Keepersdiscussie bij Feyenoord laait op: ‘Bijlow is een geweldige keeper, een panter’

29 september 2024, 11:49
Foto: © Imago

Dick Advocaat merkt dat de keepersdiscussie bij Feyenoord weer is opgelaaid. Timon Wellenreuther krijgt van trainer Brian Priske de voorkeur boven Justin Bijlow, maar is de laatste weken niet echt foutloos gebleken. Advocaat geeft te kennen een groot fan te zijn van de Nederlandse doelman.

De plek onder de lat bij Feyenoord komt ter sprake nadat Hans Kraay junior het doelpunt van NEC in het 1-1 gelijkspel tegen de Rotterdammers aanhaalt. “Wellenreuther, dat is een discussie. Is het nou wel of niet? Hij is absoluut houdbaar, maar of het een blunder is? Dat denk ik niet”, begint hij bij Goedemorgen Eredivisie.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Advocaat kritisch op Priske: ‘Bij Feyenoord speel je om het kampioenschap’

“Ik vond het geen blunder hoor”, stelt Bram van Polen. “In principe hoort Smal, die daar stond te verdedigen, de korte hoek te hebben. Hij (Hansen, red.) raakt hem volgens mij net verkeerd, dat de bal met een stuitje over Smal zijn been heengaat in de korte hoek. Hij is van zo dichtbij, ik vind niet dat hij die bal had moeten hebben. Hij moet in principe de verre hoek een beetje hebben.”

LEES OOK: 'Wellenreuther heeft zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord gespeeld, Priske gaat volgende week Bijlow opstellen'

“Straks krijg je toch weer die discussie met Bijlow. Die is al begonnen natuurlijk”, aldus Advocaat. “Maar Bijlow is een geweldige keeper. Die heb ik nog meegemaakt bij Feyenoord. Toen was hij ook vaak geblesseerd, maar qua kwaliteit dat is echt ongelooflijk.” Vervolgens benoemt Kraay junior dat het een fout was van Wellenreuther, waar Van Polen het niet mee eens is. Ook Advocaat haakt in. “Het probleem is: vorig jaar leek het wel alsof hij dit soort ballen pakte.”

Bijlow een panter op de training

Presentator Milan van Dongen stelt dat Wellenreuther zonder druk speelde toen hij als reservedoelman Bijlow verving bij een blessure. “Toen had hij de druk niet”, beseft Advocaat. “Nu zit de druk erop. En op de training die Bijlow, dat is een panter hoor”, vervolgt de bondscoach van Curaçao, die niet op de stoel van Brian Priske wil gaan zitten. “Ik kan er nu niet over oordelen, maar ik ben een Bijlow-fan. Dat is echt een geweldige keeper.”

LEES OOK: Ergernis bij ESPN over Feyenoord-aanvaller Paixão: ‘Moet je kijken…’

Kraay junior ziet voordeel voor Wellenreuther

“Zou het voordeel van Wellenreuther, op dit moment, niet zijn dat Priske al is teruggekomen op zijn systeem, op die scrum. Als hij nu ook al snel terugkomt op zijn keeper…”, haalt Kraay junior aan. “Dat is een goede. Moeilijk”, stelt Advocaat. “Ik denk dat de Feyenoord-supporters het straks weer toejuichen als Bijlow weer komt”, erkent Kraay junior.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ESPN-camera's schakelen snel naar Feyenoord-reserve in minuut 66

Een opvallend moment, halverwege de tweede helft van de wedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

RWBY
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Bijlow is (voor mij) altijd eerste doelman van Feyenoord, maar hij is te vaak geblesseerd geweest. Dus ik snap die keuze wel om Wellenreuther voor nu als eerste doelman te laten starten.

Vito
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Wellenreuther was vorig jaar goed omdat Bijlow geblesseerd was. Nu voelt hij de druk en presteert minder. De beste hoort te spelen en dat is Bijlow.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Precies vito. Wellenreuther is prima als er geen druk is. Vorig seizoen op het laatst was hij ook al minder omdat bijlow fit was

boyke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Het is een politiek spel dat Wellenreuther eerste doelman is. Hij heeft bijgetekend met dien verstande dat hij in eerste instantie weg wilde en niet op de bank wilde zitten en eerste doelman wilde worden. Feyenoord kon aan Bijlow nog wat verdienen dus hebben ze gehoor gegeven aan Wellenreuther zijn contract te verlengen, Meneer moest dus wel eerste keeper worden al is Bijlow 100% beter. Dat hij vorig seizoen goed was komt omdat hij geen druk voelde van Bijlow. Nu heeft hij dat wel en blunderd met regelmaat. Ook tegen NEC was het doelpunt houdbaar maar meneer kan niet coachen. Priske stelt hem dus wel op terwijl Bijlow veel beter is. Priske moet wel de kans krijgen maar tot heden faalt hij op vele gebieden.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Boyke priske koos voor hem omdat bijlow er nog niet was vanwege het ek. Stopt wat pingels tegen psv en toen gekozen voor wellenreuther. Is niet zo heel raar in mijn ogen . We moeten nu als feyenoorders niet om alles blijven zeiken . De media doet dat al . Feyenoord heeft niks aan al dit negatieve geklets

Copa
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Drie (vier) spelers gingen in de fout. De rechtsback (latomba oid?) besloot ineens te stoppen met lopen, zomaar Beelen die zich zomaar de bal laat afpakken Smal die niets e zoeken heeft bij Feyenoord Waar was Hancko, hij had daar moeten zijn voor de rugdekking ipv Smal Maar niet de keeper

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen