Kraay junior brandt Oranje-speler keihard af: 'We kunnen allemaal wel zeggen dat het heel frivool was...'

7 september 2024, 23:23
Foto: © ESPN

Hans Kraay junior is hard voor Matthijs de Ligt in de nabeschouwing van ESPN van de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Bosnië en Herzegovina. De verdediger ging in de slotfase gigantisch in de fout, waardoor het duel nog enigszins spannend werd. Kraay junior laat zich in de analyse zeer kritisch uit.

LEES OOK: Oranje-spelers kijken na afloop verward om zich heen: ‘De sfeer wordt nu bruut verstoord’

Artikel gaat verder onder video

De Ligt zag er niet best uit bij de tweede aansluitingstreffer van Bosnië en Herzegovina. De centrale verdediger, die afgelopen EK genoegen moest nemen met een plek op de reservebank en geen één keer in actie kwam, had geen idee waar zijn tegenstander Edin Dzeko was en taste mis bij een hoge bal. Voor de spits van de bezoekers was het een koud kunstje.

LEES OOK: Bosniërs reageren eensgezind over eerste helft van Tahirovic tegen Nederland

“Hebben we nog tijd voor iets kritisch?”, begint de analist als de tweede tegengoal ter sprake komt. “Hij is hem hélemaal kwijt! Hij staat met zijn rug naar de bal, echt alles was hij kwijt…”, begint Kraay junior zeer kritisch. “Hij had het vandaag niet”, gaat hij verder. “Dit is eigenlijk gewoon heel erg slecht…”

“We kunnen wel allemaal zeggen dat het heel frivool en leuk was, maar hoe is het mogelijk dat je tegen zo’n ongelofelijk matig ploegje alles kwijt bent na de 3-2. We zijn tien minuten álles kwijt geweest na die goal… Ik had de indruk dat het eerder 3-3 ging worden dan 5-2”, is Kraay junior hard. “Hij heeft zich geen beste dienst bewezen”, concludeert Jan Joost van Gangelen. “De Vrij is een betere, ondanks dat hij een jaar of zes ouder is, de beste centrale verdediger. Punt", reageert Kraay junior duidelijk.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Conflict tussen Koeman en Bergwijn zorgt voor hevige discussie aan Vandaag Inside-tafel

Aan tafel bij Vandaag Inside ontstaat een flinke discussie over het conflict tussen bondscoach Ronald Koeman en Steven Bergwijn.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Na zijn vertrek bij Ajax heeft hij het nergens meer waar gemaakt. Frappant dat de grote clubs hem toch blijven halen, soort masochisme vermoed ik.

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Volgens mij was de Ligt niet de enige die er niet goed uitzag. Weghorst was ook magertjes, Geertruida idem dito, Simons had minimaal ook 1 heel slecht moment... Om het continu alleeen maar over de Ligt te hebben vind ik niet juist. Maar goed, ik denk dat dinsdag een ander soort krachtmeting aan de gang gaat. Kijken hoe en of ze zich dan redden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen