‘Komst Klaassen toont aan dat Ajax heeft gefaald in de transferperiode’

16 september 2024, 08:28
Foto: © Imago

Het feit dat Davy Klaassen gaat terugkeren bij Ajax staat symbool voor de slechte transferperiode die ze hebben doorgemaakt, zo stelt Arno Vermeulen. De Amsterdammers wisten slechts drie versterkingen binnen te halen en moeten zich nu richten op transfervrije spelers.

Vrijdagmiddag kwam naar buiten dat Klaassen een contract aangeboden zou krijgen van Ajax. De middenvelder was transfervrij na zijn vertrek bij Internazionale en trainde mee in Amsterdam om zijn conditie op peil te houden. Daar wist hij een goede indruk te maken op Francesco Farioli, die de 31-jarige rechtspoot graag aan zijn selectie toevoegt. Zondagmiddag werd bekend dat Ajax en Klaassen tot een mondeling akkoord zijn gekomen over een eenjarig contract.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: ESPN zorgt met dramatische video over Ajax voor verbazing en hilariteit bij kijkers

De terugkeer van Klaassen bij Ajax zorgt bij velen voor vraagtekens. Zo stelde Aad de Mos dat hij de ontwikkeling van jonge spelers in de weg gaat zitten, terwijl Karim El Ahmadi vindt dat Ajax juist creativiteit nodig heeft. Ook Arno Vermeulen is niet gelukkig met de komst van Klaassen, zo geeft hij aan bij NOS Studio Voetbal. “Het is wel een beetje pijnlijk”, begint de verslaggever. “Het zegt veel over de hele mislukte transferperiode van Ajax dat ze nu deze noodmaatregel moeten nemen. Het geeft aan dat ze gefaald hebben.” Vermeulen ziet dat Ajax dit moet doen, omdat ze de selectie nauwelijks hebben kunnen versterken deze zomer. “Het toont de zwakte, en dan bedoel ik niet de speler, maar het zegt wel veel over Ajax.”

LEES OOK: Ajax-supporters krijgen de volle laag: 'Ik ben woest, het is écht waanzin!'

Van Hooijdonk ziet nut van Klaassen wel

Tafelgenoot Pierre van Hooijdonk begrijpt juist wel waarom Klaassen mag terugkeren bij Ajax. “Het blijft wel verrassend, want dit was natuurlijk niet gepland”, begint de voormalig spits. “Maar ik vind hem altijd bruikbaar”, stelt de analist, die inziet dat Klaassen waarschijnlijk niet voor de basis is gehaald. “Qua inzet en mentaliteit is hij echt een voorbeeld. Wat dat betreft hebben ze wel een karakterjongen in de kleedkamer erbij. Het kan alleen zomaar zijn dat ze daarop geselecteerd hebben, maar dat ze straks allemaal op de bank zitten.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-spelers reageren geschokt op het trainingsveld na slecht nieuws

Ajax-trainer Francesco Farioli: "Op het moment dat het gebeurde, was iedereen tien seconden stil."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Jeugd voetbalcoach
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Ik ben het eens met Pierre. Klaassen is een vechtertje die in de slotminuten de beuk erin kan gooien tegen taaie tegenstanders en andere spelers mee kan nemen, maar ook zeker in de kleedkamer kan zorgen voor focus bij die jonkies.

Sticks
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Ben ik het ook mee eens. Klaassen kent de club en heeft ook naar behoren gescoord in zijn eerdere periode bij de club. Ajax heeft ook helemaal niet gefaald in de transferperiode. Kroes heeft gehandeld naar de mogelijkheden die er waren, dat heeft niks met falen te maken. Laat ze maar kletsen. Voorlopig is Ajax langzaam aan weer op de goede weg.

haike
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

ik hoorde ( toen klaassen weg ging) een hoop ajacieden roepen dat hij maar oprot en nooit meer terug komt de geldwolf!! en nu de verlosser??? hahaha gaat een fiasco worden!

kib*
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

haike, je woorden: hahaha gaat een fiasco worden zijn nu in de database gearchiveerd en zij komen weer tevoorschijn als het zover is.

Dexi
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Toen hij wegging had hij geen haar, en nu heeft hij dat wel. Weet iemand waar hij zijn haar heeft gekocht? Ik vraag dit voor een vriend.

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ajax heeft gefaald in de transferperiode ? Kroes heeft juist perfect gehandeld en het salarishuis goed bewaakt. Hij heeft ook Farioli binnen gehaald door wie Ajax nu sterker is geworden, notabene zonder dure aankopen. Prima Alex, goed gedaan kerel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen