Hans Kraay ziet groot Ajax-talent: 'Valt beter in dan Gaaei'

22 september 2024, 13:05
Foto: © ESPN

Hans Kraay jr. ziet bij Jong Ajax een groot talent rondlopen, die hij graag bij het eerste van Ajax zou willen zien. De analist vertelt bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN dat hij het gek vindt dat Anton Gaaei eerder als buitenspeler wordt ingebracht dan de jongen die hij aan het grote publiek wil introduceren: Jantje Faberski.

Tijdens het onderdeel 'Hans Draait Door' laat hij de kijker kennismaken met het talent van Jong Ajax. "Jantje Faberski, een achttienjarige Pool die sinds zijn zestiende bij Ajax zit." Vervolgens wordt er een fragment laten zien, waarbij Faberski vanaf een meter of dertig een balletje met gevoel achter de laatste linie van Vitesse legt, waaruit ook gescoord wordt. "Dit is Jantje. Jullie zullen het belachelijk vinden, of juist niet. Maar alleen dit balletje op een spits, die werd afgemaakt door Hlynnson, kun je zien dat hij echt kan voetballen."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Sjoerd Mossou doet opmerkelijke suggestie over videoscheidsrechters na Go Ahead - Ajax

Hansie Hansie is niet de enige die gecharmeerd is van de jonge buitenspeler. "Ik ben ook nog getipt door Henk Spaan, hij zei: "Deze jongen gaat het echt worden". Hij zal niet in de basis kunnen staan bij Ajax, maar hij valt wel beter in dan Gaaei als rechtsbuiten of Rasmussen als linksbuiten, als er bij Mika Godts na zestig minuten het beste vanaf is."

Tafelgenoot Sjoerd Mossou houdt nog een slag om de arm. "Een hartstikke leuke speler, leuk dat je hem laat zien. Maar je ziet toch ook aan Godts, dat het verschil toch best nog wel groot is. We waren vorig seizoen ook heel enthousiast over Godts bij Jong Ajax. De trainer vindt hem (Faberski, red.) te licht, anders had hij hem er wel bijgenomen." Kraay jr. wil Faberski vooral heel rustig brengen. "Ik ben het wel met je eens dat het voor 15, 30 minuten is. Maar als je Gaaei erin gooit voor Traoré, dan gooi ik liever Jantje erin."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Woede om opvallend moment bij Ajax in 55e minuut: 'Je moet je doodschamen'

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof zorgde voor grote verbazing tijdens Ajax - Fortuna Sittard.

Liever Jan Faberski laten invallen bij Ajax, of Anton Gaaei?

Laden...
44 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Zozo
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ouwe Kraai ziet weer eens wat. Als het werkelijk zo'n groot talent is, had hij allang bij de selectie gezeten.

Copa
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Je vergist je, Hans is de jonge uitvoering. Zijn vader, een echte hoofonderwijzer van de zesde klas was de ouwe Kraay

Vito
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Daarachter komt nog een hele goede lichting aan. Die over 2-3 jaar zeker 4 spelers in Ajax 1 staan. Vergelijk het met kwaliteit lichting: deJong, deLigt, vdBeek.

Copa
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Goeie speler dat zeker, maar of hij dat nu al aankan tegen veel betere en sterkere spelers is de vraag. Volgend jaar dat weer wel. Vanlentijn Driessen kraamt niet altijd alleen onzin uit. Toen hij zei dat Ajax op het middenveld creativiteit mist had hij gelijk. Fitz Jim heeft dit onvoldoende en Taylor, een goede speler lukt het ook onvoldoende. Henderson is niet de meest creatieve maar toch moet het van hem komen en dan zie je dat het op het middenveld dus mis gaat, daardoor onvoldoende aanvoer. Berghuis is helaas geblesseerd, maar hij alleen is dus niet voldoende

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen