Ronald Koeman reageert op felle uithaal van Steven Bergwijn

6 september 2024, 14:36   Bijgewerkt: 6 september 2024, 15:42
Foto: © ESPN

Ronald Koeman heeft op de persconferentie voorafgaand aan het Nations League-duel van het Nederlands elftal tegen Bosnië en Herzegovina gereageerd op de kritiek van Steven Bergwijn. De bondscoach van Oranje begrijpt dat Bergwijn reageert, maar geeft ook aan dat hij de aanvaller altijd heeft gesteund.

Koeman stelde tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag dat de deur voor het Nederlands elftal wat hem betreft gesloten is voor Bergwijn. De vleugelaanvaller maakte op Deadline Day de overstap naar het Saudische Al-Ittihad en dat was volgens de bondscoach geen sportieve stap. Bergwijn was niet van deze uitgespraken gediend en toonde zich vrijdag in een interview uiterst kritisch op de bondscoach. Bergwijn liet weten klaar te zijn met Koeman en niet meer in actie te willen komen onder de huidige bondscoach. Daarnaast trok hij de geloofwaardigheid van Koeman in twijfel.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Koeman clasht tijdens persconferentie hard met Driessen: ‘Helaas selecteren ze niet door bij de krant’

“Gelijk de olifant maar benoemen. Hoe is je humeur?”, trapt Pascal Kamperman de persconferentie af. Koeman stelt dat hij een goed humeur heeft, maar snapt de vraagstelling niet. Vervolgens vraagt de ESPN-verslaggever of hij de reactie van Bergwijn gelezen heeft. “Niet gelezen, wel gehoord. Het is logisch dat hij reageert toch?”, aldus Koeman. “Inhoudelijk zullen we het er maar niet meer over hebben”, vervolgt de bondscoach die ‘totaal niet’ geraakt is door de reactie van Bergwijn.

LEES OOK: Koeman reageert op teleurgestelde EK-ganger: ‘Dan moet hij vragen waarom’

Waarom Koeman niet geraakt is door de reactie van Bergwijn? “Omdat ik vind dat ik gesproken heb over het feit dat ik Saudi-Arabië geen sportieve ambitie vind. Veel meer heb ik volgens mij niet gezegd”, is de bondscoach duidelijk tegenover Kamperman, die vervolgens de woorden van Bergwijn benadrukt en benoemde dat hij zei dat de geloofwaardigheid van Koeman niet beter wordt zo. De bondscoach zelf kan daar niet zoveel mee. “Ja, maar geloofwaardigheid. Als je dat woord gebruikt, als ik had gezegd dat het voor hem een sportieve is, dan was ik ongeloofwaardig geweest.”

Niet noodzakelijk om vooraf met Bergwijn te praten

Koeman vond het niet noodzakelijk om het vooraf te bespreken met Bergwijn. “Heel veel spelers bellen mij als ze een stap maken. Maar laten we het niet groter maken dan het is. Ik heb iets gezegd waar ik achter sta. Hij heeft nu gereageerd en dat is zijn goed recht. Nu gaan we allebei verder met ons sportieve en met ons leven.”

Koeman heeft geen probleem met Bergwijn

Vervolgens vraagt Kamperman of het nog goedkomt tussen Bergwijn en hem. “Ik heb totaal geen probleem met Steven. Helemaal niet. Ik denk dat ik altijd een bondscoach ben geweest die hem altijd gesteund heeft en een kans heeft gegeven, zelfs afgelopen zomer. Maar nogmaals, dat is onbelangrijk op dit moment”, besluit Koeman het onderwerp.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ja, ik vind ook dat ik te weinig interlands op mijn naam heb bij Oranje'

Een twaalfvoudig international van het Nederlands elftal hoopt dat er nog heel veel interlands bij komen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Is Koeman zelf niet voor véél geld naar Barcelona gegaan om heel erg veel geldt in zijn broekzak te vullen? Hoezo zakkenvullers met hem als voorbeeld ? Laat ie eerst naar zichzelf kijken !!!

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Men maakt er veel meer van dan het is. En wat koeman zelf ooit gedaan heeft doet er niet toe. Bergwijn kiest voor het geld niks mis mee ,maar dit is wat er dan gebeurd bij oranje . Ik denk dat bergwijn als hij eerlijk is hetzelf ook wel begrijpt . Maar goed we moeten elkaar tegenwoordig allemaal in de voetballerij met fluwelen handschoentjes behandelen .

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Sorry, het gaat hier om heel veel geld, waarbij de spierieve uitdaging er totaal niet is. Als Bergwijn die keuze maakt is dat zijn keuze maar zeuk dat niet als je hierdoor geen plaats meer in het Nederlands elftal verspeelt.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit slaat werkelijks nergens op en dat weet je zelf ook wel.

Sticks
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Wat Bergwijn doet moet ie lekker zelf weten en idem dito voor Koeman, maar ik ben wél van mening dat als Koeman wereldkundig maakt dat Bergwijn niet meer in Oranje gaat spelen, hij hem dat persoonlijk (telefonisch) van te vóren had moeten mededelen. Dat is wel zo beschaafd. (Er vanuit gaande dat het klopt wat Bergwijn beweert dat Koeman geen contact met hem heeft opgenomen) Ik vind dat niet kunnen als je bondscoach bent. En voor de rest zzzzzzzzzz....

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom? Je weet, als je daar gaat spelen, dat je daar gaat "spelen" voor het geld. Niemand die daar gaat spelen zal er sportief beter van worden en dat weet bergwijn zelf ook wel. Hij gaat daar spelen voor het geld dus accepteer ook de gevolgen.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ik vond Koeman's argument dat het in de situatie van Wijnaldum anders is vanwege dat hij 33 jaar is, een flauwekul argument. Wijnaldum had al voordat hij naar Saudi-Arabië ging al veel bij Liverpool en PSG veel geld verdiend. Wijnaldum was de oogappel van Koeman

Goku
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Beste mensen, Koeman zegt niet dat Bergwijn voor het geld daar heen is gegaan, maar dat het een waardeloze competitie is. Wat dan gelijk weer vragen oproept over Wijnaldum dit EK. Dus meet Koeman met 2 maten. Wel bij dat het in dit gevalletje om 2 donkere spelers gaat, anders had we de racisme kaart weer getrokken. Verder wens ik Bergwijn succes, maar ben blij dat die er niet meer bij zit.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik vind dat er echt wel een verschil is tussen wijnaldum en bergwijn . Wijnaldums staat van dienst ,en ook hoe fit gini is . Daar kan bergwijn niet aan tippen . Bergwijn is toch ook verre van fit . Is gewoon veelste zwaar . En dat zal in die competitie niet echt veel beter meer gaan worden met zijn mentaliteit ook

0laf
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ben geen Bergwijn fan. Koeman haalde wel Wijnaldum op veel latere leeftijd uit de zandbak bij de selectie. Bergwijn heeft dus wel een punt als hij de geloofwaardigheid van Koeman in twijfel trekt.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Bergwijn moet echt niet klagen . Die jongen is gewoon te zwaar dat ziet iedereen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen