Update: Sfeer slaat om bij demonstratie Ajax-fans op Leidseplein, ME moet ingrijpen

15 september 2024, 16:13
Foto: © Imago

Op het Leidseplein in Amsterdam hebben zich zondagmiddag een paar honderd supporters van Ajax verzameld, meldt het Algemeen Dagblad. De fans van de hoofdstedelingen demonstreren tegen de stakingen van de politie voor het vroegpensioen, waardoor al twee duels van Ajax zijn uitgesteld.

Bij de demonstratie zijn er meerdere supporters van Ajax met shirts van de club aan. Daarnaast lopen er mensen met Ajax-vlaggen rond, terwijl er ook een spandoek aan het monument voor Peter R. de Vries hangt. ‘AFCA Cant be stopped’, leest het doek.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: De Mos begrijpt Ajax niet: ‘Ik hou er niet van, je moet verder’

Op het plein zou een goede sfeer hangen. Mensen zingen clubliederen van Ajax, zo is ook te zien op beelden die op X verschijnen. Hoewel de politie had aangekondigd dat de demonstratie niet onder de stakingen valt, zijn er nog geen agenten aanwezig op het Leidseplein.

LEES OOK: Oud-trainer van Ajax stelt vast: 'Ik moest alles winnen, nu zijn ze blij als ze derde worden'

Hierom demonstreren de fans van Ajax

In een poging druk te zetten op de regering om het vroegpensioen voor de politie te behouden, hebben vakbonden besloten te staken bij voetbalduels. Daardoor werden het uitduel van Ajax met Feyenoord en de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht al uitgesteld. De F-Side, de harde kern van Ajax, had op Facebook en Instagram al aangekondigd tijdens de speeltijd op zondag (14.30 uur) te gaan demonstreren. Inmiddels zijn de politievakbonden uitgenodigd te praten met de regering, waardoor er voorlopig geen nieuwe stakingen worden aangekondigd.

Update 16.13: ME grijpt in bij demonstratie

De sfeer op het Leidseplein is inmiddels omgeslagen. Uit beelden op X is te zien hoe supporters van Ajax langsrijdende trams aanvallen. "Dit is helaas de reden waarom er zo'n groot beslag op de politie ligt rondom voetbalwedstrijden. Te triest voor woorden", schrijft de gebruiker erbij. Inmiddels heeft ook de ME ingegrepen, zo schrijft De Telegraaf. "Om verdere escalatie te voorkomen is de mobiele eenheid aanwezig en vordert supporters het gebied te verlaten", laat de Amsterdamse politie weten.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Beste tien Eredivisiespelers volgens EAFC bekend: verrassende naam bij Ajax krijgt hoogste rating

De beste tien Eredivisie-spelers in de game EA FC 25 zijn bekendgemaakt. Dit is de beste speler van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Misschien voorstellen dat de komende 2 thuiswedstrijden van Ajax zonder publiek gespeeld moet worden.. Vorig jaar was het al een paar keer raak nu ook weer.

FriesR
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

dan mogen die Ka....lakken wel alle europese thuiswedstrijden zonder publiek met al de puinhoop die ze maken. En vorig seizoen was het bijna(of meer) een miljoen euro die de club mocht betalen wegens wangedrag "supporters

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Gelijk ook weer rare termen gebruiken.. Het Feyenoord publiek heeft zich afgelopen jaren keer op keer uitstekend gedragen. Het is te makkelijk om die vergelijking te maken. Ajax fans zijn de laatste jaren het afvoerputje van de maatschappij. Wedstrijden express laten staken. Eigen stadion lopen. Nu de eigen stad slopen.. Nee laat ze maar eens goed op de blaren zitten. Het zal ze leren. Foei.

FriesR
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

ja daarom kregen ze begin van dit jaar weer boete van 15000 euro wegen die "lieve"supporters. En als Ajax het afvoerputje is dan dan zitten jullie al jaren in het riool maar ja daar leven kak..la...n altijd . Daarom zijn ze niet meer welkom in Rome, En Leverkusen is ook al bezig ze te weren. En nog paar europese steden waar ze niet welkom zijn. En is ook heel lief om eigen bestuur met de dood bedreigen wegens plannen voor nieuw stadion op andere plek. en 3 jaar geleden al halve ton aan boetes en 2 jaar geleden ook al . Ga eerst eens maar de feiten goed lezen voor je gaat stotteren

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ja klopt boetes voor 1 rookbom en op de trappen staan. Dat kan je nu vergelijken met het slopen van een politie bureau. En met de dood bedreigen is tegenwoordig heel makkelijk via het internet.. heb t zelf hier ook al meegemaakt. Alles wat jij opsomt kan je niet vergelijken met het bewust staken van wedstrijden, slopen van een politie bureau. Vind het ook wel bijzonder trouwens nu ik het over heb.. Vorig jaar werd er bewust een wedstrijd gestaakt toen was het allemaal geen probleem. En nu wordt er door de politie gestaakt en dan is het janken.

Kramer
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Dit was ook wel te verwachten, het krediet voor de agenten is al lang op bij de 3de x diezelfde club uit te kiezen. Het is niet goed te praten, gedraag je gewoon eens allemaal. Maar elke demonstratie draait op rellen uit in dit land sinds de corona.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Dus je praat het wel goed.

Kramer
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ga jij nou maar terug je hok in, tranen gedroogd van gisteren?

FriesR
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

het was te verwachten in zoverre dat je rustig mag demonsteren/protesteren maar wel zonder te lopen want dan benadeel je je club weer

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Er is geen reden om te huilen.. Wel wat er in Amsterdam gebeurd momenteel..

Kramer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Tja FriesR, elke demonstratie in dit land draait op rellen uit. Vind het onbegrijpelijk en ik snap niet echt waar het in de koppen fout gaat bij iedereen die meedoet aan het rellen.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

De F Side heeft dit opgeroepen om te gaan demonstreren/rellen. Laat de F Side in 2024 maar gewoon dicht. Kijken of het dan nog eens mis gaat.. Pas dan zullen ze 2 keer nadenken. Helaas wordt t handje wel weer boven het hoofd gehouden.

FriesR
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

"Degene die dit doen, welke club dan ook zijn geen supporters. Een echte supporter zet zijn club niet in slecht daglicht en bezorgt ze geen boetes van knvb en uefa. Gewoon hard optreden en degene die opgepakt worden dan ook maar hun spullen slopen , kijken wat ze daar van vinden. En oja tuurlijk is klote dat politie al 3x bij wedstrijd van Ajax. Laten ze ook eens op andere manier staken door huizen van kabinetsleden te blokkeren dat ze niet naar buiten kunnen

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Als de verhalen kloppen dat er een politie bureau gesloopt wordt moeten ze hard optreden en minimaal 5 wedstrijden zonder publiek laten spelen. Schrik er van wat ik allemaal lees.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe dom kun je wezen. Voorlopig geen stakingen van de politie omdat ze aan het praten gaan . Maar stel dat het niks wordt is dit weer een stok om mee te slaan . Komt bij dat ajax gewoon de pech had 2x de wedstrijd van de week te zijn .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen