Kranten hard voor ‘Klein Duimpje’ PSV: ‘Grappigste oom van het dorpsfeest uitgefloten in Carré’

18 september 2024, 08:27   Bijgewerkt: 18 september 2024, 12:30
Foto: © Imago

Voor PSV is de openingswedstrijd van het Champions League-seizoen uitgelopen op een grote deceptie. De Eindhovenaren gingen op bezoek bij Juventus met 3-1 onderuit en hadden weinig in de melk te brokkelen. De ochtendkranten zijn dan ook hard voor de ploeg van Peter Bosz.

De Volkskrant zag dat Juventus ‘schokkend veel beter dan PSV’ was in Turijn. “Totaal afgetroefd op de openingsdag van de Champions League nieuwe stijl, na een bijna meelijwekkend optreden”, leest het. “De grappigste oom van het dorpsfeest mocht naar Carré, maar daar floten ze hem uit.” Ook Joey Veerman, die met balverlies de eerste en derde Italiaanse treffer inluidde, moet het ontgelden. “Hij riep zo herinneringen op aan zijn dramatische interland tegen Oostenrijk op het EK, met het verschil dat hij destijds na een half uur werd gewisseld. Nu na een uur.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: PSV bereikt mondeling akkoord met Perisic, twee punten staan transfer nog in de weg

Grote gelijkenissen met wedstrijd tegen Arsenal van vorig seizoen

“Hetzelfde liedje”, kopt het Algemeen Dagblad op de voorpagina van het sportkatern. “PSV is in Nederland de reus, maar in de Champions League nog een heel bescheiden tegenstander”, leest het onder de tussenkop ‘Klein Duimpje’. “Net als vorig jaar tegen Arsenal (4-0 nederlaag in Londen, red.). Er wordt door Bosz een groeispurt verwacht, maar dan moeten de sterkte troeven wel thuis geven.” De krant kan het niet nalaten ook nog te sneren naar de clubleiding van de Eindhovenaren. “De nederlaag was zeker niet alleen de schuld van Richard Ledezma en Matteo Dams, de twee onervaren backs die noodgedwongen op deze posities spelen omdat de clubleiding daarop heeft aangestuurd.”

LEES OOK: Italiaanse media: 'PSV is gecrasht, Koopmeiners steeds meer de robot van Atalanta'

De Telegraaf zag PSV in Turijn ‘door het ijs zakken’. Ook hier worden vergelijkingen getrokken met de wedstrijd tegen Arsenal van vorig seizoen. “Peter Bosz en Jerdy Schouten bezwoeren de dag voor de wedstrijd dat PSV lering had getrokken en veel verder was dan een jaar geleden, maar de wedstrijd in Turijn kende weldegelijk grote gelijkenissen met het duel in Londen.” De krant zag PSV ‘initiatiefrijk’ beginnen, maar tot echte dreiging kwam dat niet, net als een jaar geleden.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Peter Bosz toont zich genadeloos voor zijn eigen spelers bij PSV

Peter Bosz is niet te spreken over het optreden van PSV in de uitwedstrijd tegen Juventus.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Het ligt uiteraard aan het materiaal van psv, echter de trainer heeft ook nooit een plan B. Voor de eredivisie een aardige ploeg met dito trainer, voor het grote werk is het gewoon te licht en onbeholpen! Tja de keeper welke vervangen werd door Rommel, is ook nu niet bepaald een vervanging uit luxe!

Ajeto!
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Een beetje jammer dat u de naam van de keeper bewust verkeerd neerplempt anders was uw reactie zeker een 8 waard.

Sticks
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Nederlandse clubs komen gewoon structureel veel te kort om in Europa potten te kunnen breken. Psv niet en Feyenoord ook niet. Ajax even buiten beschouwing gelaten want die doen, gezien alle gedoe van de afgelopen tijd, nu niet mee. Als Nederlandse club mag je blij zijn dat je meedoet en heel af en toe haal je een goed resultaat tegen een Europese grootmacht, maar uiteindelijk ga je met niets naar huis. Dat is gewoon de realiteit. In Nederland wordt geen topniveau voetbal gespeeld. NL clubs mogen het elk jaar proberen en krijgen de kruimels, verder niks.

Brigges
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Leuk team voor de eredivisie die carnavals ploeg uit Eindhoven, internationaal stelt het al jaren niks voor.

Zadkine
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Zo en de zeis is weer in handen genomen. Vorig jaar na een slechte start deden de Eindhovenaren het Europees niet zo slecht. En is een Juventus niet gewoon top 10 a 15 van Europa? En ze doennhet aardig in Nederland? Kom op, ik als Feyenoorder zie heus wel dat ze sinds Bos nagenoeg onaantastbaar zijn en de competitie slopen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

zadkine klopt domineren in Nederland maar Europees is deze uitslag absoluut niet verbazend.

Voetbal11tal
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Waarom wordt er weer zo overdreven gedaan. Je kunt toch gewoon een uit wedstrijd verliezen van juventus. Dat is niet gek ofzo. Op boscali na had je 3 nieuwe spelers in de verdediging plus ook nog drommel als keeper. Terwijl het een gelijk opgaande wedstrijd was. Dat kun je aan de statistieken zien. Het is alleen dat psv aanvallend niks kon brengen, omdat alles via bakayoko ging en zijn schot steeds geblokt werd, waar die van die speler van juventus er wel in vloog en dan loop je achter de feiten aan. Psv moet komen en juventus kan dan wachten op fouten van psv. Dat had net zo goed andersom kunnen zijn.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Het is geen schande om van Juventus te verliezen. Alleen geven statistieken niet de hele wedstrijd bloot. Ik weet niet of u de wedstrijd heeft gezien maar zelfs zonder bal controleerde Juventus de wedstrijd.

Dexi
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Wie had gedacht dat een PSV-speler zo’n grote indruk zou maken in Turijn, simpelweg door doelpunten voor de tegenstander te creëren? Veerman heeft zijn bijdrage aan de Italiaanse treffers zo indrukwekkend gemaakt dat hij onbedoeld de rol van ‘held’ voor de Juventus-fans heeft vervuld.

Copa
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

En waarom haalt Stewart dan een linkerspits en geen achterhoede speler. Opmerkingen in de trant van hij kan ook linksback spelen. Tuurlijk kan bijna iedere speler op een andere positie spelen. Ik noem dit gewoon DOM

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wat een allerbelabberst spel en kwaliteit, het lachertje van Europa.

Paulito
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

De toekomst van Veerman ligt niet in Italië.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Nederlandse ploegen en de champions league is gewoon een heel moeilijk verhaal baltempo ligt stukken hoger fouten worden bijna altijd afgestraft. Deze wedstrijden moet je 120% geven en alles moet meezitten om er iets uit te slepen. Maar dat dit verrassend is nee . We doen mee voor de ervaring en het geld.

Dexi
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Het lijkt erop dat PSV in Turijn werkelijk de lat heeft gelegd voor de rest van het CL seizoen: onderaan!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen