Afellay begrijpt helemaal niets van Ajax: 'Puur beleidsmatig is deze transfer ongelooflijk'

2 september 2024, 09:21
Foto: © NOS Studio Voetbal

Ibrahim Afellay begrijpt er helemaal niets van dat Ajax Wout Weghorst heeft gehaald. De Oranje-international werd al maanden in verband gebracht met een overstap naar de recordkampioen van Nederland, maar Afellay vindt het moment totaal niet logisch. Volgens de voormalig voetballer van onder meer PSV en FC Barcelona had Ajax Weghorst alleen moeten halen bij een vertrek van Brian Brobbey of Chuba Akpom.

Ajax meldde zich voor de start van het Europees Kampioenschap in Duitsland al bij Weghorst. In Amsterdam ging men er op dat moment vanuit dat Akpom een jaar na zijn komst alweer een transfer zou gaan maken. Brobbey was de onomstreden eerste spits bij Ajax en Weghorst zou de concurrentie met hem aan moeten gaan. De komst van Weghorst liet lang op zich wachten. Ajax was afhankelijk van de verkoop van (overbodige) spelers. Akpom stond op de nominatie om te vertrekken, maar concrete interesse bleef uit. Francesco Farioli bleef ondertussen een beroep doen op de Engelsman, die onlangs driemaal scoorde tegen Jagiellonia Bialystok.

Artikel gaat verder onder video

Doordat Akpom en ook Brobbey niet vertrokken, was het de vraag of Ajax Weghorst nog wel zou gaan halen. Maar de spits arriveerde vorige week in de Johan Cruijff ArenA. Ajax-watcher Johan Inan verwacht dat de aanwezigheid van drie spitsen in de selectie een probleem gaat worden voor Farioli. Afellay plaatst eveneens zijn vraagtekens bij het beleid van de Amsterdammers. “Het enige wat zo’n transfer kan verklaren is dat Akpom zeker weggaat, anders heb je gewoon vier spitsen (Julian Rijkhoff ook meegerekend, red.). Als je puur beleidsmatig gaat kijken, dan is deze transfer gewoon ongelooflijk”, zegt Afellay zondagavond in Studio Voetbal.

LEES OOK: Van der Vaart laat Studio Voetbal hard lachen met uitspraak over Weghorst

Weghorst niet voor de bank gekomen

Dat Ajax en Weghorst maanden nauw met elkaar in contact stonden doet er volgens Afellay niet toe. Volgens de voormalig Oranje-international had Ajax eerst Brobbey of Akpom moeten verkopen alvorens met de oud-speler van onder meer Heracles Almelo, AZ, VFL Wolfsburg en Manchester United in zee te gaan. “Dat doe je op het moment dat je weet dat je Akpom weg gaat doen, of Brobbey weg gaat doen. Maar zij zijn er allebei nog. Dan kun je toch niet zo’n speler halen? Dit is een type dat begint op de bank, maar geloof me: hij gaat gewoon vol voor zijn kans als eerste spits van Ajax. Dat zit gewoon in hem.”

LEES OOK: Kwakman voorziet problemen bij Ajax: ‘Ik ben heel benieuwd hoe ze dit gaan oplossen’

Brobbey en Akpom voor miljoenen gehaald

Afellay is door zijn collega’s niet op andere gedachten te brengen en blijft zijn onbegrip uitspreken over het feit dat Ajax Weghorst heeft gehaald terwijl Brobbey en Akpom er ook nog rondlopen. “Hoe kun je hem nou per se hebben als je al twee spitsen hebt die je voor miljoenen hebt binnengehaald? Er zit al jaren geen lijn in het beleid van Ajax. Dat blijkt nu ook weer in het beleid van het halen van spitsen, zo is de oud-middenvelder hard voor de technische leiding van Ajax, bestaande uit onder meer technisch directeur Alex Kroes en Director of Football Marijn Beuker. Arno Vermeulen denkt er iets anders over. Het is een lijn en daar kun je heel veel van vinden. Het is een lijn waarmee ze zeggen: we moeten nú dat ticket (Champions League, red.) hebben. Het hoeft niet jouw lijn te zijn, maar het is wel een soort van lijn.

Het laatste woord is echter aan Afellay, die zich ook al niet kan vinden in de woorden van Vermeulen. Jij kunt toch ook logisch nadenken? Of niet?!

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Weghorst onthult bijzondere reden waarom hij met rugnummer 25 gaat spelen

Wout Weghorst gaat bij Ajax spelen met rugnummer 25, zo is na zijn transfer bekend geworden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

ERIMIR
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Het is korte termijn beleid wat Ajax nu doet.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

De grootste verliezer van de transferwindow tot nu toe is toch wel Ajax. Alex Kroes begint al te falen en je kan je gaan afvragen of dit wel de juiste man is.

Edwin28
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Brobbey is niet fit en hopeloos uit vorm en Akpom kan niet voetballen. Ik begrijp het wel dat ze Wout laten voordoen wat inzet is.

Goku
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Dan had ik eerder Rijkhoff ingezet dan Wout gehaald.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Ajax wil een speler die ze er wél in schiet.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Deed hij in de pl ook zo lekker vaak de laatste jaren

kib*
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Pas de laatste jaren Weghorst zien voetballen ? Hoe oud ben eigenlijk ? Dat vermoeden had ik al.

Goku
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

De lijn en de bedoeling is om plek 2 binnen te slepen, daarvoor wordt alles op alles gezet. Mocht dat niet slagen dan hebben ze een nog grote probleem. Kijkend naar MU, welke in een soort vergelijkbare situatie zit, gooien ook geld over de balk, maar zakken wel dieper weg...

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

De druk wordt hierdoor alleen maar groter bij Ajax. Cruijff en van Gaal filosofie had Farioli het altijd over.. Maar daar zie je niks meer van terug. Waar is het Ajax dna gebleven?

Copa
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Je bent toch niet vergeten dat Gaal, in Brazilie op het WK, ineens van systeem veranderde geen 4-3-3 meer. Hij bouwde meer zekerheid in. Ajax doet dat nu ook. Tegenstanders willen dat Ajax alleen met jonkies uit eigen opleiding spelen, maar hoeveel uit eigen opleiding spelen er bij psv en feyenoord?

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Tot voor kort 5 nu 4 spelers Copa

Copa
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

ik reageerde op 21 rudolf (dacht ik), maar toch bedankt. Ik neem aan dat je het over Feyenoord hebt? Wie zijn dan de basiseplers?

jurgen😎
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Het is inderdaad vreemd om nog een spits erbij te halen en zeker 1 die niet kan meevoetballen . Maar wat nog vreemder is dat er niet 1 club is gekomen met een redelijk bod op Brobbey.....

CG
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ik maak me geen zorgen. Hij gaat het maken !!!

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Wout zal het vast wel goed doen, maar ten koste van wat... Dat is de vraag die buiten Ajax om wordt gesteld. Wie ga je op de bank zetten en wie gaat dat accepteren, wat doet het met de waarde van Brobbey en Akpom, Wout heeft geen waarde meer, als ze op de banken komen?

ERIMIR
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Weghorst zal ongetwijfeld wat doelpuntjes meepikken. Ik denk en verwacht dat wat de spitsen problematiek betreft, Ajax alleen maar nog meer financieel verlies gaat leiden. Zoals ik al zei, het is korte termijn beleid wat Ajax nu doet.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Goku, waarom zie je als buitenstaander wel wat de consequenties zijn van dit beleid om een spits van dit kaliber aan te trekken en niemand bij Ajax dat door heeft.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

De meeste ajacieden hier zien dat ook niet erimir. Die zien simpel winnen tegen een afgeroomde pools kampioen ,en alles is weer goed . Kroes is geweldig etcetc. Maar deze man heeft 0 ervaring als td net als die 2 anderen beukers,en lang . Bij een club als ajax kan en mag dat toch niet gebeuren .

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Goedemorgen dames en heren, welkom bij het programma Buitenhof. Onze speciale gast van vandaag is Hoogleraar Voetbalintelligentie de heer (of mevrouw weet ik niet) Gtsb van de Universiteit van Kinderdijk en De Mallemolens. Hij/zij zal ons goed kunnen uitleggen hoe de voetbalwereld in elkaar zit. Deze gast is alleen bekend in Rotterdam-Zuid vooral in dat Winkelcentrum, niet in Rotterdam-West en/of Kralingen.

robinson
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ajax moet alles ondernemen om de CL te halen, anders moet de hele organisatie op de kop. Daar horen onlogische beslissingen bij. "21 Rudolf"" oordeelt maar over personen, maar begrijpt naar mijn mening niets van de problematiek.

Sticks
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Jij snapt het.

Goku
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

robinson, daarbij neem je een groot risico vindt ik, als je het niet haalt zak je waarschijnlijk nog meer weg.

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

@Robinson, die Rudolf begrijpt zeker wel de problematiek, maar hij wil alleen en alleen maar Ajax de grond in bashen met zijn reacties. Hij en enkelen, dus alleen zij niet de overige Feyenoorders, zorgen er voor dat ik de club Feyenoord minder fijn ga vinden, terwijl ik Feyenoord altijd als één van de grote 4 incl. AZ respecteer en ik altijd benieuwd naar hun wedstrijden ben, maar deze rotte appel verpest het. Niet alleen over Ajax, maar ik las ook negatieve reacties over de overgang van Karsdorp, notabene een oud-Feyenoorder naar PSV, man man man denk ik wel eens, waar bemoeien jullie mee, laat gaan, hou je bezig met de mooie nieuwe aankopen van Te Kloese.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Dat Rick Kasdorp naar PSV gaat moet psv en hijzelf weten. Feyenoord toonde geen interesse.

Copa
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Hoe meer van deze "kenners" het niet begrijpen hoe begrijpelijker het wordt Weghorst is gehaald voor NU en niet voor de toekomst. Ajax presteerde ondermaats. Dat was trouwens ook het geval voor Haller kwam. Met zijn golas ging ineens iedereen gemakkelijker en beter ballen Dat gaat nu ook weer gebeuren. Bovendien zullen de jongens die er de kantjes van afliepen (misschien zonder dit zelf door te hebben) gaan beseffen dat er meer, veel meer gedaan moest worden J. van het Schip heeft de neergang, ingezet door Stein, een halt toegeroepen en een topprestatie geleverd. ONBEGRIJPELIJ dat Stein, uit angst?, in de voorbereiding, niet de zweep erover heen heeft gelegd. Als de competritie eenmaal begonnen is kan je hier veel te weinig aandoen

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Bij mislintat hoorde we dezelfde shit van toen nog krotje/kc etcetc.

Kramer
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Heerlijk als Ajax straks gewoon 2de wordt en Feyenoord van trainer wisselt😂.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

de optimist😂😂

kib*
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Waarom ook niet hè Kramer, Ajax is onder Farioli sterker geworden en zal vriend en vijand kunnen gaan verrassen. Het leuke is dat (bijna) zeker PSV kampioen wordt, althans met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, maar dat door de concurrentie (ha ha ha), Nu Al op een 2e plek voorgesorteerd en al op gerekend wordt, Nu Al !!! dan heb je weinig kennis van het betaalde voetbal !!! Extra informatie: het was toch Van der Sar die toen hij nog bij de UEFA zat een rechtstreekse deelname van de nr. 2 opstartte ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen