Italiaanse journalist haalt uit naar het Nederlandse voetbal: 'Tijd dat Ajax het gezicht van de Eredivisie redt'

20 september 2024, 13:04
Foto: © Imago

De Italiaanse journalist Alessandro Schiavone heeft hard uitgehaald naar de Eredivisie. Volgens de voetbaljournalist is het Nederlandse voetbal in Europa afhankelijk van Ajax. Het is volgens Schiavone dan ook tijd dat Ajax het vege lijf van de Eredivisie gaat redden.

PSV en Feyenoord wisten afgelopen week geen goede indruk te maken in de Champions League. Terwijl PSV met 3-1 onderuit ging op bezoek bij Juventus, werd Feyenoord in eigen huis afgeschminkt door de Duitse kampioen Bayer Leverkusen. Dit kwam de Eredivisie op flinke kritiek te staan van Schiavone. “Nederland is in Europese competities altijd afhankelijk geweest van Ajax. No Ajax no party. Het is tijd voor de grote club uit Amsterdam om terug te keren naar het grote werk en het gezicht van de Eredivisie te redden.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ochtendkranten zien 'ontluisterende nederlaag': 'Feyenoord in recordtempo weer afgegleden'

Geen goede beurt in Europa, Portugal nadert op coëfficiëntenranglijst

Door de matige prestaties van de Nederlandse clubs komt Portugal met rasse schreden dichterbij. De Eredivisie nam dit seizoen in Europa al afscheid van Go Ahead Eagles, dat werd uitgeschakeld door het Noorse SK Brann. FC Twente wist zich niet te kwalificeren voor de competitiefase van de Champions League, waardoor de nodige bonuspunten aan de neus van Nederland voorbijgingen. Afgelopen week wisten Benfica en Sporting Portugal wel te winnen, waardoor Portugal weer 0,800 punt inliep op Nederland.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Eredivisie staat aan de vooravond van een grote verandering

Chris Woerts heeft nieuws: er komt een grote wijziging aan in de Eredivisie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Hurricane.
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Die heeft zeker onder een steen gelegen en de Big Game tegen Hercules niet gezien. En de 0-4 en 6-0 tegen Feyenoord. En dat ze 900 penalty's nodig hadden om door te gaan in Europa.

Sticks
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Waar was je gister? Uithuilen bij mammie?

Hurricane.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar is de haatzaaier sticks/storm weer.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Het is toch weer Ajax die genoemd wordt. Ajax heeft nog steeds een grote naam in Europa, was zo en zal altijd zo blijven.

Mike
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

(Disclaimer Feyenoordfan) Ik denk dat de uitspraken van deze man geen recht doen aan de overige ploegen die de afgelopen jaren mooie dingen hebben laten zien. Maar een buitenlandse journalist die Ajax aanhaalt, is niet direct een kritiek op de rest van Nederland. Het is een compliment aan de resultaten van Ajax. Ajax is een grote naam. En Ajax heeft de uitstraling. Waar Feyenoord, AZ en in mindere mate PSV en Ajax aan moeten werken is het vasthouden van een team. Verkopen van sterkhouders zorgen dat de resultaten en verwachtingen in het nieuwe seizoen uit de pas lopen. Geld moet verdiend worden, maar dat kan ook door resultaat in Europa. En als de resultaten achter blijven, met verlies van coefficienten dan wordt er minder verdiend in Europa. Minder Europa, minder waarde van de eredivisie en dus minder grote verkopen.

Laurens1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Jullie weten toch wel die oude trainer van AC Milan dat hij vroeg; Feyenoord, hoe wie wat waar? Ohja, die figureren in het land waar Ajax speelt! Kom even niet op zijn naam, grootheid met veel visie! De naam Ajax zal altijd meer impact hebben dan een club met een enkel sterretje!

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Die had afgelopen seizoen waarschijnlijk zijn tv uit staan.. Toen Ajax zijn grootste nederlaag ooit leed in de Kuip van figurant Feyenoord.

Laurens1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Oh heb je weer schrijftijd gekregen. Wij hebben ons nooit hoeven schamen. Als echte Feyenoorder blijf je terug grijpen op het verleden, begin dan over de grootste speler die ooit één seizoen gespeeld heeft bij jullie en uiteraard jullie kampioen maakte in zijn eentje!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen