'Ik moet zo lachen om mensen die zeggen dat Weghorst voor de bank naar Ajax komt'

8 september 2024, 17:46
Foto: © Ajax TV

Wout Weghorst komt niet voor de bank naar Ajax, weet Willem van Hanegem. Ajax heeft met Chuba Akpom en vooral Brian Brobbey twee goede spitsen onder contract, maar volgens de oud-voetballer gaat Weghorst veel minuten maken in Amsterdam.

Weghorst kwam eind augustus over van Burnley en speelt tot medio 2026 bij Ajax. Na de interlandperiode zal de spits zijn debuut maken in Amsterdam. Van Hanegem vindt Weghorst een ideale speler, aangezien hij er altijd staat, ook bij weinig speelminuten. "(Je moet) normaal doen als je niet speelt", begint De Kromme in zijn column bij het Algemeen Dagblad. "En het laten zien als jouw moment komt. Dat doet Wout Weghorst al zo lang. Ook nu weer." Weghorst maakte zaterdagavond tijdens zijn invalbeurt het vierde doelpunt van Oranje in een 5-2 overwinning op Bosnië-Herzegovina.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Weghorst des duivels bij Oranje, Koeman heeft er genoeg van: 'En nu is het klaar'

Volgens Van Hanegem denken veel mensen dat Weghorst niet veel gaat spelen bij Ajax, maar daar snapt de oud-international helemaal niks van. "Daarom moet ik zo lachen om de mensen die zeggen dat hij voor de bank komt naar Ajax. Een club die het een tijdje kwijt is en dan denken dat zo’n speler een beetje voor erbij is gehaald. Onzin natuurlijk."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alle Oranje-spelers zitten in de kleedkamer, waarna Wout Weghorst iets opvallends doet

Een opvallend moment na de eerste training van het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Goed gezien Willem, alleen de hersenloze onder ons zoals Rudolf H. hebben een dergelijke domme mening. Mensen met wat meer inhoud en voetbalkennis moeten gaan onderkennen dat de drive welke hij bezit, aanstekelijk zal gaan werken.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik wil graag inhoudelijk in discussie gaan over Weghorst geen probleem. Maar dit is weer typische het geval ik wil graag horen wat ik wil horen. Je maakt je druk om mijn mening en mijn mening snijdt eenmaal hout. Jou daarin tegen wordt niet op gereageerd omdat je totaal irrelevant bent. Weghorst is een domme draver die problemen gaat veroorzaken je ziet het nu weer op de training bij NL Elftal dus ik ben niet de enige die er zo over denkt. Met vriendelijke groet, R21.

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zal me nimmer tot jouw niveau verlagen, mocht je überhaupt kunnen spreken over niveau! Jou enige drive is je haat tegen de grootste club die Nederland heeft voortgebracht Rudolf H.

Sticks
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Er zegt helemaal niemand dat hij voor de bank komt. Dus waar haalt ie het vandaan??

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Dat hoort ie in zijn omgeving. Menig mens heeft sociale contacten buiten het internet om. Dat jij vastgelijmd zit in je schuilbunker en alleen hier wat hoort betekent niet dat een van Hanegem dat ook heeft. Weghorst gaat de ontwikkeling in de weg staan van Brobbey. Brobbey is een jongen die wel van jongs af aan in de Arena wou spelen en trots is om het Ajax shirt te dragen. Het lijkt me dan heel irritant dat iemand uit de provincie komt en even een drama show opvoert en zijn plek wil afpakken en een echte Ajacied in de weg staat. De broertjes Timber hebben niet voor niks al probleempjes met Weghorst. De show gaat vanzelf verder in Amsterdam. We wachten het af.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Als brobbey slim is zegt ie van de winter DOEI! Een voetballende spits banken voor een zeer matige afmaker.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Mee eens, Jurgen. Wel zonde want die jongen heeft afgelopen jaar al een moeilijk jaar gehad. En nu een trainer die geen vertrouwen in hem heeft en de voorkeur geeft aan oude spelers en niet echt naar de jeugd om kijkt.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

@rudolf Ja klopt alhoewel Brobbey ook geen topper is voetballen op zich kan die wel passen spelinzicht dribbelen . ik ben echt benieuwd hoe de kleedkamer reageert op deze jongen..... Dus je moet je spelsysteem gaan aanpassen want weghorst is geen loopwonder is niet snel . Kan niet dribbelen kappen...... Wordt weer lachen als de competitie begint .. Misschien heeft ie geluk kan die afvallende ballende die de keeper niet kan vasthouden erin tikken wie weet

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Brobbey heeft helaas voor hem geen goede begeleiding gehad. En zijn medespelers Tsja.. Wij kennen Berghuis ook heel goed. Dat zijn over het algemeen egoïstische spelers die niet oog hebben voor hun mede spelers omdat ze zelf al alles uit de kast moeten halen om te presteren.

Paulito
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Onzin Brobbey, onze 220 wegende vriend krijgt speciale training van John Bosman. Brobbey is lomp en kan niet afwerken. Zn snelheid is redelijk maar als de afronding dramatisch is. Daarnaast een spits moet strafschoppen kunnen nemen. Kan Brobbey niet. Fysiek en mentaal is Brobbey niets. Ik snap heel goed waarom ze Weghorst kopen, technisch minder dan Brobbey, snelheid ook maar mentaal en fysiek heeft hem naar de top gebracht. Brobbey volkomen ongeschikt.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Het is toch zonde voor zo’n jongen Paulito. Brobbey is groot gemaakt door de media als Ajacied. Ajax heeft hem voor veel geld terug gekocht terwijl ie uit de jeugd kwam. Betekent dit nu dat Ajax volledig de plank mis geslagen heeft om Brobbey voor veel geld terug te kopen?

jurgen😎
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Rudolf klopt wat je zegt het was theoretisch gezien wel logisch om hem terug te halen kent het spel de club. Maar tja ik denk met weghorst erbij is het een soort van spelletje om brobbey richting de uitgang te werken en of akpom ...

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brobbey is een typisch geval van dat hij in de jeugd beter was omdat hij fysiek sterker was ,maar nu wordt die voorsprong steeds minder . En nu zien we dat hij verder dan fysiek niks kan . Je ziet het in het amateur voetbal ook vaak . Dat er jongens zijn die dan wat beter zijn en veel scoren door hun fysiek of snelheid of trucje ,maar echt niet kunnen voetballen. Die worden dan op handen gedragen ,en hun ontwikkeling wordt vergeten. En krijgen zelf ook een ego van het komt allemaal wel. En dan worden ze genadeloos ingehaald door anderen . Brobbey gaat niks meer leren . Met ook een bergwijn mentaliteit als ik zo zijn lichaam zie gaat er niks gebeuren met hem

ERIMIR
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Als Brobbey op de bank terecht komt, gaat hij Ajax proberen te verlaten. Daar geef ik hem groot gelijk in, hij is veel te goed en te duur voor de bank. Een jongen van 22 met z'n kwaliteiten moet gewoon wekelijks voetballen. Hij moet alleen nog fitter worden en altijd zijn best doen.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ik denk ook dat hij Ajax gaat verlaten maar ik denk dat 6 maanden later Ajax hem weer terug gaat vragen

CG
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik denk ook dat Weghorst veel minuten gaat maken. Misschien dat hij óf de eerste 65 minuten gaat spelen óf anders de laatste 35 minuten. Voor beiden is hij zéér geschikt !!!

QuarlonK
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ja hoor daar is weer een plichtmatige column die voor het geld volgeschreven moet worden. Zo langzamerhand is het goed als types als Van Hanegem en De Mos gewoon lekker iets anders gaan doen. De hoogtijdagen van die twee als trainer is al wel lang heel geleden geweest. Gewoon doorselecteren svp bij die media

kib*
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Er wordt hier over Ajaxspelers (Weghorst/Brobbey) druk gemaakt, wordt over en voor hen gedacht, wordt over hen gediscussieerd door notabene Feyenoorders o.l.v. hun grote Ajaxhatende goeroe R21 (Namasté), het kan verkeren. In plaats zich druk te maken over Gimenez, Carranza en Ueda houden zij zich met Brobbey en Weghorst bezig, onbegrijpelijk en wel begrijpelijk. Sinds de komst van Weghorst bij Ajax proef ik een onderdrukte vrees voor Weghorst, dus in dit opzicht wel begrijpelijk. Onbegrijpelijk is dat Weghorst officieel nog geen bal in zijn Ajaxshirt getrapt heeft. Wout schopt er maar zo veel als je kan er in. Welkom bij Ajax. De groeten van een KKDclub- en Ajaxsupporter. P.S. Jij staat wel goed op de Ajaxfoto Wout !

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Gelijk weer in die slachtofferrol.. Jij draagt volgens mij een handtasje in je vrije tijd met maandverband erin. Meneer die overal een grote mond over hebt maar niks kan incasseren. Er is momenteel weinig tot geen Feyenoord nieuws en iedereen is vrij om te reageren net als jij dat ook doet.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

@rudolf wie zijn voor Feyenoord ja maar we zeggen helemaal niks geks over weghorst en of brobbey dus kibsniks is echt domme dingen aan het praatten als het zo erg was wat wij zeiden hadden ajax aanhangers wel gereageerd of gecorrigeerd dat gebeurt niet zo te zien. Wij hoeven ons niet druk te maken over Gimenez die scoort toch wel en penalties nemen kan hij ook Carranza moeten we nog zien en Ueda daar heb ik uitgebreid over geschreven wat ik van hem vond. Kibsniks

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Hancko ook weer met een assist bij Slowakije. Staat helaas niet op deze site. Wel goed dat we hem behouden hebben zie hem echt voor 40+ vertrekken. Terwijl al die mensen met tere zieltjes vonden dat ie 15 miljoen weg moest. Gaat de goede kant op met Feyenoord zo.

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Roelof, geen commentaar. HEERLIJK.

kib*
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ah kleinJurkje toch. Gimenez heeft weinig tot niet veel gepresteerd, zal ook niet veel voor je club betekenen, ja tegen die arme kleintjes hier. Met je fantasie maak je hem groot. Die overige interesseren mij niet, Ueda weet ik al wat die niet kan. Op 30 oktober zullen we wel zien wie beter is en dan is er ook nog de return in de Arena. Alsjeblieft hou je/jullie maar bezig met je eigen ploegje, daar is ook veel aan de hand momenteel en ontken het maar niet, doe nou niet alsof je club er al is. Dat onderling elkaar likken van jullie, word je toch misselijk van. Discussie gesloten.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@Jurgen Gimenez als topscoorder bij het kampioenschap toch wel wat betekent. Goals in de CL en Europees. vorig seizoen in de arena met een loepzuivere hattrick. En onze andere aanvallers zullen ook hongerig blijven.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Jurgen laat gaan ,laat maar roepen Je ziet nu dat dit persoon steeds meer zijn ware aard laat zien . Kijk byv naar zijn beledigende opmerking over mij en balletje rond bij een topic vandaag ,terwijl wij gewoon reageren op een topic en niet tegen hem . Hij is het niet waard . Als iedereen dit persoon of negeert of op een nette manier gas geeft . Is de lol er zo af

jurgen😎
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

@gtsb ja man echt dom mannetje wat ie hier laat zien echt suffe trieste reacties kijk wat we schrijven gewoon normaal en dan komt hij als enige nep ajacied succes internet supporter tekst en uitleg geven effe serieus en dan vind ie het gek waarom we hem kibsniks kibbeling noemen

jurgen😎
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

kibsniks kibbeling gimenez nu voor 3de jaar champions league in heeft gescoord in de champions league voor de finale van zn land in de eredivisie . Hoeveel wedstrijden heeft brobbey in de Champions league gespeeld afgelopen jaar hoeveel minuten in Oranje ???? ok dan Hou je mond ga feiten nakijken dan moet je praatten KIBSNIKS KIBBELING nep supporter

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Nu wr besloten hebben en het ook uitvoeren. Dat er dat gezeik niet meer willen gaat hij als enige door . Zelfs rudolf probeert het maar wordt dan weer uitgelokt. Het gezeik etcetc komt van een persoon/meerdere namen . Duidelijker kan niet Dat wisten we al maar is nu

Sticks
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

"Zelfs Rudolf probeert het". Volgens mij moet je eens een bril kopen. Die malloot levert ELKE DAG negatief commentaar op alles dat over Ajax gaat en jij bent 1 van de mensen die dat prima vindt. Iets met hypocrisie ten top. Soort zoekt soort is meer van toepassing, professor betwetertje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen