'Marcel Brands ontzegt één man de toegang tot sportcomplex PSV'

7 september 2024, 14:21   Bijgewerkt: 7 september 2024, 15:04
Foto: © Imago

Hoewel PSV anders wil doen geloven, was het in de laatste weken van de transferperiode wel degelijk onrustig in het Philips Stadion. Dat schrijft journalist Rik Elfrink in een terugblik in het Eindhovens Dagblad. Een zaakwaarnemer zou zelfs de toegang tot het trainingscomplex zijn ontzegd.

Eerder deze week was commercieel directeur Frans Janssen te gast in de Rood Wit-podcast en wekte hij de indruk dat ‘het allemaal wel meeviel’, zo viel Elfrink op. “Janssen zei ook dat de leiding zich af en toe zat te verkneukelen om een aantal onjuiste mediaberichten. De media zouden volgens hem bezig zijn met een ‘ratrace’ en PSV leek bijna een oorlogsgebied. Dat laatste zei Janssen uiteraard gekscherend. De realiteit was anders dan Janssen deed voorkomen”, schrijft de journalist.

Artikel gaat verder onder video

Elfrink benadrukt dat de vertrekwens van een aantal spelers wel degelijk voor onrust zorgde. Jordan Teze, Olivier Boscagli en Walter Benítez wilden PSV verlaten; uiteindelijk deed alleen Teze dat. Hij verkaste naar AS Monaco. PSV wilde niet met Brighton & Hove Albion in gesprek over Boscagli, terwijl Benítez ondanks drie biedingen niet naar Atlético Madrid mocht.

LEES OOK: Sterkhouder van PSV glashelder: ‘Kans is groot dat ik hier mijn carrière ga afsluiten’

'Marcel Brands stoorde zich aan zaakwaarnemer'

“Vooral de zaakwaarnemers gingen af en toe flink tekeer, binnen en buiten PSV. Op een gegeven moment zijn ze volgens een van de grote jongens in dat vak zelfs verbannen bij het profcomplex van PSV en had algemeen directeur Marcel Brands er volgens die spelersagent genoeg van”, aldus Elfrink, die niet bekendmaakt om welke zaakwaarnemer het gaat.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Commercieel directeur PSV legt uit waarom Van den Berg en Itakura niet naar Eindhoven zijn gekomen

Directeur Frans Janssen van PSV blikt terug op de voorbije transferperiode.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Zo ook bij die altijd rustige club PSV is er onrust. Zoals ik al eerder schreef: bij elke club is op zijn tijd onrust, geen één club uitgezonderd. Bij de 3 grote clubs, de overige weet ik niet, is er al ontevredenheid en kritiek over de afloop van de zomertransfer. Als spelers vertrekwensen hebben en hun vertrek lukt door een of ander oorzaak niet dan gaan zij stiekem muiten, het interesseert ze minder om hun best te doen, let op mijn woorden. Ik begrijp die spelers wel, waarom blijven als zij elders meer kunnen verdienen en zij hun status kunnen opkrikken bij een grotere club dan bij hun huidige. Elke werknemer wil financieel beter worden, niets is menselijker dan dat. Spelers die zeggen dat zij niet weg willen liegen keihard of er is voor hen geen concrete belangstelling waardoor een vertrek niet doorgaat. Het wordt voor de coach dan: met onwillige honden is het kwaad hazen vangen.

boyke
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

PSV wilde niet met Brighton & Hove Albion in gesprek over Boscagli, terwijl Benítez ondanks drie biedingen niet naar Atlético Madrid mocht. Meneer Brands verbant iemand van het complex wat geen verboden terrein is dus meneer Brands hoe haalt u het in uw hoofd deze maatregelen te nemen. Zelf ben je achter bepaalde spelers gegaan en niet 1 keer maar wel 25 keer en dan mogen andere Clubs niet spreken met een van jullie spelers. Slavernij is de voetbalsport geworden en zeker bij PSV waar vrijheid niet hoog meer in het vaandel dreigt te staan. Meneer de Meester Brands voorop en de spelers als slaven achter hem aan.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik vind dat PSV een groot risico neemt om dan maar spelers aankomende zomer transfervrij te laten vertrekken. Voor nu is het geen ramp omdat de kans groot is dat PSV op de eerste of tweede plek zal eindigen. Maar ik denk dat de kans reëel is dat Portugal ons dit seizoen of het seizoen erop ons weer voorbij gaan. Dan moet je als je tweede wordt weer de derde voorronde en de play off zien te overleven. Als dat niet lukt, heb je een groot probleem.

Gusa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik las een aantal weken terug dat er in het buitenland vreemd op werd gekeken van de buitensporige bedragen die PSV deze transferperiode vroeg en de arrogante en onbeschofte houding naar zaakwaarnemers en andere clubs. Ik snap heel goed dat je bereid bent te vechten om de selectie bij elkaar te houden en dat is hun goed recht, maar je moet wel uitkijken dat je geen imagoschade oploopt en bepaalde connecties verliest. Uiteindelijk ben ik blij voor de supporters dat er geen een speler is gaan muiten, maar als je dit de volgende periode weer zo doet blijft het niet goed gaan denk ik.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen