Kwakman voorziet problemen bij Ajax: ‘Ik ben heel benieuwd hoe ze dit gaan oplossen’

1 september 2024, 23:24
Foto: © ESPN

Kees Kwakman is heel benieuwd hoe Ajax het luxeprobleem wat betreft de spitspositie gaat oplossen. De Amsterdamse club presenteerde afgelopen donderdag Wout Weghorst als nieuwe spits, waardoor trainer Francesco Farioli met Brian Brobbey, Chuba Akpom en dus Weghorst nu drie spitsen tot zijn beschikking heeft.

Presentator Milan van Dongen verwacht dat het met de emotionele Weghorst ‘heel interessant wordt’. “Dat zijn we ook wel gewend toch? Dat het allemaal een beetje veel is”, reageert Kwakman bij Dit Was Het Weekend op ESPN. “Dat hoort blijkbaar bij hem. We gaan hem vooral beoordelen op zijn voetbalkwaliteiten hopelijk en niet teveel op alles eromheen. Ik ben heel benieuwd hoe Ajax dit gaat oplossen”, vervolgt de analist. “Dat wordt een uitdaging”, reageert Van Dongen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'Wout Weghorst kan op 10 november rekenen op een fluitconcert'

“Akpom zal dan moeten vertrekken lijkt mij”, vervolgt Kwakman, waarna Pérez vraagt waarnaartoe. “Saudi-Arabië of Turkije, weet ik het. Het zijn ook alle drie geen spitsen die er net achter kunnen spelen lijkt mij. Dat je zegt: eentje gaat er even net achter. Dan moeten ze al samen diep gaan spelen, dat doet Farioli ook niet. Dus ik ben heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken”, erkent Kwakman.

LEES OOK: Weghorst onthult bijzondere reden waarom hij met rugnummer 25 gaat spelen

Pérez is van mening dat Farioli ‘gewoon’ moet gaan kiezen. “Diegene die niet gekozen wordt moet dat accepteren, hoe moeilijk dat ook is. Brobbey zal wel diegene zijn die gaat sneuvelen, want ik denk niet dat Weghorst gehaald is om op de bank te zitten. Dat zou wel echt de grootste kapitaalvernietiging zijn in de zin van: je hebt al niet veel geld, dan koop je hem toch niet om op de bank te zetten. Nu is hij niet al te duur geweest.”

Brobbey laten banken voor Weghorst is kapitaalvernietiging

Van Dongen vraagt zich af of het geen kapitaalvernietiging is om Brobbey op de bank te zetten. “Ik zeg kapitaalvernietiging misschien ook verkeerd”, realiseert Pérez zich. “Om het weinige geld dat je kan uitgeven te gebruiken voor een spits, dat is dan misschien niet de meest voor de hand liggende optie. Kapitaalvernietiging is inderdaad Brobbey als wij denken dat hij zoveel geld moet gaan opleveren.”

LEES OOK: Ajax creëert potentieel probleem voor Farioli: 'Het is nu precies hetzelfde'

Volgens Pérez is Weghorst voor minder geld gehaald dan dat Silvano Vos voor naar AC Milan is vertrokken. “Dus wat dat betreft is het een kleine afkoopsom. Je schaakt als club op meerdere borden op het laatst, dus je had misschien ook wel kunnen zeggen: Brobbey was misschien verkocht. Dat had gekund”, beseft hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax grijpt drastisch in: 'Daar is de directie echt van geschrokken'

De directie van Ajax is 'geschrokken', zegt clubwatcher Johan Inan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

AKers21
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ze hebben in heel europa met Brobbey lopen leuren maar die was te slim om naar een derderangsclub te gaan in Engeland. Probleem ligt eerder in salaris van Wout want hij had 2,5 miljoen en had dat elders ook kunnen krijgen. Ik denk dat dat nogal wat scheve gezichten gaat opleveren. Iedereen weet inmiddels al dat Bergwijn daarom door niemand meer gepruimd wordt en dat ze die ook graag zouden zien gaan. Berghuis is vooral pissed omdat hij mmaar de helft verdiend van Bergwijn en Brobbey is ook niet amused dat ie het voor een derde moet doen. Vandaar al die ''blessures''

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen