Jan Boskamp: 'Wat een gelul! Zien jullie liever een dooie lul voor de camera?'

17 september 2024, 18:35
Foto: © RTL7

Jan Boskamp neemt Kevin De Bruyne in bescherming na diens uitlatingen tijdens de interlandperiode. De stevige kritiek die De Bruyne uitte op zijn ploeggenoten bij de nationale ploeg van België kan volgens Boskamp wel door de beugel.

De Bruyne zei na de 2-0 nederlaag van de Rode Duivels tegen Frankrijk dat meerdere spelers hun taken niet uitvoerden. "En dan kom je in de problemen, punt", legde hij uit. "Ik ga niet in de media zeggen wat beter moet. Ik heb in de rust mijn zegje gedaan en dat is meer dan voldoende. Het moet altijd beter. Als je de top niet aankunt, ben je niet goed genoeg. En dan moet je alles geven en zelfs dat wordt door sommigen niet gedaan."

Artikel gaat verder onder video

In een interview met Het Belang van Limburg zegt Boskamp dat de uitspraken niets afdoen aan het aanvoerderschap van De Bruyne, dat ter discussie staat. "Wat is dat nou voor slap gelul? Omdat de Kev de ballen heeft om te zeggen waar het op staat, zou hij nu plots geen geschikte captain meer zijn?", vraagt de in België woonachtige Nederlander zich af.

LEES OOK: Zwaar gefrustreerde Kevin De Bruyne lijkt afscheid aan te kondigen: 'Ik stop!'

"Zien ze dan liever een dooie lul voor de camera die helemaal niets zegt? Kevin nam tenminste zijn verantwoordelijkheid. Maakt dat van hem een slechte aanvoerder?", vervolgt Boskamp, die geen boodschap heeft aan de mensen die vinden dat De Bruyne zijn boodschap niet naar buiten toe had moeten verkondigen.

"Tijdens de rust had hij zich toch al eens kwaad gemaakt in de kleedkamer", stelt de oud-voetballer. "Als zijn woorden daar door niemand worden opgepikt, dan snap ik dat hij zich ook niet meer inhield voor de camera. Wat hebben jullie liever? Spelers die openlijk voor hun mening uitkomen? Of spelers die stiekem de media inlichten maar wel anoniem willen blijven? Want geloof me, die heb je er ook."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-spelers reageren geschokt op het trainingsveld na slecht nieuws

Ajax-trainer Francesco Farioli: "Op het moment dat het gebeurde, was iedereen tien seconden stil."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen