Kuijt nog verder onder druk bij Beerschot: politie moet ingrijpen nadat boze fans mixed zone binnendringen

21 september 2024, 21:42
Foto: © Imago

De positie van Dirk Kuijt bij Beerschot is nog verder aan het wankelen. Tegen Sint-Truiden werd de ploeg van de Nederlander vernederd in eigen huis: 0-3. Na afloop van de wedstrijd liep het uit de hand in het Olympisch Stadion in Antwerpen, waarna de politie moest ingrijpen.

De kansloze nederlaag tegen Sint-Truiden was alweer de zevende op rij in het nog prille seizoen voor de hekkensluiter van de Belgische Jupiler Pro League. De Beerschot-supporters roerden zich tijdens de wedstrijd al, maar na de wedstrijd liep het helemaal uit de klauwen. Een plukje boze supporters wist de mixed zone binnen te dringen en ging verhaal halen bij aanvoerder Ryan Sanusi.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Dirk Kuyt heeft na zeven competitieduels flinke problemen bij Beerschot

De supporters hadden ook de kleedkamer van Beerschot in het vizier en naar verluidt wist een van deze supporters deze ook te bereiken. Na uitleg van de spelers besloten de supporters de ruimte weer te verlaten. Wel werd er door zowel Beerschot als Sint-Truiden besloten om een streep te zetten door de persconferentie.

LEES OOK: Dirk Kuyt deelt na kampioenschap met Beerschot enorme sneer uit aan Nederlandse media

In gesprek met Het Nieuwsblad geeft Sanusi, die in het verleden ook voor Willem II TOP Oss en Sparta speelde, aan begrip te hebben voor de supporters. “Ze zijn al een heel seizoen positief geweest. Dat er nu een week voor de derby met Antwerp wat emotie bij komt kijken en dat ze verhaal komen halen, is niet meer dan logisch. We hadden gehoopt om vandaag het tij te keren, maar het is helaas weer op niets uitgedraaid.”

Kuijt meldt zich na afloop buiten het stadion

De onrust bij Beerschot was daarmee echter nog niet voorbij. Meerdere fans verzamelden zich na afloop ook voor de poorten van het stadion, die vervolgens werden gesloten. De politie moest ingrijpen om andere fans tegen te houden. Kuijt besloot zich vervolgens ook te roeren en ging in gesprek met de boze supporters. Wat daarbij besproken is, is niet bekend.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wilfred Genee onthult iets over Johan Derksen: 'Dat kan hij niet, nee'

Wilfred Genee komt in gesprek met Valentijn Driessen met een onthulling over Johan Derksen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Kuijt net als zoveel trainers totaal ongeschikt voor een eerste elftal

Ajeto!
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ja? Vorig jaar speelde de Kielse Ratten 2e divisie daar in België. Hij is ermee gepromoveerd en wat was uw gedachten? Dat hij dit jaar kampioen ging worden?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen