Streuer vertelt meer over FC Twente en Weghorst: 'Toen Ajax kwam had je een ander verhaal'

1 september 2024, 10:32
Foto: © ESPN

Technisch directeur Arnold Bruggink van FC Twente heeft ‘heel veel’ contact gehad met Wout Weghorst. Dat vertelt Jan Streuer, de voorganger van Bruggink en nu diens adviseur in Enschede, zondagmorgen in het programma Goedemorgen Eredivisie op ESPN. Weghorst maakte er in eerste instantie geen geheim van dat hij graag bij FC Twente had willen voetballen, maar toen Ajax zich bij hem meldde ‘werd het een ander verhaal’.

Weghorst maakte begin 2022 de overstap van VFL Wolfsburg naar Burnley en daarmee ging voor hem een droom in vervulling. De oud-speler van onder meer Heracles Almelo en AZ wilde niets liever dan nog een keer voetballen in de Premier League. Weghorst kon echter niet voorkomen dat Burnley dat jaar zou degraderen. Voetballen op het tweede niveau van Engeland zag de Nederlander dan weer niet zitten. Na avonturen bij Besiktas, Manchester United en Hoffenheim keerde hij begin deze zomer terug bij Burnley. Het was echter duidelijk dat zijn toekomst elders zou liggen.

Ajax-interesse veranderde de situatie

Artikel gaat verder onder video

Weghorst maakte er geen geheim van graag nog een keer het shirt van FC Twente te willen aantrekken. “Toen Wout zei ‘FC Twente is mijn club, daar wil ik graag naartoe’, hebben wij gezegd: als zo’n speler dat zegt, gaan wij dat natuurlijk niet weigeren”, vertelt Streuer. “Dat meende hij heel serieus, maar is veranderd vanaf het moment dat Ajax kwam.” Ajax meldde zich begin juni, nog vóór de start van het EK in Duitsland, bij Weghorst. De Oranje-international zag een overgang naar de recordkampioen van Nederland vrijwel meteen zitten, ondanks zijn gesprekken met FC Twente. “Er is verschillende keren met hem gesproken. In eerste instantie wisten we niet wat de prijs was, wat Burnley zou vragen. Dat was misschien al teveel voor ons”, zo denkt Streuer.

Weghorst had bij Burnley nog een contract voor één jaar. Streuer denkt niet dat alleen de vraagprijs van de Engelse club, maar waarschijnlijk ook de salariseisen van Weghorst een obstakel zouden vormen voor FC Twente. “Wij kunnen het ons niet permitteren om een nieuwe spits van vijf of zes miljoen euro te halen. Dat was al een probleem. Wil de speler voor een normaal salaris spelen is het volgende. Wij hadden het gevoel dat hij het wel wilde, maar toen Ajax kwam had je een ander verhaal. Toen zei hij dat hij het ook wel interessant vond om naar Ajax te gaan”, aldus Streuer. Het duurde uiteindelijk nog even voordat Ajax de komst van Weghorst wereldkundig kon maken. Dat gebeurde pas afgelopen donderdag. Weghorst tekende voor twee seizoenen.

LEES OOK: Wout Weghorst emotioneel bij betreden Johan Cruijff ArenA

FC Twente niet teleurgesteld in Weghorst

Streuer neemt het Weghorst overigens ‘niet kwalijk’ dat hij voor Ajax heeft gekozen. “We zijn niet teleurgesteld. Hij kan zeggen dat hij graag naar Twente wil, maar wij wisten de prijs niet. Burnley bepaalt natuurlijk wat de prijs is. Dat was voor ons misschien al teveel geweest, maar met Burnley hebben we verder niet echt contact gehad. Arnold heeft veel met hem gesproken en had heel veel contact met hem.” FC Twente schakelde door en haalde met Sam Lammers een ‘hele goede’ spits binnen, zo zegt Streuer. “We hebben nu Lammers en daar zijn we heel tevreden mee. Heel tevreden. We hebben twee hele goede spitsen (ook Ricky van Wolfswinkel, red.). Dit is goed zo.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Weghorst onthult bijzondere reden waarom hij met rugnummer 25 gaat spelen

Wout Weghorst gaat bij Ajax spelen met rugnummer 25, zo is na zijn transfer bekend geworden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Dat hij voor ajax kiest prima. Maar heb dan niet je mond vol dat je naar twente wil . Dat twente je club is . Dit zegt alles over emo weghorst en zijn 'clubliefde'

Allback
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Twente was ook zijn club en hij wilde daar ook nog een keer graag spelen. Wout heeft niets gezegd wat hij niet had moeten zeggen denk ik. Je ziet echter wat het met een speler doet als Ajax komt, dat is toch een droom voor veel spelers. Al zal bijv. een Theo dat natuurlijk nooit begrijpen.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Allback wat al zei dat hij voor ajax kiest snapt iedereen wel. Heeft verder dus wel gezegd dat hij naar twente wil. En dat het zijn club is . Ajax had al belangstelling toen hij dat zei . Dus zijn 'liefde' is gespeeld net zoals dat veel gespeeld is bij hem . Zeg dan gewoon dat je gaat kiezen voor het geld en een grotere club . En dan ook nog gaan janken bah

Allback
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Maar hij kan toch ook gewoon liefde voor Twente hebben en besluiten dat hij Ajax een grotere stap of uitdaging vind? En dat is het ook. Ajax is de grootste club van Nederland. Een Karsdorp gaat toch "gewoon" naar PSV? Feyenoord was toch zijn club? Dat doe je toch niet met zijn liefde voor Feyenoord?

kib*
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Net als Geertjeruida, Cöckcu, Slot.

kib*
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@gtsb/goku, rudolf, hurricane, als hij maar een paar inschiet tegen de concurrentie, is genoeg.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Stop nu met zuipen kerel. Normaal praat je al poep ,maar nu is het helemaal onzin . Begeleider !!! Deze man heeft zijn medicatie vergeten !!!!.

Sticks
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Laat gaan die jongen snapt dat niet. Als het iemand is die naar Ajax gaat is het een huilebalk met een grote mond en als het iemand van Feyenoord is (Slot, Geert Truida of weet ik wie) dan zijn het mensen die een weloverwogen keuze maken voor "een stap". Het is gewoon genant die reactie.

Sticks
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Het is feitelijk hetzelfde verhaal als Theo Janssen vertelde dat hij Vitesse zijn club vindt want dat is de club waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht en zijn thuishonk. Datzelfde geldt voor Weghorst en ook andere spelers die bij hun club weggaan en dan zeggen dat ze die club altijd in hun hart hebben of weet ik wat. Het is gewoon logica maar die mensen denken uiteraard ook aan hun carrière of willen wel eens wat anders dan bij die eerste club blijven of als ze kunnen kiezen ergens anders heen. Of gewoon meer geld verdienen, kan ook. Prima. Dus dat gemiauw over clubliefde is overbodig, voegt niks toe. Slap verwijt aan het adres van iemand die gewoon een keuze heeft gemaakt. Het is gewoon business.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Jij voegt al je hele leven niks toe. Clubliefde ken je ook niet , alleen fan vanwege de prijzenkast . Als er 2 ploegen gelijk interresse hebben zeg dan niks(voor jou ook een advies). Nee hij gaat het hebben over clubliefde etcetc . En brengt fc twente het hoofd op hol. Veel gesprekken gehad blijkbaar . En dan uiteindelijk kiest hij voor geld etc. Huilen in de arena . Dan ben je gewoon niks waard . Heeft 0 met business te maken verder. Maar goed iets begrijpen is niet aan jou besteed

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Zie hier een Ajacied. Clubliefde bestaat niet alleen maar business. Geef KingCrimson 100 euro en hij doet een Feyenoord shirt aan.

Sticks
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Beetje sneue reacties jongens, wat een niveau. Zo gaan we toch niet met elkaar om zeg.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

😭😭😭😭 brain tickie. Dit niveau krijg je als je al 2 jaar met allerlei accounts/namen de boel verziekt hier . Maar goed dit kennen we van je schizo . Uitdelen en dan de onschuld spelen en zielig doen internetheld

Sticks
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Hap zegt ie. Hap hap. 🤣🤣🤣

Sticks
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Jij hebt niet eens 100 euro, die zul je dan moeten lenen ergens. 🤣🤣🤣

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Sticks misschien moet rudolf het lenen . Maar jij krijgt het niet eens van je begeleider .

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

En dit schrijft gtsb wel of niet/goku/rudolf/hurricane over meer accounts.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

🤣🤣🤣🤣 en nu probeer je het om te draaien . De accounts die jij noemt lijken totaal niet op elkaar . Jou accounts is een pot nat. Meningen,reacties,woordkeuze,manier van typen . Maar goed joh leuk geprobeerd 🤣🤣🤣. Veel plezier met 😭😭😭😭

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Zegt genoeg over de denkwijze van Wout Weghorst. Hoe kan je huilen in een leeg stadion bij de arena als FC Twente je droomclub is. Alles is nagemaakt, past misschien daarom ook wel goed in Amsterdam. Denk wel dat FC Twente met Lammers en Van Wolfswinkel betere opties hebben dan Brobbey en Weghorst.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Mee eens op het laatste na

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

De tijd gaat het leren gtsb van Wolfswinkel/Lammers is een garantie voor goals.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Lammers vind ik een hele goeie spits. Bij onze feyenoordvriend is het wel een beetje einde verhaal vind ik.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hij heeft eerst een kilo uien gesneden voordat hij de arena binnen stapte. Nee Twente was zijn droomclub. En ineens sliep hij in een ajax pyjama. Lekker geloofwaardig wout. Wat een schijnheil. Past wel bij die club.

CG
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Als hij gemiddeld 1,2 doelpunten maakt op jaarbasis, dan zijn we zéér tevreden !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen