LIVE: Deadline Day voorbij, last-minute doelwitten gaan niet naar Ajax en Feyenoord

3 september 2024, 00:30   Bijgewerkt: 3 september 2024, 12:53
Foto: © Imago

Vanavond sluit de transfermarkt in Nederland en kunnen clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie dus geen spelers meer aan hun selectie toevoegen. Sommige clubs zullen op de valreep hun selecties nog willen versterken, terwijl er mogelijk ook nog spelers vertrekken. Via dit live-blog blijf je op de hoogte van al het laatste nieuws rondom transfers van en naar Nederland, terwijl ook buitenlandse transfers langskomen!

LIVE: Deadline Day

Sort by:

Ajax deed late poging voor Mike Trésor

Ajax heeft een poging gedaan om Mike Trésor op de slotdag van de transfermarkt nog naar Amsterdam te halen, zo weet Voetbal International. De huursom die zijn club Burnley wilde hebben was Ajax echter te gortig. "Het klopt dat Ajax zich voor Mike gemeld heeft en dat hij heel graag naar Amsterdam had gewild. Maar Burnley vroeg een buitenproportionele huursom”, aldus zaakwaarnemer Shallon Nkeshimana.

Assane Diao komt niet naar Feyenoord

Assane Diao komt niet naar Feyenoord, zo meldt Canal Sur in Spanje. Het zou door 'problemen aan de kant van de speler' niet gelukt zijn om de deal op tijd af te ronden. Zodoende blijft Diao minstens tot de winterstop bij Real Betis. Diao was de laatst overgebleven kandidaat om de nieuwe rechtsbuiten van Feyenoord te worden, nadat Andreas Skov Olsen (Club Brugge) en Anders Dreyer (Anderlecht) afvielen als opties. De transfer leek in kannen en kruiken toen duidelijk werd dat Feyenoord en Real Betis tot een akkoord waren gekomen, maar op het laatste moment zou er 'aan de kant van de speler' een kink in de kabel zijn gekomen.

Ook PSV is blij met vertrek van Bergwijn

Ajax kan niet de volledige transfersom innen na de verkoop van Steven Bergwijn aan Al-Ittihad. Ook zijn oude club PSV profiteert immers mee, zo weet journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Het gaat hierbij om een solidariteitsvergoeding van 3,25 procent van de transfersom. Aangezien de transfersom 21 miljoen euro bedraagt, mag PSV een bedrag van 787.500 euro bijschrijven. Lees hier meer.

De Nederlandse transfermarkt is gesloten!

Het is middernacht, wat betekent dat de Nederlandse transferdeadline is verstreken. In de loop van de dinsdag zal duidelijk worden welke transfers nog net voor het sluiten van de markt zijn beklonken en welke deals het net niet hebben gered.

Ajax bevestigt het vertrek van Steven Bergwijn

Steven Bergwijn is vertrokken bij Ajax, zo maken de Amsterdammers bekend via de officiële kanalen. De club uit de hoofdstad ontvangt een bedrag van 21 miljoen euro van Al-Ittihad, de nieuwe Saoedische club van de buitenspeler.

‘Ajax krijgt middenvelder aangeboden, maar wilde alleen andere positie hebben’

Ajax heeft op de laatste dag van de transferperiode Azzedine Ounahi aangeboden gekregen, zo onthult journalist Neal Petersen in een livestream van FC Afkicken. Alex Kroes zou een appje hebben ontvangen waarin de Marokkaan werd aangeboden, maar de Amsterdammers hebben besloten de middenvelder niet over te nemen. Ajax wilde namelijk alleen een rechtsbuiten hebben.  

Osimhen heeft vanaf januari een flinke afkoopsom in zijn contract staan

Victor Osimhen is vanaf komend kalenderjaar voor een bedrag van 75 miljoen euro over te nemen van Napoli, zo weet Fabrizio Romano. Deze clausule was één van de voorwaarden voor de Nigeriaan om de tijdelijke overstap naar Galatasaray te maken.

Ajax heeft Sulemana binnen, hoogte koopoptie bekend

Kamaldeen Sulemana gaat de overstap maken van Southampton naar Ajax, zo meldt Fabrizio Romano op X. De Ghanees komt op huurbasis over naar de hoofdstad. De Amsterdammers hebben een optie tot koop ter waarde van twintig miljoen euro weten te bedingen. Sulemana wordt in de Johan Cruijff ArenA de opvolger van de naar Al-Ittihad vertrekkende Steven Bergwijn.

Almere City gaat dinsdag nieuwe middenvelder presenteren

Almere City zal naar verwachting dinsdag een nieuwe middenvelder presenteren, zo schrijft Sjoerd Keizer van Voetbal International. Het gaat om een transfervrije speler, waardoor de Flevolanders ook na de deadline het papierwerk en de medische keuring nog mogen afronden.

Helmond Sport neemt aanvaller over van De Graafschap

Sam Bisselink verruilt De Graafschop voor Helmond Sport, zo maakt de club uit Doetinchem bekend op de officiële kanalen. De aanvaller kwam op amateurbasis uit voor de Achterhoekers, maar gaat nu dus spelen in Noord-Brabant.

Transfersom Bergwijn valt lager uit dan gedacht

Steven Bergwijn gaat de overstap maken naar Al-Ittihad. Waar Fabrizio Romano eerder sprak van een transfersom van 25 miljoen euro, weet Mike Verweij dat Ajax genoegen moest nemen met minder. De Amsterdammers hebben uiteindelijk een bod van 21 miljoen euro geaccepteerd om de deal voor de deadline rond te krijgen.

Volendam ontbindt contract van 27-jarige verdediger

FC Volendam heeft het contract van Benaissa Benamar ontbonden, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De 27-jarige verdediger had nog een contract tot medio 2025, maar kan nu met een transfervrije status op zoek naar een nieuwe uitdaging.

‘Diao doorstaat medische keuring, papierwerk uitwerken laatste obstakel’

Assane Diao is inmiddels medisch gekeurd door Feyenoord, zo weet Feyenoord Youth Watcher. Alleen het papierwerk scheidt de Spanjaard nog van een overstap naar De Kuip. Dat zal voor middernacht afgerond moeten worden.

Voormalig Roda-middenvelder aangekondigd door Al-Ittihad

Danilo Pereira zet zijn carrière voort bij Al-Ittihad, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De voormalig speler van Roda JC komt over van Paris Saint-Germain en lijkt te gaan samenspelen met Steven Bergwijn.

Vitesse legt derde speler van Deadline Day vast

Vitesse heeft de komst van Theodosis Macheras bevestigd. De Griekse buitenspeler komt op huurbasis over van AEK Athene. De aanvaller is na Mikki van Sas en Giovanni Büttner de derde aanwinst van de laatste dag van de transferperiode voor de Arnhemmers.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik hoor net op rtlz dat het overal minder is. Minder dan voorheen wel te verstaan. Nog steeds heel veel geld, maar in de PL, in Spanje, Italie, zunigjes Als zij minder besteden verdienen de grote clubs in Nederland minder, zij besteden op hun beurt weer minder. Toch vreemd want de economieën zitten niet in een recessie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen