Hans Nijland ergert zich kapot: 'De waanzin ten top, ik had met de vuist op tafel geslagen'

10 september 2024, 14:08
Foto: © Imago/realtimes

Hans Nijland heeft zich geërgerd aan de zomerse transferperiode, die voor clubs in Nederland op 2 september afliep. De voormalig algemeen directeur van FC Groningen, die eerder dit jaar naast het voorzitterschap van de KNVB greep, noemt het 'de waanzin ten top' dat er ver na de start van het Eredivisieseizoen nog spelers kunnen worden getransfereerd en stelt dat hij zelf met de vuist op tafel zou hebben geslagen bij UEFA-voorzitter Aleksandr Ceferin.

"Het is de waanzin ten top", schrijft Nijland in zijn column in het Dagblad van het Noorden. "De competitie was gestart, de eerste Europese wedstrijden waren gespeeld, maar er konden nog lange tijd spelers getransfereerd worden. Zo kon een team er op 2 september heel anders uitzien dan bij de start van de competitie", schetst de oud-clubbestuurder. "De seizoenkaarthouder en sponsor weet volstrekt niet waar-ie aan toe is", aldus Nijland.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Feyenoord presenteert een week na de deadline plotseling een nieuwe speler

Nijland deed in mei van dit jaar een gooi naar het voorzitterschap van de KNVB. De Groninger kreeg uiteindelijk twintig stemmen; omdat voormalig politiechef Frank Paauw er 31 kreeg (en de derde kandidaat Jeanet van der Laan zeven) greep hij echter naast de eervolle functie. Was hij het wél geworden, dan had Nijland zeker actie ondernomen richting de UEFA om iets te doen aan de huidige situatie op de transfermarkt.

LEES OOK: Overzicht zomertransfers Eredivisie 2024/25: Alle deals op een rij

"Ik ben helaas geen bondsvoorzitter geworden. Een gemiste kans voor het voetbal, want als ik de functie had bekleed, was ik de dialoog aangegaan met Aleksandr Ceferin, de baas van de UEFA, die overigens gelijkenissen heeft met een potentaat", schrijft Nijland - nooit wars van enige bravoure. "Ik had met de vuist op tafel geslagen en geëist dat de transferdeadline naar 1 augustus zou worden verplaatst." Overigens vreest Nijland dat het weinig uitgehaald zou hebben: "Al realiseer ik me dat Ceferin niet bovenmatig onder de indruk zal zijn van een boertje uit Groningen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Concrete interesse van Ajax verdween plotseling: 'Wij waren overtuigd dat hij die kant opging'

Ajax had belangstelling voor een verdediger uit de Eredivisie, maar een blessure gooide roet in het eten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Exitium
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Leuk gesproken, maar zolang er competities zijn die over een kalenderjaar gespeeld worden (Noorwegen, Zweden, VS, Brazilië, etc) in plaats van zomer tot zomer, en zolang er competities zijn die wel zomer tot zomer aanhouden maar al in juli beginnen (o.a. België, Zwitserland, Denemarken en een groot deel van Oost-Europa), is er helaas geen fatsoenlijke oplossing. Daarnaast is het niet de UEFA die over de transferwindows gaat, iedere bond mag dat zelf bepalen zolang ze maar onder de 12 weken blijven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen