Klaassen duidelijk over 'tussenjaar': 'Dat kan bij geen enkele club, zeker niet bij Ajax'

21 september 2024, 23:28   Bijgewerkt: 21 september 2024, 23:36
Foto: © ESPN

Davy Klaassen was zaterdagavond, zoals wel vaker in het verleden, de reddende engel bij Ajax. De middenvelder was met zijn eerste doelpoging meteen doeltreffend en redde daarmee een punt tegen Go Ahead Eagles. De 31-jarige Klaassen ziet voldoende potentie bij de Amsterdammers en wil dan ook niets weten van een tussenjaar.

Dat Klaassen een doelpunt maakte voelde, zo erkende ESPN-verslaggever Cristian Willaert, weer als vanouds. “Ik ben ook maar een jaartje weggeweest, dat is niet zo heel lang”, reageert Klaassen. “Helaas was het niet genoeg voor drie punten. Het was voor ons gewoon een lastig potje, we kwamen niet aan het spelen. We liepen ook tegen best wel wat counters aan. Onbewust word je dan voorzichtig. Het was niet onze beste wedstrijd nee.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Kees Kwakman oppert wissel bij Ajax en krijgt groot applaus van ESPN-studio

“Het feit is wel dat als het een paar keer gebeurt, dan komt er toch een soort van voorzichtigheid in. Dan maak je net iets andere keuzes, waardoor je dan weer minder aan het voetballen komt. Het ligt allemaal dicht bij elkaar: voorzichtig zijn of met lef spelen. Daar moet je een goede balans in vinden.”

Bij de 1-1 stond Klaassen op de goede plek, maar hij wil zijn ‘handelsmerk’ niet te veel ophemelen. “Het is sowieso een kwestie van gewoon gaan. We hebben hier gewoon afspraken over. We trainen hier op. Je kan denken dat zo’n goal uit de lucht komt vallen, maar hier trainen wij wel op. Het gaat niet altijd vanzelf en niet altijd makkelijk. Dan is het fijn dat iets waarop je traint dat dat ervoor zorgt dat je een goal maakt. Dat is uiteindelijk het mooiste.”

LEES OOK: Heldheftige actie van Remko Pasveer (40) redt Ajax: ‘Dit kost hem bijna zijn knieschijf!’

Klaassen wil niet spreken over tussenjaar.

Klaassen denkt dat er veel in de pijp zit bij Ajax en wil dan ook niet spreken over een tussenjaar. “ “Tussenjaar? Dat vind ik echt… Dat kan niet. Dat kan bij geen enkele club, maar zeker niet bij Ajax. Ik denk dat er heel veel rek in zit. Ik denk dat je ziet dat er een stijgende lijn is”, is de middenvelder duidelijk.

LEES OOK: Opvallend: Jan Joost van Gangelen staat op en loopt plots naar Ajax-fan in ESPN-studio

Analisten zien Ajax niet verder komen dan de derde plaats, maar daar is Klaassen het niet mee eens. “Die mogen dat zeggen. Ik geloof alleen dat wij meer kunnen dan dat. Het is aan ons om dat elke drie dagen te laten zien dat we dat ook echt kunnen. Je kunt het zeggen, leuk trainen, maar uiteindelijk gaat het wel om de punten. Wij moeten ervoor zorgen dat de analisten niet hun gelijk krijgen”, besluit de middenvelder.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Davy Klaassen doet jaar na dato opvallende ontboezeming bij Ajax TV

Davy Klaassen, teruggekeerd bij Ajax, zegt iets opvallends in zijn eerste interview.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rona
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

hoezo staat er op het profiel van Davy Klaassen op FCUpdate dat hij voor PSV speelt..

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Christian Willaert die Ajacieden interviewt.. AjaxTV is er niks bij.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen