Ihattaren keert terug: 'Ajax pakte het slecht aan, daar help je hem niet mee'

19 september 2024, 09:30   Bijgewerkt: 19 september 2024, 09:43
Foto: © Imago

Mohamed Ihattaren staat op het punt om terug te keren in de voetballerij. De 22-jarige voetballer, die al een tijd zonder club zit, gaat volgens verschillende media aan de slag bij RKC Waalwijk. Kees Luijckx, analist van ESPN, blikt terug op de roerige jaren van Ihattaren en is van mening dat Ajax uiteindelijk heeft gefaald in de begeleiding van de geboren Utrechter.

De middenvelder kwam voor het laatst uit voor Slavia Praag, maar is na zijn vertrek bij de Tsjechische club clubloos. Sindsdien kampte Ihattaren met grote problemen, zo vertelde de middenvelder onlangs in een interview met De Telegraaf. De multifunctionele voetballer onthulde dat hij op een moment 117 kilo woog. Nu wacht er een nieuwe kans in het profvoetbal voor het jeugdproduct van PSV. In het programma Voetbalpraat van ESPN geeft Luijckx aan dat hij al vaak heeft nagedacht over een terugkeer van de 22-jarige voetballer in het betaald voetbal.

Artikel gaat verder onder video

"Hij is zo'n fascinerende speler. Ik heb vaak gedacht: wanneer komt Ihattaren weer in het nieuws wat betreft een nieuwe club? Bij RKC hebben ze Mo Allach (technisch directeur, red.) rondlopen en misschien helpt dat, iemand uit dezelfde cultuur. Je moet hem zo'n groot pakket aan hulp aanbieden", weet Luijckx, die vindt dat Ajax - een andere vorige werkgever van Ihattaren - hier niet goed in is geslaagd.

"Ik vind dat ze het bij Ajax uiteindelijk slecht aanpakte door hem heel snel weer op een voetstuk te plaatsen. Ze haalden hem heel snel bij de eerste selectie", doelt Luijckx op de beslissing van Erik ten Hag om Ihattaren in de bekerfinale tegen uitgerekend PSV (1-2 verlies) plotseling te laten debuteren voor de Amsterdamse club: "Daar help je hem niet mee. Een voetstuk kent hij wel en daar is hij vaak vanaf gevallen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Zekergeenschuilnaam
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

De degradatie van RKC is bij deze definitief. Voetballend is het al niet veel en met gekken als Kramer en Ihatttaren heb je ook nog eens de ‘ideale’ splijtzwammen in je selectie.

Laurens1
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Mooi verwoord, gewoon menselijk afval deze jongen!

RobindaRobot
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Vanuit NAC, bedankt RKC!!!🙏

Vriendje Stokvis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

S6 RKC.

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Kees Luijckx heeft echt zijn hersencellen weg gekopt tijdens zijn cariere als je denkt dat Ajax heeft gefaald met Ihattaren. Die Jongen heeft zelf gefaald bij PSV Ajax Juventus Samdoria bijna bij Samsungspor en Slavia Praag en gaat ook falen bij RKC. Die jongen heeft 0 discipline.

Kramer
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Nu nog de vraag welke club de tweede degradatie plek inneemt.

Mark M (Manyuken)
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Sorry hoor... Maar in welk opzicht heeft Ajax gefaald?? Ze hebben er werkelijk alles aan gedaan om die jongen weer op zijn oude niveau te krijgen.. Privé trainers, speciale diëten, speelminuten bij Jong Ajax en op een gegeven moment zelfs extra privé training van Gerald Vanenburg. Ihattaren heeft gewoon een ruggengraat van slagroom en de mentaliteit van een verwend nest...

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Rkc gecondoleerd met mo het is niets en het wordt ook niets tijd verspelling wordt het weer ajax heeft niet gefaald die heeft vanenburg er op gezet en bosman nog een paar hij kwam gewoon niet opdagen voor de training mo verkloot het zelf iedere keer

kib*
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

De titel: Ihattaren keert terug: 'Ajax pakte het slecht aan, daar help je hem niet mee' De AFC Ajax is een top voetbalclub uit Amsterdam en is geen dependance van de GGZ in Amsterdam.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen