Twee suggesties voor Farioli: 'Gepruts met Sulemana kan weleens goed voor hem uitpakken'

6 september 2024, 17:01
Foto: © Francesco Farioli Ajax Jayden Banel Julian Rijkhoff Realtimes

Ajax-trainer Francesco Farioli moet gedurende de interlandperiode een oplossing zien te vinden voor de linksbuitenpositie. Door het last-minute vertrek van Steven Bergwijn naar Al-Ittihad én het mislopen van de komst van Kamaldeen Sulemana heeft de Italiaan in de persoon van Mika Godts nog maar één volwaardige optie links voorin. Clubwatcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad ziet twee mogelijke oplossingen voor het probleem.

Gisteren (donderdag) speculeerde Inan in de AD Voetbal podcast nog dat Brian Brobbey weleens naar de linkerkant zou kunnen verhuizen. Op die manier hoeft Farioli in ieder geval één spits minder teleur te stellen, zo is de gedachte. Met Wout Weghorst en Chuba Akpom heeft Ajax immers nog twee potentiële eerste spitsen onder contract staan, en achter het ervaren duo hoopt ook Julian Rijkhoff door te breken in de hoofdmacht.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Mislintat-aankoop dacht niet aan vertrek bij Ajax: ‘Ik ben hier gelukkig’

Vrijdag schrijft Inan in het AD nogmaals dat het voor Farioli 'ideaal' zou zijn om één van zijn drie spitsen (al dan niet tijdelijk) om te turnen tot linksbuiten. Bij nader inzien zou de clubwatcher echter niet Brobbey uit het centrum weghalen. "Wie in het hoofd van de trainer duikt, komt dan als eerst bij Chuba Akpom uit. Waarom? Omdat hij minder dan Wout Weghorst en Brian Brobbey een pure spits is. De Brit is meer een 9,5, die het al van diepteloopjes moet hebben. Zijn eerste treffer uit tegen Jagiellonia was daar zo’n voorbeeld van", schrijft de journalist.

'Gepruts met Sulemana kan wel eens goed uitpakken voor Banel'

Ajax schreef eerder deze week echter ook een groot aantal beloften in voor de competitiefase van de Europa League. Daar zit mogelijk óók een oplossing voor de onderbezetting op links, zo ziet Inan. "Voor wie het gepruts met het mislukte binnenhalen van Kamaldeen Sulemana wel eens goed kan uitpakken, is Jayden Banel", leest het. De negentienjarige buitenspeler vertoont zijn kunsten doorgaans namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, maar mocht vorig seizoen al een aantal keer invallen in de hoofdmacht. Onder Farioli kwam hij vooralsnog niet verder dan een korte invalbeurt in het thuisduel met Vojvodina (1-0 winst). Hoewel Inan aanstipt dat Banel bij zijn eerdere optredens in Ajax-1 'steeds iets te licht werd bevonden', ziet hij ook een aantal voordelen: "Hij is in elk geval bekend met de medespelers en het plan van Farioli."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Francesco Farioli meldt zich op Instagram en verrast

De trainer van Ajax schrijft: "Iedereen dacht dat dit onze eerste missie was, maar..."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Banel iets te licht...sja, ik weet het niet. Ik vind dat ze hem gewoon moeten uitproberen. Al doende leert men. Met goede begeleiding moet ie dat kunnen denk ik.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Farioli heeft geen vertrouwen in jeugd spelers.

kib*
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Vraag me af wie ooit in je verleden veel vertrouwen in je had Rudy ?

Kramer
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

De jeugd gaat de kans krijgen tot de winterstop, maak het maar waar zou ik zeggen. Ik heb vertrouwen in onze trainer en de club lijkt ook een stuk rustiger dan voor de zomer. Het team is ook een stuk meer in balans met ervaring op elke linie erbij en op de bank. Ramaj grijpt zijn kans nog wel bij een blessure van Pasveer.

kib*
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Eens Kramer, laat de buitenwereld grof gezegd maar l.ll.n, Ajax is dankzij Farioli cs. sterker geworden en Ajax zal voor iedere tegenstander een harde dobber worden en zijn. Misschien dit seizoen nog geen top 3, maar het volgend seizoen zeker wel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen