Kraay junior ziet multifunctionele Ajax-aanwinst: ‘Kan heel goed op 12 spelen’

25 september 2024, 09:22
Foto: © ESPN/Realtimes

De terugkeer van Davy Klaassen bij Ajax leidde alom tot een hoop onbegrip, maar dat is iets wat Hans Kraay junior niet begrijpt. Volgens de analist is het een erg nuttige speler voor de Amsterdammers die ook niet begint te morren als hij op de bank belandt.

Ajax maakte een week geleden de terugkeer van Klaassen wereldkundig. De middenvelder was afgelopen zomer vertrokken bij Internazionale en kon zodoende transfervrij worden ingelijfd. Daar kregen de Amsterdammers veel kritiek op, maar dat is volgens Kraay niet terecht. “Ik stond ervan te kijken dat veel mensen het niet snapten, het zelfs raar vonden”, begint hij tegenover Voetbal International. “Daar snapte ik dan weer helemaal niets van, ik hoorde bij die andere groep.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Farioli hield Ajax-selectie zaterdagavond vast op club na gelijkspel tegen Go Ahead Eagles

“Ook ik weet dat hij qua spel niet erg op Dennis Bergkamp lijkt”, geeft de analist toe. “Maar Davy Klaassen lijkt wel heel veel op Davy Klaassen”, is hij mysterieus. “Dat betekent een hele fitte, frisse dynamische, diepgaande speler, die op 8 en 10 prima uit de voeten kan”, licht Kraay desgevraagd toe. De oud-voetballer ziet ook dat Klaassen nog regelmatig belangrijk is met een goal. “En hij kan ook nog eens goed op 12 spelen.”

LEES OOK: Mazraoui staat woensdag tegenover voormalig Ajax-ploeggenoot: 'In de jeugd stond hij hoger aangeschreven dan ik'

Klaassen klaagt niet als hij op de bank zit

Dat laatste moet hij uitleggen. “De meeste spelers die worden gepasseerd, worden terpentijnzeikers”, verklaart Kraay. “Die klagen en doen vervelend achter de rug van de trainer om.” Bij Klaassen is dit volgens de analist niet het geval. “Al staat hij wissel, dan nog komt hij als eerste zo fanatiek als de kolere het veld op voor de warming-up. Misschien mag ik dat niet zeggen, maar ik vind het een heerlijke jongen. Ik hoop dat je dan nu begrijpt dat hij heel goed op 12 kan spelen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Woede om opvallend moment bij Ajax in 55e minuut: 'Je moet je doodschamen'

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof zorgde voor grote verbazing tijdens Ajax - Fortuna Sittard.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Klaasen is ook de beste speler wat ajax nu heeft

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen