José Mourinho klaagt: 'Ik heb dit in 24 jaar nog nooit gedaan'

26 september 2024, 17:55   Bijgewerkt: 25 september 2024, 21:09
Foto: © Fenerbahçe

José Mourinho keek op van de gang van zaken na de wedstrijd tussen Fenerbahçe en Galatasaray (1-3) in de Süper Lig. De trainer van Fenerbahçe moest zaterdagavond zo’n 75 minuten wachten om aan te mogen schuiven voor de persconferentie, vertelt hij.

Mourinho leed tegen rivaal Galatasaray zijn eerste competitienederlaag van het seizoen en verscheen pas 75 minuten later op de persconferentie. Sommigen dachten dat Mourinho de pers bewust meed in de nasleep van de nederlaag, maar dat wordt door de Portugees volledig weersproken. Hij mocht naar eigen zeggen de perszaal niet binnenkomen.

Artikel gaat verder onder video

“In 24 jaar ben ik nog nooit weggelopen voor een persconferentie, zeker niet na een nederlaag. Ik ben nooit bang geweest voor welke journalist, welke vraag of welke persconferentie dan ook”, maakt Mourinho duidelijk in de aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen Union Sint-Gillis van donderdagavond.

Mourinho: 'Dit slaat nergens op'

“Daar is niets aan veranderd”, voegt de Portugees toe. “Maar het slaat nergens op om 75 minuten te wachten op een persconferentie. De wedstrijd was voorbij, ik feliciteerde de trainer van de tegenstander, deed meteen het interview en moest daarna zeventig minuten wachten op de persconferentie. Ik wilde ernaartoe, maar dat mocht niet. Ik stond al bij de deur, maar mocht er niet in.”

“Het heeft dus niets te maken met het resultaat”, zo verzekert Mourinho. “Sorry, maar ik vind het respectloos. Dus als er iemand een gebrek aan respect heeft ervaren, dan was ik het.” Onder leiding van Mourinho pakte Fenerbahçe tot dusver dertien punten uit zes wedstrijden. Koploper Galatasaray heeft er achttien en is dus nog foutloos.

LEES OOK: Gefrustreerde Mourinho krijgt pijnlijke nieuwe bijnaam van rivaal Galatasaray

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen