‘Je kunt wel uittekenen wat er gebeurt als Feyenoord tegen NAC punten laat liggen in De Kuip’

16 september 2024, 09:01
Foto: © ESPN

Na afloop van het pijnlijke puntenverlies dat Feyenoord zaterdagavond opliep tegen FC Groningen (2-2) riep trainer Brian Priske zijn ploeg bij elkaar in het welbekende kringetje. De nieuwe gewoonte van de Deense oefenmeester kan echter op weinig goedkeuring rekenen bij de fans, zo ziet ook Sjoerd Mossou. De journalist denkt dan ook dat het kringetje nog wel eens kan gaan sneuvelen als Feyenoord in eigen huis punten morst tegen NAC Breda.

“Als bijzaken plots hoofdzaken worden, dan weet je het meestal wel”, schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad. “Zeker bij Feyenoord, de club waar de onderbuik nooit ver weg is en waar de achterban een zekere allergie heeft ontwikkeld voor fratsen en aanstelleritis. En dus is ‘het kringetje van Priske’ plots een item geworden. De gewoonte van de Deense Feyenoord-trainer om na afloop van wedstrijden zijn hele team bij elkaar te roepen - als ware het een pupillenwedstrijd - en ze vervolgens heel driftig toe te spreken.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Been ziet opvallend moment ná wedstrijd Feyenoord: 'Doen ze dit ook bij -10 graden?'

De verslaggever van het Algemeen Dagblad vindt het ‘een futiliteit’ en denkt dat als Feyenoord viermaal had gewonnen, dat niemand er zich druk over had gemaakt. “Maar dat is nou net het punt: de Rotterdamse goegemeente maakt zich er wél druk om. Brian Priske is amper op weg met een compleet vernieuwde selectie, maar nu al klinkt het gemor dat vroeger alles beter was.”

LEES OOK: Van Hanegem haalt hard uit naar Priske en ‘kleuterklas’ Feyenoord

Mossou denkt dat het vooraf al uit te tekenen was. “Iedere trainer na Arne Slot zou een periode van scepsis en chagrijn voor zijn kiezen krijgen in Rotterdam, maar nu dat exact gebeurt, lijkt het haast wel een soort self-fulfilling prophecy te zijn geworden. Exact wat je vooraf kon voorspellen, leidt onherroepelijk tot het uitkomen van die voorspelling.”

Mossou ziet kringetje sneuvelen

“Je zou haast medelijden krijgen met Priske, een keurige man die in keurige zinnen praat, maar die aan zijn water zal voelen dat de dingen uit zijn handen dreigen te glippen. In dat licht zou het kringetje - hoe onbenullig ook - zomaar een heikel punt kunnen worden”, vervolgt Mossou, die zag dat er vanuit het uitvak hevig gefloten werd nadat Priske zijn ploeg wilde toespreken. “Je kunt wel uittekenen wat er gebeurt als Feyenoord komende week tegen NAC punten laat liggen in de Kuip. Dan sneuvelt ofwel het kringetje ofwel - vroeg of laat - de bedenker ervan”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ESPN-camera's schakelen snel naar Feyenoord-reserve in minuut 66

Een opvallend moment, halverwege de tweede helft van de wedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Ik vind dat je NAC hiermee tekort doet! De bal is rond, kan van alles gebeuren. Toch Feyenoord speelt thuis, hebben dan meestal het arbitrale trio op hun hand. Nee voorzie weinig tot geen probleem. Daarbij treft de trainer geen blaam, hij is net zo goed als zijn materiaal, weten ze in Amsterdam ook alles van!

Hurricane.
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Arbitrale troi op hun hand? Zeker Groningen Feyenoord niet gezien. Was toch duidelijk een rood kaartje voor Groningen. De Var greep ook niet in. Ik denk dat je in de war bent met ajax. Die hebben de scheids de Var en de hele knvb al tientallen jaren mee.maar ik denk dat jij door een bepaalde bril kijkt.

Sticks
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

Je kijkt zelf ook door een bepaalde bril, net zoals andere mensen hier ook doen, dus wat een zinloze opmerking. Bovendien is het nog altijd zo dat een, met alle respect, "mindere" club best kan winnen van een "grote(re)" club als die in een moeilijke fase zitten. Plus is het een gegeven, daar zijn al vaker berichten over verschenen, dat scheidsrechters in de Kuip er moeite mee hebben om onpartijdig te fluiten. Geen idee of dat serieus wáár is, maar er is wel degelijk sprake van, dus het zou me niet verbazen.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

De scheidsrechter altijd mee in de Kuip aldus 2 Ajacieden. Vorig seizoen tijdens de klassieker 1 niet gegeven rode kaart Bergwijn. 2 niet gegeven penalty’s. Alles uit medelijden voor de club uit Amsterdam.. En dan nog dit durven zeggen, dan ben je ook alle schaamte voorbij zeg.. R21.

Ajacied00
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Feyenoord heeft, zeker in de Kuip de arbitrage al tientallen jaren mee, dat weten we allemaal. Tegenstanders van Ajax hebben bijvoorbeeld al 3 jaar(!!!) geen rode kaart gekregen tegen ons, daar waar Psv en Feyenoord vaak of vaker tegen 10 man spelen. Maakt verder niet uit, als je de grootste bent moet je ook niet zeuren om dit. Maar voor Feyenoord begrippen doen ze het oke toch? Slot heeft er een topclub van gemaakt en nu hij weg is, wordt alles weer zoals het 30 jaar lang hiervoor was. Meestal 3e, heel soms 2e en een titel gemiddeld om de 10 jaar.

RWBY
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@Ajacied00 ''Slot heeft er een topclub van gemaakt en nu hij weg is, wordt alles weer zoals het 30 jaar lang hiervoor was. Meestal 3e, heel soms 2e en een titel gemiddeld om de 10 jaar.'' PSV en Ajax hadden allebei jarenlang goed beleid kunnen voeren zonder schulden. Feyenoord voert sinds 2022 ook goed beleid, het vertaald niet altijd goed naar het veld, daarom zijn harde beslissingen nemen ook vaak moeilijk.

Copa
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Feyenoord zal juist tegen NAC een monsterscore neerzetten en het publiek weer rustig krijgen. Wel moet Gimenez nu gaan banken. Hij wordt al overgeslagen. Paixao zag hem vrij staan in scoringspositie en besloot zelf te schieten. Maar wie weet prikt hij er door de weeks een paar in

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik kan nog geen vaste lijn in de spelopvatting van Priske ontdekken. Nu kan dat te maken hebben met blessures maar het valt niet te ontkennen dat spelers die vorig jaar nog bepalend waren ( Wieffer,Geertruida) nu gemist worden en hun vervangers nog niet klaar blijken te staan. Zowel Gimenez als Ueda hebben "het" niet op dit moment, dus waarom Carranza geen kans geven? Daarvoor lijkt NAC mij de ideale tegenstander.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik zie vooral anderen zich druk maken .

jurgen😎
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Feyenoord is interessanter dan welke club dan ook toch. Dat zie je hier maar weer

Ajacied00
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Uit vele onderzoeken gebleken dat Ajax de meeste aandacht krijgt, positief of negatief. Maar eigenlijk weet iedereen al dat je daar geen onderzoek voor nodig hebt om dat te weten..

RWBY
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

@Ajacied00 Oh, is dat zo?

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

noem 3 onderzoeken?

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Is het al zo erg gesteld ? Allerlei aannames zijn geplaatst, verschillende scenario's uitgedacht, strategieën voorgesteld, de (on-)partijdigheid van de arbiter en VAR worden onder de vergrootglas geplaatst. De tegenstander is NAC en de Bredanaars zijn te gast in De Kuip hoor !! Van de andere kant kon NAC ook van Ajax winnen, weliswaar thuis, dus NAC kan ook nog voor een verrassing zorgen dat is wel zo. Voorlopig moet de focus op Bayer Leverkusen worden gericht. Bayer is CL, NAC is ED. Succes.

Marinus Van De Graaf
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ik denk dat er te veel problemen met dr communicatie zijn en d 's t beinvloed de tesm vorming

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen