Koeman clasht tijdens persconferentie hard met Driessen: ‘Helaas selecteren ze niet door bij de krant’

3 september 2024, 11:25   Bijgewerkt: 3 september 2024, 13:31
Foto: © ESPN

Bondscoach Ronald Koeman is tijdens de persconferentie over de Oranje-selectie tegen Bosnië en Herzegovina en Duitsland hard geclasht met Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf had flinke kritiek op Memphis Depay en daar was de bondscoach niet van gediend. Volgens Koeman moet de journalist meer respect hebben in zijn vraagstelling.

Koeman wil met Oranje ‘hoger, agressiever en met meer intensiteit drukzetten’, maar beseft dat daar wel iets voor nodig is. “Dat ligt ook aan spelers die je wel of niet hebt, en die het wel of niet kunnen”, vertelt de bondscoach op de persconferentie.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Koeman laat EK-ganger van Oranje glashard vallen: ‘Het boek is voor hem nu dicht’

Driessen vraagt zich af of Koeman wel genoeg spelers in de selectie heeft waarbij het arsenaal zodanig is dat je dat spel wel kan spelen. “Daar zullen we keihard voor aan het werk moeten ja”, beseft Koeman. “Dat is niet makkelijk, want niet alle spelers zijn dat gewend bij hun club. Dat is vaak het moeilijke bij een nationaal team om daar de juiste keuzes in te maken en of dat wat je wilt ook kan met de spelers die je eventueel kan selecteren.”

LEES OOK: Veerman haakt af voor Oranje met blessure, Koeman roept verrassende vervanger op

Durft Koeman die keuzes te maken?

Vervolgens komt Depay aan bod, die nu niet bij selectie zit omdat hij geen club heeft. “Durf jij die keuze te maken door Depay gewoon thuis te laten?”, vraagt Driessen. “Nu houd je hem ook weer aan het lijntje. Hij heeft nooit geleverd eigenlijk op de toptoernooien. Wat jij nu net zegt doet hij nou net niet”, is Driessen kritisch.

Koeman reageert fel op Driessen

Dit schiet Koeman in het verkeerde keelgat. “Valentijn, een beetje respect in je vraagstelling”, reageert hij fel. “‘Hij heeft nooit geleverd’, Depay is topscorer van Nederland. Helaas selecteren ze niet door bij de krant, blijkbaar. Wat wij wel doen. Beetje respect in je vraagstelling naar dat soort spelers. Neem eens een keer wat van mij aan. Ik neem heel veel van jou aan, neem ook wat van mij aan”, heeft Koeman een advies voor Driessen, die daarop reageert. “Ik neem best wel veel van jou aan.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wilfred Genee is stomverbaasd door loting van PSV en Feyenoord

De loting van PSV en Feyenoord voor de competitiefase van de Champions League zorgt voor grote verwarring bij Wilfred Genee.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Jeugd voetbalcoach
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Driessen is de reden dat ik mn Telegraaf abo heb opgezegd.

R MN
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Koeman is de reden dat in niet meer naar Oranje kijk.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Koeman moet gewoon antwoord geven op zijn vraag en niet vragen om respect. Depay heeft op het ek gewoon zijn niveau niet gehaald en niet gepresteerd. Koeman had hem te lang zijn hand boven zijn hoofd gehouden.

Nobody
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

@ERIMIR Mee eens dat Depay niet geleverd heeft tijdens het afgelopen EK, maar zoals Koeman terecht stelt, hij is wel de topscorder van het NL'se elftal. Dus stellen dat hij nooit geleverd heeft, is complete onzin van Valentijn, en feitelijk niet juist. Het enige wat Valentijn kan, is zuigen en azijn drinken (en daarna uitkotsen). Ik vind Koeman's reactie erg genereus richting Valentijn. Ik zou Valentijn met de grond gelijk hebben gemaakt.

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Depay heeft "geleverd" tegen kleine landen op geen enkele toernooi is die belangrijk geweest. Zelf Woutje is nog belangrijker geweest

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Nobody, van Persie is topscoorder

Nobody
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

@Goku Excuus, mijn fout. Depay 2de inderdaad, met 6 minder van van Persie...

ERIMIR
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Nobody. Klopt dat Depay topscorer is bij Oranje, dat antwoord had ik verwacht van Koeman zonder te vragen om respect. Daar moet je boven staan, mensen weten heus wel dat Depay in het verleden wel gepresteerd heeft bij Oranje.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Depay is wel topscorer bij Oranje op dit moment, maar niet aller tijden.

Nobody
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

@ERIMIR "Koeman moet gewoon antwoord geven" Dat was waar ik meer op reageerde. Koeman "moet" helemaal niets richting de overmatig azijn drinkende Valentijn, die zodra hij de kans krijgt, alles en iedereen onder de bus gooit als het hem uitkomt.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Waarom moet je een gefustreerde impotente azijnzeiker met respect behandelen, die nog nooit iemand tijdens zijn intervieuws met respect heeft behandeld. Koeman is niet de eerste nationale trainer waar hij mee overhoop ligt

Goku
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Koeman, Depay is geen topscoorder van NL, gelukkig niet

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen