Hoger beroep ingetrokken: gevangenisstraf voor Rai Vloet blijft staan

9 september 2024, 11:42   Bijgewerkt: 9 september 2024, 12:26
Foto: © Imago

Rai Vloet kan een oproep voor het uitzitten van zijn gevangenisstraf verwachten. Vorig jaar werd bekend dat de voormalige voetballer van onder meer Heracles Almelo in beroep ging tegen de celstraf die hij kreeg voor het veroorzaken van een dodelijk auto-ongeluk, maar het Algemeen Dagblad meldt maandagmorgen dat het hoger beroep door zowel Vloet zelf als het Openbaar Ministerie is ingetrokken. Vloet werd in april vorig jaar veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar.

Vloet veroorzaakte eind 2021 een ongeval op de A4 bij Hoofddorp waarbij de vierjarige Gio Roos om het leven kwam. De oud-speler van onder meer Heracles Almelo wordt tevens kwalijk genomen dat hij na de crash in eerste instantie loog over wie de bestuurder was en of hij überhaupt had gedronken. Volgens de officier van justitie reed Vloet rond de 203 kilometer per uur.

Artikel gaat verder onder video

In de uitspraak viel te lezen dat ‘de snelheid van de witte Golf in de vijf seconden voorafgaand aan de botsing toenam van 187 kilometer per uur tot 193 kilometer per uur en dat de verdachte zonder te remmen met een snelheid van 193 kilometer per uur tegen de grijze Volkswagen van de familie is aangereden’. Vloet werd in april vorig jaar veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf. Daarmee viel het vonnis lager uit dan de strafeis van 3,5 jaar. Het Openbaar Ministerie had naar aanleiding daarvan al hoger beroep ingediend, niet lang daarna deed Vloet dat dus ook.

Het gerechtshof in Amsterdam meldt dat de zaak door beide partijen is ingetrokken. Vloet deed dat al 3 september, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Het Openbaar Ministerie besloot daarop ook het hoger beroep in te trekken. Vloet was gedurende zijn loopbaan in Nederland naast Heracles Almelo ook actief voor onder meer PSV, SC Cambuur en NAC Breda. Vloet vertrok begin 2022 uit Almelo en tekende een contract bij FC Astana in Kazachstan. Die club verruilde hij een paar maanden later voor het Russische Oeral. Dat degradeerde vorig seizoen, waardoor het contract met Vloet werd opgezegd.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Gijp krijgt tik op de vingers en laat niets meer van zich horen

René van der Gijp heeft achter de schermen een tik op de vingers gekregen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Zekergeenschuilnaam
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Moge Rai Vloet nog lang en ONgelukkig leven. Walgelijk figuur.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Nou Promes, neem nou een voorbeeld aan Vloet en ga je gevangenisstraf uitzitten

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ik ken ook een ex voetballer die maar 120 uur taakstraf kreeg na het doodrijden van een persoon. Mocht daarna nog leuk opdraven in het Nederlands elftal.. Goed dat er in deze zaak nu wel actie wordt ondernomen.

Sticks
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

Voor een ongeval veroorzaken met drank of drugs op moet gewoon standaard 10 jaar staan. 2,5 is een lachertje.

svl
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Ik had ook iets in die aard gereageerd, maar blijkbaar waren ze het er niet mee eens bij de redactie. Ze lezen liever de mening van bekende mensen op X en maken er dan een nieuwsbericht van.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Je kan dit op 2 manieren opvatten. Hij neemt eindelijk verantwoordelijkheid en beseft dat het er voor niemand beter op word (pijn van nabestaanden en voor hem haat omdat hij er onderuit zou kunnen komen) als hij hoger beroep zou doorzetten. Of hij denkt : het kan hoger uitvallen, ik ga voor de lagere optie. De nabestaanden zijn hoe dan ook de verliezers, maar hij is tenminste mans genoeg om niet in Rusland of andere niet uitleverlanden te blijven schuilen en terug te keren. De nabestaanden kunnen hem nu in ieder geval ook opzoeken en aankijken, wat misschien, hoe klein ook iets kan helpen, ook in de wetenschap voor hun dat hij vast zit. Betekent niet dat hij nu ineens een held is, maar enig (hoe klein ook) krediet verdiend hij misschien wel.

Laurens1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Jongen moet met zichzelf leren leven, al een opgave genoeg, naar me dunkt! Tenzij je een plaat voor je kop hebt zoals Rudolf H

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen