Kees Jansma (77) legt uit waarom hij niet meer op televisie verschijnt

27 september 2024, 19:53   Bijgewerkt: 27 september 2024, 20:36
Foto: © Veronica

Kees Jansma is nog maar zelden te zien op televisie. Het boegbeeld van Studio Sport heeft er bewust voor gekozen om niet meer aan te schuiven aan talkshowstafels, zo geeft hij aan in een uitgebreid interview tegenover het Algemeen Dagblad.

Jansma is een icoon in de Nederlandse sportjournalistiek. De inmiddels 77-jarige man werkte jarenlang als presentator en commentator en maakte programma’s als Studio Sport en Voetbal International groot. Daarnaast fungeerde Jansma als perschef van het Nederlands elftal, in de periode tussen 2004 en 2014.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Jack van Gelder: 'Ik vind het gek dat je hem of mij nooit bij de NOS ziet'

De voormalig journalist heeft er bewust voor gekozen om niet meer aan te schuiven bij televisieprogramma’s. “Dat ambieer ik echt niet meer. Ik ben hartstikke ijdel geweest, hoor. Maar op een bepaald moment is het, vind ik, ook een keer genoeg”, begint Jansma. “Kijk, ik vind mezelf niet overdreven intelligent, ook niet bijster dom. Alleen: waarom zou ik, als 77-jarige, in godsnaam mijn mening moeten geven over iets wat er in de wereld is gebeurd? Wie zit nou te wachten op het oordeel van deze ouwe man?”, vervolgt hij.

Een rol als Vandaag Inside-ster Johan Derksen ziet Jansma daarom ook niet zitten. “Johan heeft gelijk hoor: achter de schermen kan ik best uitgesproken zijn. Maar op tv ben ik, in tegenstelling tot hij, genuanceerd. Laat die meninkjes verkondigen dus alsjeblieft aan anderen over. Echt, ik mis het op televisie zijn geen dag. Andere dingen doen vind ik veel leuker en waardevoller”, sluit Jansma af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Johan Derksen komt met ludieke 'oplossing' voor overbodige Ajax-spelers

Johan Derksen komt in Vandaag Inside met een ludieke 'oplossing' voor een aantal spelers die bij Ajax buiten de boot vallen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

jack luteijn
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

veel mensen schijnen zich niet te realiseren dat Johan Derksen de allergrootste Trekpleister is bij VI. Natuurlijk is het helemaal i'n dat e regelmatig gespot wordt met zijn leeftijd ..Zonder Derksen zou VI al lang vergeten zijn.. meneer de Mol realiseert zich dat heel erg goed...Al de andere "talkshows" zijn slaap verwekkende politiek georiënteerde tafelgesprekjes .. De aan tafel samen gegroepeerde massa maakt die ene enkeling die niet mee wil/kan spelen monddood. Daarom laat Derksen en consorten onze samenleving nog maar even lachen.Dit tot groot ongenoegen van de woke gemeenschap... Daarna komt dan wel de grote "stilte

QuarlonK
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Kan er wel respect voor opbrengen. Klasse Kees

Paulito
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Is een unieke man en altijd correct! laat hem af en toe eens aanschuiven al heeft Kees niet zo'n uitgesproken mening als Derksen. vast wel leuke anekdotes. Net zo graag dat ik Willem van Hanegem (80 jaar maar nog fit), Sjaak Swart (86 inmiddels maar ook nog zo fit. Leo Beenhakker (82 en eenzaam las k) graag zie aanschuiven. Meer voetbal intelligentie dan een Gijp. Kieft is verder erg goed maar mag niet op sbs komen ivb contract elders.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen