Been ziet gemiste kans voor Feyenoord: 'Hij liep op vijf kilometer van De Kuip te voetballen'

14 september 2024, 23:26
Foto: © ESPN

Mario Been vindt het opvallend dat Feyenoord - voor zover bekend - geen interesse had in AZ-spits Troy Parrott. De Rotterdammers versterkten zich afgelopen zomer met de Argentijn Julián Carranza en haalden een jaar eerder Ayase Ueda naar De Kuip, terwijl Parrott bij stadgenoot Excelsior een prima seizoen in de Eredivisie doormaakte.

Namens het bescheiden Excelsior trof Parrott in het reguliere seizoen tien keer doel in de Eredivisie, waarmee hij echter niet kon voorkomen dat de Kralingers werden veroordeeld tot het spelen van de play-offs om promotie en degradatie. Daarin was de Ier, die werd gehuurd van Tottenham Hotspur, nogmaals zeven (!) keer trefzeker in vier wedstrijden, maar werd een 4-1 nederlaag bij NAC Breda de club uiteindelijk fataal.

Artikel gaat verder onder video

Parrott bleef echter wel actief op het hoogste niveau in Nederland. AZ trok de portemonnee en nam de spits voor een miljoenenbedrag over van de Spurs. In Alkmaar moet de Ier de naar Benfica vertrokken topschutter Vangelis Pavlidis doen vergeten. Nadat hij in zijn eerste vier wedstrijden in Alkmaarse dienst nog niet tot scoren kwam, was hij zaterdagavond tegen sc Heerenveen ineens 'los'. Liefst vier keer trof Parrott doel, waardoor hij een groot aandeel had in de vernederende 9-1 waarmee de ploeg van Robin van Persie terug naar Friesland werd gestuurd.

In De Eretribune op ESPN vraagt presentator Jan Joost van Gangelen of Parrott 'nou zoveel minder' is dan Feyenoord-spitsen Ayase Ueda en Carranza. "Nou ja, ik zit weleens te kijken...", antwoordt de oud-speler en -trainer van de Rotterdamse club. "Feyenoord haalt achttien nationaliteiten, en deze jongen liep op vijf kilometer afstand van De Kuip te voetballen, in het Van Donge & De Roo Stadion. Moet je dan altijd maar buitenlanders halen? Nou is Parrott ook een buitenlander, maar in ieder geval iemand die heel dichtbij gespeeld heeft, de competitie kent en het vermogen én de kwaliteiten heeft om goals te maken."

'Misschien wat vaker dichterbij kijken'

Overigens is Parrott lang niet de enige speler in Nederland die onder de radar van de topclubs is gebleven, stipt Been vervolgens aan. "Micky van de Ven speelde bij Volendam, daar is Ajax en ook AZ vlakbij. Die laten ook zo'n jongen naar het buitenland vertrekken. En bij Jerdy Schouten (van Excelsior naar Bologna in 2019, red.) en Thijs Dallinga (van Excelsior naar Toulouse in 2022, red.) is dat ook gebeurd. Misschien moeten we wat vaker dichterbij kijken in plaats van heel ver over de grens. Waarvan je maar moet afwachten of dat dan de gouden greep is", aldus Been.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Eredivisie staat aan de vooravond van een grote verandering

Chris Woerts heeft nieuws: er komt een grote wijziging aan in de Eredivisie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

RWBY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is aan de scouting.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

De scouting van Feyenoord is blind. Alles wat ze halen is waardeloos. Geblesseerd. Niet fit. Moeten wennen voor een half jaar of meer zie Ueda. Die went nooit. Zelfs Lopez is 10x beter dan Gijs Smal. Parrot kon je zo ophalen riep ik vorig jaar nog hier. Evenals Mijnands. Nee de scouting is waardeloos evenals de trainer. Ze mogen blij zijn als ze in het linkerrijtje eindigen.

RWBY
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@Hurricane Ten eerste, het scouten van spelers is heel erg moeilijk en vaak heel erg duur, er is geen garantie dat Parrott het beter gaat doen, (Ik heb jou hem nooit zien opnoemen om naar Feyenoord te komen). Ten tweede, dit is Ueda's tweede seizoen bij ons, hoe lang had Sinisterra nodig om zich aan te passen? Ten derde, blessures en niet fit zijn gebeurt altijd in elke sport, ook in het voetbal. Ten vierde, ''zelfs Lopez is 10x beter dan Gijs Smal.'' Nou ik heb Lopez zien spelen en er klopt niets van wat je zegt, anders was hij niet verhuurd geweest als dat het geval was. Ten vijfde, ik zeg het nog een keer, elke trainer moet zijn of haar tijd meten om daar een team te neerzetten, ook zijn ze vaak afhankelijk over welke spelers tot zijn of haar beschikking hebben, dus het gaat niet altijd in een keer. En tenslotte, Feyenoord (onze club) is nu in een positie dat zich naar een stabiele topclub te bouwen, dat is hun beleid (voor nu). Hun beleid is niet om elk jaar om de titel te strijden tenzij het budget hebt om elk jaar een kampioenswaardig team neer te zetten en daar hebben ze nog niet.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Als je priske de tijd gaat geven speel je volgend jaar KKD. Er zit totaal plan of idee achter. Je speelt de hele tijd op eigen helft. Volgende week NAC. Die ga je niet winnen. Maar goed als de scrum maar goed is.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Goeie reactie rwby

RWBY
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@Hurricane ''Als je priske de tijd gaat geven speel je volgend jaar KKD'' Dat is heel erg overdreven, er zijn maar 4 wedstrijden gespeeld, we hebben nog steeds geen stabiele ingespeelde team, kijk eens naar de basis elf en de wisselingen? Wat je had dan verwacht tegen FC Groningen? ' ''Er zit totaal plan of idee achter. Je speelt de hele tijd op eigen helft.'' Dat was er wel het werd alleen niet goed genoeg uitgevoerd of heb je de wedstrijd niet goed gezien? ''Volgende week NAC. Die ga je niet winnen. Maar goed als de scrum maar goed is.'' Zover ik weet wint NAC bijna nooit is de Kuip dus ik denk dat het nog wel goed komt. En groepsbijeenkomsten zie je bij elke sport, ook bij het voetbal. Aangezien jij bijna niets heb begrepen van mijn vorige reactie zet ik een streep door dit nutteloze discussie. Een fijne dag nog en met Feyenoord komt het altijd goed! 🔴⚪⚫

RWBY
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@gtsb 2.0 Bedankt! 👍👍

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Popie jopie praat van Been . 1e 4 wedstrijden mario niet gehoord en nu heeft Feyenoord niet goed gescout . Verder slaat dat gelul van vlakbij de kuip nergens op . Andere ploegen lieten hem toch ook 'lopen'

The all blacks
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Een zwaluw maakt nog geen zomer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen