'Enorme club' Feyenoord haalt Hwang binnen, maar fans moeten geduld hebben

2 september 2024, 20:04   Bijgewerkt: 2 september 2024, 20:12
Foto: © Imago

Op Deadline Day heeft Feyenoord zich nog versterkt met In-Beom Hwang. De Zuid-Koreaanse middenvelder komt over van Rode Ster Belgrado, zo maakt de Rotterdamse club bekend. Hwang tekent een vierjarig contract in De Kuip.

"Ik ben heel erg blij om hier te zijn", vertelt de aanwinst. "Mijn ploeggenoot in Servië Uros Spajic (oud-Feyenoorder, red.) heeft me al gezegd dat ik de juiste beslissing heb genomen om naar Feyenoord te gaan. Dit is de grootste club waar ik ooit voor heb gespeeld, een enorme club in Europa, dus ik hoop hier heel lang te blijven. Ik heb begrepen dat het stadion hier elke thuiswedstrijd vol zit, dus ik kijk er naar uit om me aan de supporters te kunnen laten zien."

Artikel gaat verder onder video

Hwang moet de naar Brighton & Hove Albion vertrokken Mats Wieffer doen vergeten. De nieuwe aanwinst, die op meerdere plekken op het middenveld kan spelen, heeft zestig interlands voor Zuid-Korea achter zijn naam staan. Vorig seizoen leverde Hwang vier goals en vier assists voor Rode Ster Belgrado in zo'n 1.500 minuten in de competitie. Dit seizoen is hij al flink in vorm: Hwang gaf al vijf beslissende passes in zeven officiële duels.

Vóór Rode Ster Belgrado speelde Hwang voor Daejeon Citizen (Zuid-Korea), Vancouver Whitecaps (Canada), Rubin Kazan (Rusland), FC Seoul (Zuid-Korea), Olympiakos (Griekenland). In september 2023 maakte Rode Ster 5,5 miljoen euro over naar Griekenland om hem over te nemen van Olympiakos.

Door het vertrek van Wieffer had Feyenoord net wat te weinig smaken op het middenveld. Brian Priske probeerde het de afgelopen duels met Antoni Milambo, Gjivai Zechiel en Ramiz Zerrouki, met wisselend succes. Milambo en Zechiel zijn met leeftijden van 19 en 20 nog wat aan de jeugdige kant, terwijl men over Zerrouki in Rotterdam niet echt te spreken is. Laatstgenoemde liep bovendien in het duel tegen Sparta Rotterdam (1-1) tegen een rode kaart aan.

Hwang nog niet speelgerechtigd

De supporters van Feyenoord zullen nog even moeten wachten om Hwang in actie te zien. De 27-jarige middenvelder is 'voorlopig nog niet speelgerechtigd is vanwege formaliteiten die moeten worden afgerond', meldt Feyenoord. De club maakt wel alvast bekend dat Hwang met rugnummer 4 gaat spelen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 René van der Gijp weet hoeveel punten Feyenoord in de Champions League gaat halen

Voormalig aanvaller René van der Gijp voorspelt hoeveel punten Feyenoord pakt in de competitiefase van de Champions League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

RWBY
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Welkom! 🔴⚪⚫👍

Klantenservice
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Had voor de interesse in deze speler nog niet eerder van hem gehoord. Ben erg benieuwd of zijn spel een stempel kan drukken op dat van Feyenoord. Of hij echt dat gat kan opvullen dat Wieffer heeft achtergelaten, en Zerrouki naar mijn mening niet voldoende kan. Jammer dat het nog even duurt ivm de speelgerechtigheid.

Erik45
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

"Een enorme club in Europa"? 🤔 Met Daejeon Citizen (Zuid-Korea), Vancouver Whitecaps (Canada), Rubin Kazan (Rusland), FC Seoul (Zuid-Korea), Olympiakos (Griekenland) en Rode Ster Belgrado(Servië ) als "voorland" klinkt Feyenoord waarschijnlijk al snel als het "beloofde land".

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Je moet met je tijd meegaan. Feyenoord de slapende reus ontwaakt sneller dan jij denkt.

Erik45
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het komt op dit moment meer over als een hardnekkige slaapapneu

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha

kib*
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Die Erik toch, altijd scherp. Mag dat.

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slaapapneu, hoe kom je er op. Niet dat Philipsapparaat gebruiken toch ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen