Marc Nagtegaal zwaar onder vuur na Go Ahead - Ajax: 'Schande! Pure matchfixing dit!'

21 september 2024, 22:15   Bijgewerkt: 21 september 2024, 22:23
Foto: © Imago

Ajax is in de tweede helft tegen Go Ahead Eagles mogelijk ontsnapt aan een penalty. Op beelden is te zien hoe Davy Klaassen een schot van Enric Llansana lijkt te blokken met zijn armen. In de studio van ESPN zijn de analisten het eens: de bal had op de stip gemoeten.

Ajax kwam zaterdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Go Ahead. Door een goal van Llansana kwamen de Amsterdammers op achterstand, maar de ingevallen Klaassen wist al snel orde op zaken te stellen. De ploeg van Francesco Farioli pakte vervolgens niet door en mocht van geluk spreken dat de thuisploeg geen penalty toegereikt kreeg van Marc Nagtegaal.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Opvallend: Ajax-speler maakt voor het eerst minuten sinds augustus 2023

Hoewel Klaassen de bal tegen de arm(en) lijkt te krijgen, besloot de arbiter van dienst om geen strafschop toe te kennen. “Een honderd procent penalty”, is het oordeel van Mario Been in De Eretribune. “Wat zou de VAR zien om hier géén penalty voor te geven? Hij (Klaassen, red) heeft zijn handen iets bij het lichaam, maar het is een onnatuurlijke houding”, vult Marciano Vink aan.

LEES OOK: Kees Kwakman oppert wissel bij Ajax en krijgt groot applaus van ESPN-studio

“Ik snap de reactie van Klaassen, want het is een schrikreactie omdat de bal richting zijn gezicht gaat. Alleen zijn handen zijn wel langs het lichaam. Ik snap niet waarom dit geen penalty is”, zegt Kees Kwakman. Ook op X krijgt scheidsrechter Nagtegaal er van langs. Hieronder een bundeling van reacties op het optreden van de leidsman:

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Davy Klaassen doet jaar na dato opvallende ontboezeming bij Ajax TV

Davy Klaassen, teruggekeerd bij Ajax, zegt iets opvallends in zijn eerste interview.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Nagtegaal redt een punt voor de Ajacieden. Maandag maar een gebakje sturen naar Zeist. Klaassen vaak wel belangrijk voor Ajax maar wat een druistige idioot blijft het toch, bij elk akkefietje betrokken als een wildebras springt ie met z’n handen omhoog. Ongecontroleerde voetballer.

Zilvervloot
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Toen de handsbal voorbij kwam moest ik gelijk denken aan jou Rudolf wat jou mening zou zijn. Ben het roerend met je eens. Het is trouwens wel lekker rustig hier op FCupdate.. zullen alle Ajacieden al op bed liggen?

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

De spelers en staf waren deze week nog op schoolreisje naar het Ajax Museum.. Volgens mij waren ze er toch niet zo onder de indruk van. Het is gelukkig wel lekker rustig hier Zilvervloot. Het niveau ligt gelijk een stuk hoger.

Vito
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Pure Matchfixing, Had Klaassen dan de bal klem vast moeten pakken? Nagtegaal fluit voorlopig ff een keukendivisie duel of weekend vrij!

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Nee die krijgt promotie van de KNVB.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik moet wel glimlachen om de sfeer hier op FCUpdate, vooral dat er nog zo veel drukte gemaakt wordt over de wedstrijd. De wedstrijd is al gespeeld, geen winnaar en het blijft zo. Morgen weer verder kijken hoe andere clubs het gaan doen. Welterusten iedereen, neem desnoods een Schnaps voor het naar bed gaan.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb vanmiddag in de 4e klasse een betere scheids zien fluiten. En hij kon het vanaf zijn plaats wcht wel goed zien. VAR zat even op het toilet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen