El Ahmadi schrikt van Feyenoord-optreden: 'Hij maakte op mij een hele slechte indruk'

20 september 2024, 09:25
Foto: © ESPN

Feyenoord-verdediger Jordan Lotomba heeft zich donderdagavond niet van zijn beste kant laten zien in de thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen. De zomeraanwinst beleefde afgelopen zaterdag op bezoek bij FC Groningen een aardig debuut, maar zakte in de eerste Champions League-wedstrijd evenals veel van zijn ploeggenoten door het ijs. Karim El Ahmadi is zelfs ‘geschrokken’ van het optreden van de Zwitser.

Feyenoord nam in de slotfase van de afgelopen transferwindow afscheid van Lutsharel Geertruida en moest daardoor op zoek naar een nieuwe rechtsback. De Rotterdammers kwamen uit bij Lotomba, die bij zijn debuut tegen FC Groningen meteen een assist leverde, al kon hij daarmee niet voorkomen dat Feyenoord opnieuw punten zou verspelen. Een paar dagen later had hij wederom een basisplaats, ditmaal in de Champions League tegen Bayer Leverkusen. Er was echter geen beginnen aan voor Lotomba en zijn ploeggenoten. Vooral de flanken van Feyenoord werden op een gegeven moment volledig overlopen.

Artikel gaat verder onder video

El Ahmadi verbaasde zich vooral over het feit dat Florian Wirtz, de smaakmaker bij Bayer Leverkusen, ‘de hele tijd vrij was’. De communicatie met Lotomba, die op mij een hele slechte indruk maakte. Ik moet zeggen dat Hwang het wel aardig deed, maar die rechtsback Lotomba…, zo reageerde El Ahmadi donderdagavond in het programma Voetbalpraat op ESPN op de vraag waarvan hij het meest was geschrokken. Lotomba kreeg na de 0-3 van Wirtz, die ook al de openingstreffer voor zijn rekening had genomen, veel kritiek over zich heen omdat hij zich niet volledig had ingespannen om zijn tegenstander bij te houden. In de herhaling zag je duidelijk dat Lotomba niet volle bak terug sprintte en op die manier de rode loper uitrolde voor Wirtz.

LEES OOK: Royston Drenthe ziet iets opvallends op de grote schermen in De Kuip

El Ahmadi begreep de bedoelingen van Feyenoord

Presentator Milan van Dongen vroeg vervolgens of de analisten begrepen dat Feyenoord-trainer Brian Priske met Antoni Milambo een extra middenvelder opstelde, die als een soort verkapte rechtsbuiten moest spelen. Ik begrijp wel dat ze dat doen, omdat Leverkusen ook met vier op het middenveld speelt, dus willen ze eigenlijk de twee zessen van Leverkusen oppakken met Milambo en Timber. Dat begrijp ik nog wel, maar ik moet zeggen dat ze gewoon zoveel moeite hadden met Grimaldo en Wirtz aan de linkerkant. Dat konden ze gewoon niet oppakken, aldus El Ahmadi. De linkerkant van Bayer Leverkusen had een groot aandeel in de 0-4 zege. Wirtz maakte er dus twee, maar ook Alejandro Grimaldo was trefzeker.

LEES OOK: Van Hooijdonk trekt harde conclusie: ‘Feyenoord heeft niks te zoeken in de Champions League’

Kees Kwakman durft de nederlaag van Feyenoord niet te wijten aan tactiek of het systeem waarin de ploeg aantrad. Hancko stond wel echt gewoon op Frimpong, dat was wel een redelijk koppeltje, zo zag Kwakman. Maar volgens de oud-speler van onder meer FC Groningen en NAC Breda was er ook voor de sterkhouder van Feyenoord geen houden aan. Als je bijvoorbeeld die derde goal ziet, dan zijn zowel Hancko als Frimpong op de helft van Leverkusen. Feyenoord is in de aanval. Dan wordt de bal verloren en ja, dan gaat Frimpong rennen. Hancko is best snel, maar hij komt niet eens in de buurt. Dan had je wel een ander kunnen opstellen, of nóg een verdediger of een andere wingback. En aan de andere kant Lotomba, die dacht: het zal wel loslopen. Die sprintte niet echt terug, waardoor de andere wingback van Leverkusen vrijkwam, zo had Kwakman ook nog een punt van kritiek op de vleugelverdediger van Feyenoord.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord-fans zijn klaar met voormalig publiekslieveling

"Hij heeft het niveau niet meer", concluderen fans van Feyenoord na de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Iedereen is geschrokken van het niveau Karim El!

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Klopt en aan het einde van de CL wordt het geld verdeeld en dan is het weer schrikken! Je zou denken als je zelf niet eens mee mag doen dat je dan wel je plaats moet weten.. Feyenoord leert hier alleen maar meer van voetballen op CL niveau dat wilt elke voetballer. Of je nou wint of verliest dit zijn de wedstrijden waar je voetballer voor bent geworden aldus Berghuis die komende weken uit naar het Oostblok mag.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Weet zelf je plek eens 21 rodeneusrudolfje 21 Je bent degene die hier op Ajax berichten van fcupdate als eerste reageer als niet Ajacied en denk dat je met alles gelijk heb of eis dat je gelijk heb Dus voel je eens nederig en ga verder met je leven en concentreer je op je club uit Rotterdam

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Iemand met de naam hijreageertaltijd spreekt mij ergens op aan dat ik altijd reageer.. Bijzonder..

divano
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Zerrouki is gewoon klaar bij Feyenoord, Lotomba, geen idee hoe die gescout is anders kan die scout dus ook vertrekken, Wellenreuter heeft het verbruid, Bijlow onmiddellijk weer als 1ste keeper, waar zijn die zogenaamde Superaanwinsten zoals Osman en Bueno? geblesseerd of zijn het zakkenvullende watjes die we hebben aangetrokken, waar zijn de vervangers van Geertruida en Wieffer? het enige lichtpuntje is de laatste aan winst HWang, beetje slijpen en je krijgt er nog een hoop plezier van de komende jaren, en tot slot, Priske is Feyenoord niet waardig, wegwezen en die gehele veel te onervaren staf er bij, Feyenoord verkeerd momenteel in de fase die Ajax vorig jaar had, wees gezegend met het feit dat de Klassieker uitgesteld was maar vrees dat Feyenoord een pak slaag zal krijgen van 020 als represaille van vorig seizoen

Paulien Geurts
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ajax heeft nu de trainer te pakken die ze nodig hadden, maar Feyenoord niet. Priske, moet grote schoenen vullen, maar dat gaat ie bij lange na, niet redden, want eerlijk gezegd, was Slot, Feyenoord. Nu met een andere trainer is Feyenoord, momenteel niks.

Paulito
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Feyenoord had beter vanEwijk kunnen kopen als RB beter spreekt de taal. Kan prima in het systeem. Nu pure middel maat die Zwitser.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen