'Haaland krijgt megacontract met topsalaris en Real Madrid-clausule'

7 september 2024, 14:08   Bijgewerkt: 7 september 2024, 16:05
Foto: © Imago

Het ziet ernaar uit dat Erling Haaland zijn contract bij Manchester City gaat verlengen. De spits kan met zijn nieuwe contract de bestbetaalde speler van de Premier League worden; volgens de geruchten zou hij circa 24 miljoen euro netto gaan verdienen. Het nieuwe contract zou ook een contractuele afkoopsom gaan bevatten die betaalbaar is.

Marca maakt zaterdag melding van de aanstaande contractverlenging van Haaland, wiens huidige verbintenis afloopt in de zomer van 2027. Het is nog niet duidelijk voor hoeveel seizoenen hij gaat bijtekenen. Wel zou hij er qua salaris dusdanig op vooruitgaan, dat hij ploeggenoot Kevin De Bruyne voorbij zou gaan als bestbetaalde speler van Engeland.

Artikel gaat verder onder video

Hoewel Haaland met het nieuwe contract de intentie uitspreekt om voorlopig bij Manchester City te blijven, sluit hij de deur voor een transfer niet. Zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta en zijn vader Alf-Inge Haaland vinden het belangrijk dat hij de vrijheid behoudt om over zijn eigen toekomst te kunnen beslissen en proberen daar met een afkoopclausule voor te zorgen.

LEES OOK: Kevin De Bruyne dodelijk: 'Dat is onmogelijk, maar de UEFA en FIFA trekken zich er niets van aan'

'Afkoopsom Haaland is betaalbaar'

Soms nemen clubs astronomisch hoge afkoopsommen op waarvan ze weten dat ze normaliter nooit betaald zullen worden – dat gebeurt met name in Spanje – maar nu zou het gaan om een bedrag dat relatief betaalbaar is voor een club als Real Madrid. Door de komst van Kylian Mbappé zal Haaland voorlopig niet naar het Santiago Bernabéu gaan, maar Pimenta en Haaland senior willen de deur openhouden voor het geval de Madrileense club zich in de toekomst meldt.

LEES OOK: Real Madrid-ster reageert verongelijkt na bekendmaking Ballon d'Or-kandidaten

“Het gevoel leeft in Madrid dat Haaland vroeg of laat voor Real Madrid zal spelen”, zo klinkt het. Pimenta werd in de afgelopen jaren geregeld gezien in de skybox van de voorzitter van Real Madrid en het contact tussen de partijen zou goed zijn.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen