Johan Cruijff ArenA doet aangifte naar aanleiding van incident bij Nederland – Duitsland

15 september 2024, 18:47   Bijgewerkt: 15 september 2024, 19:03
Foto: © Imago

De Johan Cruijff ArenA gaat onderzoek doen naar freeclimbers die voorafgaand aan de wedstrijd tussen Nederland en Duitsland (2-2) naar het dak van het stadion zijn geklommen, meldt De Telegraaf. De waaghalzen plaatsten een video van het voorval op YouTube en wisten na afloop van de wedstrijd ongezien te vertrekken. De NOS meldt dat het stadion aangifte gaat doen tegen het tweetal.

Zaterdag verscheen er een video op het YouTube-kanaal Freeflow Nation waarin te zien was hoe de freeclimbers de thuishaven van Ajax beklommen. Hun klim begonnen ze vanaf het onderste parkeerdek, waarbij uiteindelijk het dak van het stadion werd bereikt. De klimmers hebben ervoor gekozen op het dak te wachten om het duel van Oranje te bekijken, om daarna te vertrekken. “Op de een of andere manier zijn we ontsnapt zonder gezien te worden door de beveiliging, politie en zelfs het leger bij het stadion”, staat in het bijschrift van de video.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Spaan niet onder de indruk van Van Hecke, maar ziet wel een ander probleem voor De Ligt

Karin Nitschke, woordvoerder van het stadion, bevestigt tegenover De Telegraaf dat het stadionbestuur op de hoogte is van de video. “De Johan Cruijff ArenA zal dit incident uitvoerig onderzoeken en waar nodig passende maatregelen treffen”, wordt ze geciteerd. “De veiligheid van onze bezoekers is en blijft onze hoogste prioriteit.” De NOS weet ook te melden dat het stadion van plan is aangifte te doen tegen de waaghalzen.

LEES OOK: Tijdelijke burgemeester Amsterdam heeft geen goed woord over voor Ajax-fans: 'Ongelooflijk triest'

ArenA werd eerder beklommen

Overigens is deze actie van Freeflow Nation niet de eerste keer dat het stadion in Amsterdam werd beklommen. In 2016 vond een vergelijkbaar incident plaats, waar ook een video van online verscheen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald Koeman moet Memphis Depay nog niet laten vallen: 'Eerst maar eens afwachten’

Wim Kieft is nog niet voor voornemens om Memphis Depay af te schrijven bij het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Dexi
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Karin gaat aangifte doen. De Freeclimbers zijn ontsnapt zonder gezien te worden door de beveiliging, politie of zelfs het leger. Karin zal het incident uitvoerig onderzoeken om de Freeclimbers te straffen. Karin, je beveiliging heeft gefaald en dat moet worden aangepakt.

Sticks
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Zelfs als je je beveiliging niet op orde hebt wil dat nog niet zeggen dat iemand het recht heeft om ongevraagd op je terrein, of in dit geval je dak, te komen. Je moet met je hebben en houden van andermans eigendom en dus ook terrein afblijven. Je hebt daar niks te zoeken.

Dexi
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@ Sticks "Je moet met je hebben en houden van andermans eigendom en dus ook terrein afblijven" Dat had je vanmiddag tegen die relschoppers op het Leidseplein moeten zeggen, voordat ze naar het hoofdbureau gingen om daar vernielingen te plegen aan het gebouw en de politievoertuigen.

Sticks
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Dat heeft met dit bericht helemaal niks te maken, maar dat terzijde. Ik heb voordat ze de demonstratie aankondigden al gezegd dat daar gezeik van zou komen. En natuurlijk ben ik het niet eens met wat ze hebben uiteghaald daar. Het slaat helemaal nergens op.

Dexi
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

We weten allemaal dat het verboden is om op een gebouw te klimmen of ervan af te springen. Ik beschouw het als een stunt. Als ze gepakt waren, zouden ze zijn vertrokken en was er niets aan de hand geweest. Die gasten slopen geen gebouwen.

Kramer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Dexi, het is alleen wel wat als zo iemand live op tv naar beneden valt op het veld.. voor het oog van een half miljoen kinderen? Leuk je klimmen, maar even erbij nadenken wat de gevolgen kunnen zijn voor andere als het misgaat mag ook wel.

Dexi
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

De beveiliging van een stadion is anno 2024 niet op orde.Stel je voor dat mensen of groeperingen met kwade bedoelingen dit hadden gedaan en het was gelukt,wat zou er dan gebeurd zijn?

Kramer
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Je mag er best een doemscenario bij bedenken, waar ze zelf graag ook mee gooien op youtube. Maar kwaadwillende komen overal in, die gaan niet om 05:00 een stadion op klimmen om s’avonds om 21:00 kwaad te doen. Ze gebruiken gewoon de voordeur

infielder
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat lekker gaan joh

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen