Josip Sutalo dankt teamgenoot, die vorig seizoen geen minuut speelde bij Ajax

18 september 2024, 12:29   Bijgewerkt: 18 september 2024, 13:18
Foto: © Imago

Josip Sutalo is blij om speler van Ajax te zijn, geeft de Kroatische verdediger aan in gesprek met AjaxTV. Sutalo kende vorig seizoen een moeizaam eerste jaar in Amsterdam, maar zet momenteel stappen vooruit. Zijn dank gaat uit naar twee personen: Francesco Farioli en Remko Pasveer.

"Ik voel me geweldig, zowel op het veld als daarbuiten", zegt de Kroatisch international, die grote verschillen ziet als hij kijkt naar het vorige seizoen, waarin de miljoenenaanwinst en zijn teamgenoten door de mand vielen: "Vorig jaar was het resultaat om veel redenen niet best. Er waren veel nieuwe, jonge spelers. Dat is wennen. Dit seizoen heeft de trainer ons goed begeleid. Er zijn nieuwe eisen gesteld en we weten wat we moeten doen", legt Sutalo uit.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Grote naam van Ajax is frustratie niet de baas en wordt weggestuurd op De Toekomst

De Kroaat vindt dat de nieuwe Ajax-trainer Farioli met zijn technische staf 'geweldig' werk levert: "Tactisch gezien zijn we enorm verbeterd, vooral qua speelstijl", vindt Sutalo. Farioli heeft daarmee een groot aandeel gehad in het feit dat de verdediger groeit in Amsterdam. Hij is daar niet de enige in, want ook doelman Pasveer speelt volgens Sutalo een belangrijke rol in zijn ontwikkeling.

Communicatie

Dat zit voornamelijk in de communicatie. Sutalo ziet dat als belangrijkste reden waardoor zijn spel is verbeterd en denkt dat Pasveer - die mede wegens zijn leiderschapskwaliteiten de voorkeur heeft gekregen boven Riant Ramaj - daar een groot aandeel in heeft: “Remko is een ervaren keeper. Hij geeft me tijdens de wedstrijd aanwijzingen waar ik heen moet. Als ik niet bij de les ben, roept hij even", besluit Sutalo.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Interview met Devyne Rensch eindigt somber bij ESPN door nieuws over Ajax

Jong Oranje-aanvoerder Devyne Rensch verscheen opgewekt voor de camera van ESPN, maar eindigde zijn interview in mineur.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Blackie
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

zo zie je maar weer dat het een voordeel kan zijn als je een ervaren oude rot achter je heb staan die het spelletje goed kan lezen, en zelf nog mooie dingen laat zien.Dus mensen zie het positief!!

kib*
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Fijn om de ook (door mij) eerder verguisde Sutalo zich beter in zijn vel voelt. Hopelijk gaat hij nog beter worden, is beter voor zowel hemzelf als voor Ajax. Ik merk op dat Sutalo 'de stille/de dooie' in de armen van de Ajaxsupporters is gesloten en dat hij voor het team onmisbaar geworden is. Ook voor Pasveer is dit een opstekertje.

dilima1966
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

We zullen zien of Josip Sutalo zijn geld waarmaakt ben nog niet overtuigd dat hij het gaat maken dit seizoen

Vito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker collegiaal naar Ramaj toe! Zo goed speel je ook weer niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen