Luuk de Jong mikpunt van spot na bijzondere uitspraken: 'Die leeft in een sprookjeswereld'

17 september 2024, 21:37   Bijgewerkt: 17 september 2024, 22:17
Foto: © Imago/realtimes

Luuk de Jong heeft veel mensen verrast door zijn uitspraken na Juventus - PSV (3-1). De Oude Dame was in Turijn heen en meester tegen de ploeg van Peter Bosz, maar de spits van PSV zag dat toch anders.

In het eerste duel in de competitiefase van de Champions League kwamen de Eindhovenaren er nauwelijks aan te pas. Door doelpunten van Kenan Yildiz en Weston McKennie stond Juve al na 27 minuten op een 2-0 voorsprong, waarna nieuwe aankoop Nicolás González in de 52ste minuut een derde doelpunt binnenschoot. In de blessuretijd maakte Ismael Saibari voor de bezoekers nog een doelpunt voor de statistieken.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Peter Bosz toont zich genadeloos voor zijn eigen spelers bij PSV

Voor de camera's van Ziggo Sport deed De Jong vervolgens zijn verhaal. "Eigenlijk had ik het gevoel dat er niets aan de hand was, dat we niet voor ze onder deden. We waren iets te slordig en in de omschakeling werden ze gevaarlijk. Daar kwamen die goals uit. Als je balverlies lijdt, dan kunnen clubs als Juventus dat afstraffen. In het veld had ik nooit het idee dat we weggespeeld werden." Volgens de aanvoerder van PSV was er ook te veel ontzag bij zijn ploeg. "Je moet soms ook gewoon ballen tonen. Ga lekker voetballen met elkaar. De tweede helft ging dat een stuk beter. Maar met onze manier van spelen, zijn tegenstanders dodelijk zodra we niet goed zijn."

Op X reageren vele voetbalfans compleet verbaasd na de reactie van De Jong. "De zelfreflectie bij die jongen is toch echt van een ervarmelijk niveau", zegt een iemand bijvoorbeeld, terwijl een ander een verwijzing doet naar de woorden van Robin van Persie na de 9-1 verliespartij tegen AZ Alkmaar: "Met droge ogen ook… kom op man je bent afgegaan op het hoogste podium, had er niks te zoeken en hebt er niks te zoeken… OWN het als een kerel en herpak je zelf ipv zulke loze kreten te wauwelen…" Een andere twitteraar snapt ook niet wat de spits van PSV denkt: "De Jong leeft volgens mij in een sprookjeswereld, die beleeft dingen heel anders."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 PSV houdt groot nieuws intern 'zeer klein'

"Zelfs de persafdeling van PSV was niet op de hoogte", zo klinkt het na groot nieuws uit Eindhoven.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ach jongens opa Luuk, een aardige speler ooit geweest, nooit echt de top, totaal geen zelfreflectie, daar ga je Internationaal niets mee bereiken. Zelfde geldt voor die enge paling, welke ook zo vol van zichzelf is, aangejaagd door ouders welke het besef van enige realisme ook verloren hebben. Triest, geeft mij Jerdy Schouten maar, een rustige bescheiden jongen!

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Luuk de Jong heeft iets te vaak gekopt en dat ga je steeds beter aan hem zien en horen.

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik dacht eerst waar heeft hij het over maar als je naar de statestieken kijkt dan heeft hij echt wel een punt dat PSV niet heel veel onder deed alleen. De dreiging voor de goal was bij PSV niet goed genoeg. Juve heeft gewoon meer kwaliteit en PSV heeft teweinig risico genomen.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Zo zie je maar dat statistieken (data) nuttig kunnen zijn, maar niet altijd het hele verhaal vertellen.

DKDKDK
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Dat is het spel van juventus. Je hebt het gevoel, dat je niet onder doet. Maar vervelende is, dat zij wel daadkrachtig zijn voor het doel. Je mist gewoon wat kwaliteit achter en luuk moet genoegen gaan nemen met een rol als pinchhitter. Viel echt door de mand. Tijd dat pepi in de basis gaat starten. Maar overwinteren met deze verdediging gaat hem niet worden. Ben benieuwd naar karsdorp.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen