Hans Kraay noemt vier spelers bij Feyenoord, waarna Van Dongen een pijnlijke vraag stelt

20 september 2024, 10:32
Foto: © ESPN

Hans Kraay junior heeft het donderdagavond na de pijnlijke nederlaag van Feyenoord tegen Bayer Leverkusen (0-4) opgenomen voor Brian Priske. De Rotterdammers raakten in de afgelopen transferwindow een aantal belangrijke spelers kwijt en dat kun je de opvolger van Arne Slot moeilijk kwalijk nemen, zo is de verslaggever van ESPN van mening. Milan van Dongen vraagt zich af of Priske ‘in zijn hemd is gezet’ door de clubleiding, gezien de spelers die hij ervoor terug heeft gekregen.

LEES OOK: Milan van Dongen ziet Feyenoord-speler worstelen: 'Ik maak me zorgen over hem'

Artikel gaat verder onder video

Feyenoord nam na het afgelopen seizoen afscheid van Mats Wieffer en Yankuba Minteh en in de slotfase van de transferwindow trok ook Lutsharel Geertruida de deur van De Kuip nog achter zich dicht. Het gemis van dit drietal laat zich in de eerste weken van dit seizoen enorm voelen in Rotterdam-Zuid en dat werd donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen andermaal duidelijk. Soms als je niet speelt of weg bent bij een club, dan word je steeds beter. Maar wij, en ik ook, vonden Wieffer al verschrikkelijk goed. Die mis je zó ongelooflijk erg, zo zei Kraay jr. donderdagavond in het programma Voetbalpraat op ESPN.

LEES OOK: El Ahmadi schrikt van Feyenoord-optreden: 'Hij maakte op mij een hele slechte indruk'

Volgens de verslaggever mist Feyenoord Wieffer niet alleen bij balverlies - ‘omdat hij altijd goed staat’ - maar ook in balbezit. Omdat hij altijd het eerste aanspeelpunt is van je centrale verdedigers en af en toe ook nog je backs. Karim El Ahmadi wijst vervolgens op het gemis van Geertruida, die volgens de voormalige voetballer van onder meer FC Twente en Feyenoord heel belangrijk was in de Rotterdamse opbouw. Precies wat jij zegt, ik had het even opgeschreven. Eén ding kun je Priske niet verwijten, zo vervolgde Kraay jr., alvorens het lijstje met ‘afwezigen’ op te noemen. Geertruida, de beste binnendoor-back die we in Nederland hebben is weg. Hij is Wieffer kwijt, een geweldige controleur. Hij is Minteh kwijt. Bij Brighton zijn ze ook niet gek en hebben ze hem gewoon vol overtuiging gehaald als basisspeler.

Kraay wijst op het gemis van Hartman bij Feyenoord

Kraay jr. laat vervolgens ook nog de naam van Quilindschy Hartman vallen. De linksback raakte eind maart zwaar geblesseerd aan een knie staat daardoor nog wel even aan de kant. Dávid Hancko fungeerde tegen Bayer Leverkusen als linksback, maar is eigenlijk onmisbaar in het hart van de defensie. Gijs Smal, die na vorig seizoen transfervrij overkwam van FC Twente, valt tot op heden erg tegen. En je bent ook nog eens de beste linksback van Nederland kwijt, Hartman, door een blessure, aldus Kraay jr. Daar kan Priske niks aan doen. Dat is echt een wereld van verschil.

LEES OOK: Hartman verklapt wanneer hij zijn rentree bij Feyenoord hoopt te maken

Milan van Dongen hoorde het allemaal aan en stelde vervolgens een pijnlijke vraag. Maar kunnen we dan niet langzaam concluderen dat Priske een beetje in zijn hemd is gezet door de clubleiding? Of is dat overdreven? Hans maakt nu de vergelijking en als je ziet wat ervoor terug is gekomen, dan is dat niet om over naar huis te schrijven, zo klonk het. Jordan Lotomba, de vervanger van Geertruida, maakte tegen Bayer Leverkusen een matige indruk en ook de invalbeurt van Smal hield niet over. Kees Kwakman vindt het echter te vroeg om nu al conclusies te trekken. Je moet die jongens ook een eerlijke kans geven. Het is niet helemaal fair om nu van die nieuwe jongens allemaal te verwachten dat ze er meteen staan in september. Dat heeft waarschijnlijk even tijd nodig.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord-fans zijn klaar met voormalig publiekslieveling

"Hij heeft het niveau niet meer", concluderen fans van Feyenoord na de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Zadkine
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Een dingetje hoor, maar al minimaal 2 seizoenen worden veruit de meeste doelpunten tegen vanuit Feyenoord zijn linkerkant voorgegeven en worden gemaakt bij de 2de paal. Waar dus vanuit de rechter centrale of back vaak fouten worden gemaakt.

Goku
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hansie, Minteh deed het de laatste seizoen helft pas goed, 2/3 had die geen basisplaats. Dus afgezien Hartman, zijn er 2 basisspelers vertrokken, ga je vertellen dat die andere 8 het niet meer kunnen? Of was de selectie afgelopen 3 seizoenen zo slecht maar was Slot een geweldige top trainer?

Grote Markt
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De heer Kraay zou het beter moeten weten. AZ verloor al 2/3 seizoenen hun sterkte door verkopen van Karlsson en Xerxes (?), Sugawara, Beukema, De Wit en nog enkele ? Twente: Ugalde (?), Pröpper, Smal en nog enkele. Wat te denken van Ajax die zowat het halve elftal moest verkopen. Feyenoord is op dit moment nou eenmaal niet CL-proof. Veerman, Schouten lieten PSV tegen Juve zakken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen