Hoge verwachtingen van Ihattaren: ‘Hij is zo goed dat hij over een half jaar weer in Oranje kan’

20 september 2024, 10:19   Bijgewerkt: 20 september 2024, 12:14
Foto: © Imago/realtimes

Bram Bakker heeft hoge verwachtingen van de rentree van Mohamed Ihattaren in het profvoetbal. De psychiater, die onderdeel uitmaakt van het begeleidingsteam van de 22-jarige middenvelder, verwacht dat Ihattaren binnen een half jaar weer terug kan keren bij het Nederlands elftal.

Na mislukte pogingen bij Ajax, Samsunspor en Slavia Praag, heeft Ihattaren nu bij RKC Waalwijk een nieuwe kans gekregen om zijn voetbalcarrière weer uit het slop te trekken. De afgelopen maanden heeft de middenvelder onder ‘Projectteam Mo’ eraan gewerkt om terug te kunnen keren in de voetballerij.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Rutger Castricum verwondert zich over Ihattaren: ‘Wie heeft hem dit geadviseerd?’

“Wat belangrijk is: het uitgangspunt waarmee we begonnen was niet de voetballer Mo, maar de mens Mo”, steekt Bakker van wal in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Alles wat hij wil, had ik goed gevonden. Oftewel: als hij had gezegd dat hij een pizzeria wil beginnen, had ik dat ook prima gevonden. De bedoeling was gewoon om deze jongen die in de problemen zat, te helpen.”

LEES OOK: Gemengde reacties op Ihattaren-transfer naar RKC: ‘Je grootste nachtmerrie als supporter’

Bakker benoemt bovendien dat Ihattaren het mentaal al best zwaar heeft gehad. “We hebben het over een zeer gevoelige jongen die al op héél jonge leeftijd met de extremiteiten van het voetballen te maken heeft gehad én die in een zwart gat is gevallen toen zijn vader overleed. En wij zijn hem gaan helpen. We zijn gaan revalideren in Almere, bij de SB Voetbalacademy, een plek waar tal van topvoetballers revalideren, waar Soufiane Touzani ook bij betrokken is. Die straatvoetballer, weet je wel. Gewoon revalideren om Mo weer fit te krijgen.”

LEES OOK: Mohamed Ihattaren duikt samen met oud-Ajacied op bij wedstrijd in Keuken Kampioen Divisie

RKC kan iemand als Ihattaren wel gebruiken

De psychiater is dan ook blij dat dat RKC Ihattaren een nieuwe kans geeft om zijn profcarrière nieuw leven in te blazen. “Een club die past bij Mo. Waar ze ook de mens belangrijker vinden dan de voetballer. Ik heb ook ontzettend veel respect voor RKC dat ze dit op deze manier doen. En ze kunnen ook wel iemand als Ihattaren gebruiken, hè”, stelt hij over de hekkensluiter van de Eredivisie.

Bakker denkt dat Ihattaren Oranje weer kan halen

Ondanks de afgelopen jaren heeft Bakker nog altijd hoge verwachtingen van Ihattaren. “Deze jongen is 22 jaar en gaat een sensatie worden op de Nederlandse velden. Ja, daar mag je mij best op afrekenen straks. Niemand weet hoe dit afloopt, maar we hebben het over iemand met exceptioneel veel talent. Zó veel dat hij over een half jaar weer in Oranje kan staan. Zo goed is hij. En ik zie iemand die ontzettend graag wil en die topfit is”, besluit hij.

Keert Mohamed Ihattaren over een half jaar weer terug in Oranje?

Laden...
12 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Beste tien Eredivisiespelers volgens EAFC bekend

De beste tien Eredivisie-spelers in de game EA FC 25 zijn bekendgemaakt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Gaat het project team mo zijn hele leven bij hem blijven dan .

Gewoonffnormaal
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Nope, maar voorlopig nog wel. De gemiddelde 22 jarige schijt bij wijze van ook nog steeds z'n luiers vol, dat is zo'n beetje de moeilijkste periode waarin je jezelf als persoon echt gaat leren kennen en volwassen wordt, al zijn er uitzonderingen op die regel. Mo heeft zichzelf volgens mij al wel aardig leren kennen de afgelopen jaren ;-). Ben benieuwd wel, die man heeft een leger aan professionals om zich heen, heeft talent en is gemotiveerd, kan nog weleens leuk worden als hij niet in zijn oude puberale patronen vervalt. Zo gek vind ik de inschatting van die psycholoog niet eens, die zal er vast verstand van hebben en hem van dichtbij hebben meegemaakt.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ik zou graag willen weten wat Dhr Bram Bakker heeft gebruikt net voor dit interview. Het moet echt heel goed spul zijn

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen