het doel na een inzet van David Hancko.

Roefs was even later de schlemiel, want hij kon de voorzet niet volledig wegwerken, waarna Jordan Lotomba de bal voor zijn voeten kreeg, en binnen wist te schieten. Zo stond het 1-1 in de 89ste minuut. Ogawa kreeg in de 95ste minuut nog een enorme kans op de 2-1, maar zijn inzet belandde op de paal. Het scheelde niks of NEC won nog op het eigen veld. Na zeven minuten van blessuretijd vond Nijhuis het mooi geweest, en blies hij op zijn fluit voor het einde van de wedstrijd: 1-1.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Toch nog ongeslagen.. Wordt tijd voor verandering.

Hops
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

Inderdaad eerst een nieuwe trainer

RWBY
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

@Hops Als je geen beleid hebt, dan Ja

Laurens1
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Geestig dat jij maar blijft trappen naar Ajax terwijl dit resultaat weinig hoop voor de toekomst biedt! Daarom Rudolf stop eens met je ongefundeerde praat richting Amsterdam. Voor echte Feijenoord fans vind ik dit resultaat afschuwelijk, jou gun ik het omdat je gek bent!

RWBY
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

@Laurens1 Niemand heeft het over Ajax hier.

Dexi
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Als een punt tegen een NEC al als opluchting voelt, zegt dat genoeg over de huidige vorm van het team.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Matig feyenoord???? Slecht Feyenoord!!! na 25 min stopten ze met druk zetten en controle houden. Small en wellenreuther die Beelen niet coachen dat ie omver gelopen gaat worden. Osman wat een matige rechtsbuiten geen explosieve acties geen vertrouwen in ze eigen spel. Met balverlies sjokken ze terug echt slecht slecht geen intensiteit . Priske moet echt harder ingrijpen. Smal nutteloos als Bueno 100% fit is nooit meer opstellen die smal. Wat maken ze het zichzelf moeilijk zo. Wat is met deze gasten aan de hand joh!

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Slechte Feyenoord??? Zeer zeer slecht Feyenoord!

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Mee eens heren slechtste wedstijd tot nu toe . Je begint nog aardig ,maar na de 1-0 compleet de weg kwijt . Feyenoord verdiende helemaal niks deze wedstrijd . Handjes dichtknijpen . Na een dag vol voetbal(leuke en minder leuke uitslagen ) is dit echt een domper .

RWBY
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

@gtsb 2.0 Juist, als je niet over kwaliteit spelers beschikken of zijn geblesseerd, gaat wat moeilijker.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Er is best kwaliteit al heb je daar vandaag na de 1-0 niks meer van gezien . Het komt bij mij ook over dat er mentaal een probleem is . W2 voetbal je een gewonnen wedstrijd een blunder en 1-1 Sparta uit kom je sterk terug maakt de 1-1 en krijg je rood Groningen uit knapt er iets bij 2-1 voor . En nu kun je na de 1-0 ineens niks meer .

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@gtsb klinkt raar maar ik kijk Timber hiervoor ook aan met de tegencounter was niemand 100% terug aan het sprinten als voorheen vorig seizoen. Als Captain moet jij als eerste sprinten en de rest aanjagen. We hebben in kwaliteit ingeleverd ja maar intensiteit afjagen heeft niks met kwaliteit te maken maar je wil om strijden. Allemaal collectief hebben ze schuld aan dit slechte spel.

RWBY
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@gtsb 2.0 Het blijft een raadsel, maar ik hoop dat het verder goed komt.

RWBY
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@jurgen😎: ''Maar intensiteit afjagen heeft niks met kwaliteit te maken maar je wil om strijden.'' Oké, leg dat maar eens uit dan.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

afjagen heeft niks met kwaliteit te maken dat heeft met loopvermogen te maken en de wil om de bal snel terug te veroveren . dat betekend dus een team dat hard afjaagt constant en constant druk blijft leggen op de tegenstander hoeft niet heel technisch te zijn. Hoge intensiteit dat is wat slot wilde en dat zag je ook terug je hoeft niet hele topspelers te hebben maar wel spelers die veel loopvermogen hebben en constant willen afjagen en vooruit verdedigen .

Klantenservice
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

Wat een bizar slechte wedstrijd... Niet normaal hoe slordig Feyenoord was. Het leek wel alsof ze er totaal geen zin in hadden. Zo enorm veel balverlies middels slechte passes en slechte aannames, veel persoonlijke fouten, corners die niet voorbij de 1e paal kwamen... Dan maak je met mazzel de gelijkmaker en verwachtte ik dat er nog een storm werd aangewakkerd om alsnog de winnende te maken. Maar in plaats van alles geven voor de winnende, wordt het vooral tegenhouden omdat NEC degene is die aan zet. Een van de weinige lichtpuntjes vond ik de terugkeer van Bueno, vele malen beter dan Smal. Als dit zo doorgaat, wordt het een lang seizoen...

FROIO
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

NEC heeft met 1-1 gewonnen. Wanvertoning van Feyenoord. Geen passie. Geen idee. Geen vooruitgang. Geen leiding. Die trainer moet er uit. Dit komt vanuit hem. Hij is hier verantwoordelijk voor. Het is bijna een tweede Steijn.

RWBY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@FROIO Weer een stomme vergelijking.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Met alle respect, ik schrijf het niet graag, maar de waarheid en de realiteit is hard, dat ondervond Ajax en Ajax werd zelfs tot nu toe, afgebrand. Feyenoord had net als bij Groningen wederom gezwijnd. NEC verdiende te winnen (de paal), NEC(Rogier Meijer !) was tactisch veel beter dan 'het niet weten waar naar toe-spel' van de Rotterdammers. Wat voor spelers heeft Te Kloese binnen gehaald ? Enkele, enkele ? alle nieuwe spelers zijn zelfs slechter dan de Mislintatspelers van Ajax, wow. Het bewijs is geleverd dat Te Kloese in de zomertransfer gefaald heeft. Die Osman, die Lotomba, die Carranza, die Moussa (onder Slot), die Nadje zijn toch geen Feyenoordwaardige spelers Te Kloese !!! Hancko, Timber, Gimenez zijn in waarde gedaald en zijn nu koopjes geworden. Hwang de 'Verlosser' is de 'Verliezer', waar was hij ? Als Hansen en Pereira niet uitvielen dan was het leed voor Feyenoord groter geweest. Dit Feyenoord kan sowieso geen aanspraak meer maken op de 2e plaats en terecht. Nu heeft AZ al 6 punten voorsprong en misschien Utrecht bij winst op AZ 6 punten, Utrecht bij winst 4 punten. De achtervolgers hebben al 9 punten. Ik ben bang dat dit Feyenoord alleen voor de 5e plaats rijp is. Dit Feyenoord is niet goed en het ligt niet aan Priske, maar aan Te Kloese met zijn waardeloze aankopen. Ik denk dat de Ajaxsupporters nu met de vingers naar Feyenoord gaan terug wijzen als gevolg van de vernederingen van de Feyenoorders in het afgelopen seizoen.

Sticks
Link gekopieerd!
    45
    + 1
avatar

@Grote Markt: Wijzen lijkt me overbodig. Met 4 gelijkspelletjes en maar 2 x winst moet je je onderhand toch eens realiseren dat je met je topclub behoorlijk slecht bezig bent en er al een klein wonder moet gebeuren wil je nog voor een titel kunnen meedoen. En wie het dan allemaal schuld is...jij zegt te Kloese, ik noem Priske er bij want die had in feite vanaf het begin Slot moeten en kunnen kopiëren in plaats van lichtelijk arrogant zijn eigen ideeën door te drukken. Plus idd sommige spelers waar je veel meer van mag verwachten. Je zei het eerder al van "kleine clubs tegen grote clubs" en dat komt nu weer uit. Feyenoord komt hier met een late gelijkmaker heel goed weg en Psv is voorlopig de lachende eerste. Ik mag hopen dat deze uitslag aanleiding is voor sommige mensen om eens te stoppen met onophoudelijk afkrakende reacties naar Ajax te plaatsen, want de nieuwe realiteit is dat deze club nu zelf barst van de problemen. En Ajax is bezig aan een eigen "gevecht" dat daar helemaal los van staat. De situaties zijn verschillend, de problemen bij beide clubs duidelijk aanwezig. Misschien is dit een broodnodig wakker-wordt-moment.

RWBY
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@Sticks @Grote Markt Feyenoord met Ajax vergelijken net als dat je een olifant met een giraf vergelijkt.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Laat gaan rwby . Ik schrijf het niet graag maar ajax ajax ajax oftewel je schrijf het heel graag .

RWBY
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@gtsb 2.0 👍

mauricejongboom09
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Bah bah bah bah wat vindt ik dit erg dat die Kakkerlakken er toch nog een punt aan overhouden !!!!!!!!!!!!!!

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Volwassen reactie !

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

liever een kakkerlak als een junkie zwerver

Kramer
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Wat zijn ze blij dat de politie ging staken😂

RWBY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Kramer En?

Goku
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Priske is niet de trainer voor Feyenoor, dat mogen we nu wel zeggen toch? Alle gezeik over spelers die weg zijn, de geblesseerde spelers, mag je nooit zulke wedstrijden zo spelen. Je hebt nog geen top/sup ploeg gehad!!! Nee Priske haalt de kerst niet en tegen die tijd is alles wat afgelopen seizoenen is opgebouwd totaal gesloopt. En ieder die nu weer excuses gaat zoeken of het verdedigen, onthoudt mijn woorden....

RWBY
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Elke trainer is goed over het bepaald materiaal die beschikt, dus Ik denk niet dat het nog wat uit maakt als je hem wegstuurt.

Goku
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Wieffer Geertruida en Hartman, de rest is het zelfde. Minteh had over een heel seizoen geen basisplaats, Stengs stond ook niet altijd in de basis. Hancko, Nieuwkoop, Beelen, Paixão en Wellenreuther geen schim van vorig seizoen. Was Slot dan zo geweldige trainer.... Schijnbaar kan Priske de nieuwe spelers er niet in passen( iets wat Slot bijna elk seizoen moest doen) en kan de selectie ook niet tot grote hoogte brengen, zelfs geen strijd wat het motto is: geen woorden maar daden....

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Goku dit ligt niet aan de trainer . Wat is er vandaag gebeurd wat aan hem zou moeten liggen !?

RWBY
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

@gtsb 2.0 Niets. Het was gewoon een teleurstellend gelijkspel in mijn mening, daar is het hele team verantwoordelijk voor. Puntje gepakt en nu op naar de volgende wedstrijd.

R MN
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Back to life, back to reality.

Paulito
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Trainer is gewoon niet zo goed als Slot was. 1 goede aankoop Hwang! kan je tegenover Wieffer zetten. Eerste wedstrijd is Feyenoord bestolen van een 100% strafschop, var deed het niet. Er zit geen progressie in dit team. Ten Kloesse heeft teveel breedte aankopen gedaan. Conclusie als Feyenoord met kerst geen tweede staat afscheid nemen van Priske en eerst een TD aanstellen. Ten Kloese komt te kort, veel spelers kwamen door Slot of ex scout Schuiteman. Ja Giminez wel door Ten Kloese. k zie Ajax echt boven Feyenoord eindigen en AZ ook. Van Marwijk maar als interim voor de rest van het seizoen.

RWBY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Paulito Het maakt allemaal geen ene moer uit.

Laurens1
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Trainer is net zo goed als zijn materiaal. Je kunt niet ongestraft je beste spelers weg doen zonder behoorlijke vervanging! Ajax zit al lang in de hoek waar de klappen vallen, fijn dat jullie deze plaats even overnemen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen