Hélène Hendriks vindt dat Johan Derksen 'volkomen onzin' vertelt

7 september 2024, 14:57   Bijgewerkt: 7 september 2024, 15:02
Foto: © Vandaag Inside

Aan tafel bij Vandaag Inside is een flinke discussie ontstaan over het conflict tussen bondscoach Ronald Koeman en Steven Bergwijn. De bondscoach van het Nederlands elftal gaf te kennen dat de deur voor Bergwijn gesloten is vanwege zijn transfer naar het Saudische Al-Ittihad. René van der Gijp en Hélène Hendriks hadden het wel zo netjes gevonden dat Koeman even contact had opgenomen met de aanvaller. Johan Derksen is het daar totaal niet mee eens.

“Als jij tijdens een persconferentie aan gaat kondigen dat Bergwijn voor jou geen partij meer is omdat hij een transfer naar Saudi-Arabië maakt, dan vind ik het wel zo netjes om even te bellen”, begint Van der Gijp, die bijval krijgt van Hendriks. “Natuurlijk had hij hem moeten bellen. Dat vind ik ook heel normaal.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Derksen haalt uit naar Oranje-international: 'Hij heeft waanideeën van zichzelf’

“Zeg je gewoon: we gaan het zien met Berwijn. Hij gaat daar voetballen, laat hem eerst maar eens gaan spelen en dan zien we het later wel. Maar als je hem gewoon afserveert en je zegt: je komt niet meer in aanmerking voor het Nederlands elftal. Dan moet je hem even bellen”, vervolgt Van der Gijp.

Koeman stelde tijdens de persconferentie dan Bergwijn hem had moeten bellen over de transfer, maar daar is Hendriks het niet mee eens. “Dat vind ik een beetje flauw. Ten eerste was het al heel laat en ten tweede zegt hij dat heel veel mensen hem bellen. Maar je moet niet vergeten: hij heeft een bepaalde autoriteit, hij is bondscoach. Het is niet zo makkelijk om dan de bondscoach te bellen.”

LEES OOK: Derksen heeft aan één woord genoeg om aandeel Kroes in Sulemana-transfer te omschrijven

Derksen is het eens met Koeman

Derksen haakt vervolgens in en geeft aan het ‘volledig oneens’ te zijn met zijn tafelgenoten. “Deze jongen heeft aangegeven met deze transfer dat hij het topvoetbal voor eens en altijd opgegeven heeft. Ik begrijp heel goed dat internationals, die het heel belangrijk vinden om in het Nederlands elftal te spelen, zich realiseren dat als ze niet in een topcompetitie zoals Engeland, Spanje, Frankrijk en Duitsland spelen, dat ze niet in aanmerking komen voor Oranje. Er zijn spelers die bellen dan de bondscoach: wat denkt u ervan als ik naar die club in die competitie ga? Daar ontstaat een gesprek over. Koeman leest in de krant dat hij naar de woestijn gaat en die denkt: einde carrière.”

Hendriks nogmaals in de bres voor Bergwijn

Hendriks kan zich niet vinden in de woorden van Derksen “Dat hij hem niet selecteert, dat begrijp ik. Maar als je op het allerlaatste moment een transfer regelt. Hij heeft helemaal niet de kans gehad om Koeman te bellen”, springt ze in de bres voor Bergwijn. Derksen is het daar op zijn beurt niet mee eens. “Dat komt niet in een keer uit de lucht vallen. Hij had zich moeten realiseren: als ik daarnaartoe ga dan moet ik even de bondscoach vragen of ik niet mijn eigen carrière in Oranje opblaas.”

LEES OOK: Van der Gijp stelt na zestien jaar samenwerken plotseling een bizarre vraag over Johan Derksen

Volgens Hendriks is dat ‘volkomen onzin’. “Waarom zou je een bondscoach moeten bellen daarover?”, reageert ze. “Nou, de bondscoach hoeft hem niet te bellen”, stelt Derksen. “Vind ik wel”, is Hendriks fel.

Koeman gepikeerd volgens Derksen

“De bondscoach maakt dus op een persconferentie bekend dat dit klaar is met hem. Dat mag je toch even tegen hem zeggen? Dat is toch niet zo moeilijk?”, benadrukt Van der Gijp zijn standpunt nogmaals. Derksen is alleen niet overtuigd. “Ik denk dat de bondscoach zich gepikeerd voelt dat een van zijn basisspelers buiten hem om naar een competitie gaat waardoor hij hem niet meer kan selecteren”, aldus Derksen. “Nee, dat is een keuze”, weerlegt Hendriks het argument van de analist.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alle Oranje-spelers zitten in de kleedkamer, waarna Wout Weghorst iets opvallends doet

Een opvallend moment na de eerste training van het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

Bergwijn, hij zit nu al lekker met familie in Ryad te genieten van de overdadige luxe, hem gegund, maar bij VI gaan ze door met hun praatpapier. Ze kunnen het beter over de aanstaande stakingen hebben. Bergwijn, is al weg.

Sticks
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Hier wordt het ook gezegd en terecht: Koeman had hem gewoon effe moeten bellen en pas daarna publiekelijk iets zeggen over Bergwijn's wel of niet rol in Oranje. Maar idd, Bergwijn is al weg en die vindt het prima zo.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Het lijkt mij verstandig om dit onderwerp te laten voor wat het is. Laat Bergwijn daar maar eerst goed voetballen. Wat Oranje betreft moet hij dat voorlopig uit zijn hoofd zetten.

kib*
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

@Erimir, als ik Bergwijn zou zijn dank ik voor Oranje, hij is 26 jaar en er valt bij Oranje niet veel eer te behalen dan een halve finale (misschien) in een toernooi. Laat de Generatie Z het maar nu laten zien.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Helene Hendriks moet eens ophouden met dat lollige labrador humberto tan popie jopie gedrag. Waarom zou je bergwijn (een reserve zonder staat van dienst bij oranje ) moeten bellen . Die op zijn 26 ste en niet fit (gewoon te dik zelfs) ,er zelf voor kiest om voor geld in de zandbak gaat spelen. De wereld op zijn kop mevrouw hendriks

kib*
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Derksen zei: “Dat komt niet in een keer uit de lucht vallen. Hij had zich moeten realiseren: als ik daarnaartoe ga dan moet ik even de bondscoach vragen of ik niet mijn eigen carrière in Oranje opblaas.” Ha ha ha, wat een ongelooflijke onzin dit. Waar haalt die Derksen dit vandaan ? Volgens mij: “Dat komt niet in een keer uit de lucht vallen" !!! Deze keer ben ik met Gijp en Hendriks eens, deze keer. Inderdaad Hendriks: Grote Onzin. Oh arme Derksen.

FCJel
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

De bondscoach is je niks verplicht, ik denk dat de hierarchie hier totaal omgekeerd wordt. Als het nu om een Arjen Robben of Sneijder ging had hij dat vast wel gedaan, maar voor de meeste spelers is oranje een hoogste eer waar je je keer op keer voor moet bewijzen. Als je je oranje carriere voort wil zetten, had bergwijn ook zelf contact kunnen leggen met de oranje staff.

Jos van Soest
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Koeman heeft groot gelijk,wat betreft Bergwijn!!Als je pas 26 jaar bent,en je gaat spelen in een "zandbak",dan is het einde oefening voor deze speler!!!

Feyenoord fan4567
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ja logish dat jpjan derksen het eens is omdat johan derksen een rasist is als dit iemand anders was geweest iemand zoals weghorst ofzo of iemand ander dan had ie dit niet gezegd zo blijkt maar weer dat we toch rasicten op tv blijven horen Ohja en koemand waarom zou een soeler jou moeten bellen voor een transfer dus als ik ook voor nederland uit zou komen moet ik jou dan ook bellen om me kont af te vegen

Lb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helene Hendriks moet zondag bij oranje zomer jack vd Gelder eruit rotten voeg niks toe nagemaakt vind ze eigen leuk enorme kwal snap niet dat hij er zit ongelooflijk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen