Ajacied imponeert tegen Besiktas: 'Hij is dit seizoen de grootste verrassing bij Ajax'

27 september 2024, 08:39   Bijgewerkt: 27 september 2024, 09:07
Foto: © Imago

Kian Fitz-Jim kan na zijn prestatie in de Europa League rekenen op de nodige complimenten. De 21-jarige middenvelder was in de 4-0 zege op Besiktas trefzeker, maar maakte daarnaast indruk met zijn goede spel. De jonge Fitz-Jim wordt dan ook gezien als ‘de grootste verrassing in Amsterdam’.

“Geweldig, echt geweldig”, aldus Wesley Sneijder in de analyse op Ziggo Sport over de prestatie van Fitz-Jim. “Zowel bij balbezit als balverlies, alles wat hij vanavond deed was fantastisch. Hij was overal bij betrokken. Die goal die hij maakt ook, hij komt toch weer daar in de zestienmeter terecht. Hij loert op dat soort momenten. Wat ik vanavond heb gezien vond ik echt heel goed.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ajax-duo imponeert tegen Fortuna: 'Genialiteit, de klasse waar ik naar snakte'

“Hij was in mijn ogen de Man of the Match”, haakt Ronald de Boer in. “In balverlies was hij constant daar waar de bal was. Hij zat er met de been tussen of hij veroverde zelfs de bal. In potentie heeft hij heel veel. Hij is wel echt een Ajax. Heel rustig aan de bal, tweebenig en heeft een ongelooflijk overzicht. Ik denk dat hij met dit vertrouwen alleen maar beter wordt”

Ochtendkranten ook lyrisch over uitblinkende Fitz-Jim

De lof valt Fitz-Jim ook in de Nederlandse kranten ten deel. “Kian Fitz-Jim gaf Ajax tegen Besiktas weer glans en balans. De middenvelder is dit seizoen de grootste verrassing in Amsterdam. Met een profiel dat het publiek kan bekoren, maar dan in een modern jasje”, steekt Ajax-watcher Johan Inan van wal in het Algemeen Dagblad.

LEES OOK: Ajax-fans zijn niet te spreken over één speler en vragen in openingsfase al om wissel

“Met zijn elegante balbehandeling lijkt hij al in een rijtje met Jari Litmanen, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Christian Eriksen te passen, schaduwspitsen die het spel naar zich toetrokken en Ajax met hun fijne techniek en inzicht lieten dicteren”, vervolgt Inan. “Sierlijke middenvelders blinken vaak niet uit zonder bal. Fitz-Jim wel. Hij ruikt waar ballen gaan vallen en is overal. Een uur pendelt hij tussen beide doelen, zoals steeds meer wordt verwacht van spelers in het huidige topvoetbal.”

Fitz-Jim ‘hart vol vuur van Ajax’

Waar Mike Verweij van De Telegraaf Fitz-Jim ziet als beste man, daar is ook De Volkskrant enthousiast over de talentvolle middenvelder. “Zie Kian Fitz-Jim rennen met dat frêle lijf en de wapperende haren. Zie hem hollen, nog meer rennen en scoren als beloning, omdat hij zoveel heeft bewogen dat hij de bal van dichtbij kan intikken”, schrijft Willem Vissers.

LEES OOK: Marinus Dijkhuizen baalde sterk van ‘verleiding door Ajax’ op cruciaal moment

“Fitz-Jim was donderdag het hart vol vuur van Ajax, op een dampende, sfeervolle avond in de Johan Cruijff Arena, gelardeerd met een puike, ruime overwinning op de Turkse topclub Besiktas. En met goed, aanstekelijk voetbal toe”, beseft de journalist.

“Kian Fitz-Jim is symbool voor Ajax en de nieuwe kansen”, vervolgt Vissers. “Hij kreeg toen het seizoen begon te horen van Farioli dat hij mocht vertrekken, omdat de trainer over genoeg controlerende middenvelders beschikte. Maar Fitz-Jim, vroeger in de jeugd van AZ een speler die vooral mooie acties wilde maken, ging gewoon trainen, deed zijn uiterste best, kreeg kansen en verdiende een plek in het elftal, als middenvelder die nagenoeg overal is.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Davy Klaassen doet jaar na dato opvallende ontboezeming bij Ajax TV

Davy Klaassen, teruggekeerd bij Ajax, zegt iets opvallends in zijn eerste interview.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Daar gaan we weer: omhoog hypen die jongen. Kom op zeg, laat dat eens achterwege. De media maakt meer kapot dan je lief is...........

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Denk je dat de gemiddelde voetballer zich druk maakt wat er op het AD geschreven wordt ? We heten niet allemaal KingCrimson.

Laurens1
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Persoonlijk Fritz Vim een drama, kan een keer een wedstrijd alles meezitten maar hier win je de oorlog niet mee!

Mike
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Op zich heb je gelijk. Maar hij (Fitz) speelde gisteren een dijk van een wedstrijd. De gebruikte vergelijkingen moet hij consistent waarmaken. Maar voor nu, gisteren was hij erg goed.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ze dachten bij Besiktas dat Fitz Kim een meisje was, ze lieten haar maar alles doen. Gio heeft in de rust nog proberen te zeggen dat het echt om een jongetje ging alleen kwam het niet goed over.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ze hebben jou bij je geboorte op je hoofd laten vallen en ze dachten dat het nog goed zou komen maar helaas ook de artsen in het ziekenhuis maken fouten zie hier het resultaat

Blackie
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

21rudolf21, zo wat ben jij lekker bezig zeg. probeer eens normaal te reageren.

Sticks
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

@Blackie: laat gaan joh. Hij is een hatertje. Volslagen negeren is de beste optie.

Laurens1
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Blackie en HRA het is inmiddels een apert gegeven dat in het geval Rudolf het kind is weggegooid en het nageboorte is opgegroeid! Alles heeft een reden kan het kind zelf vaak ook niets aan doen. Het kind was vermoedelijk zo wanstaltig dat er voor de minst slechte oplossing gekozen is!

Vriendje Stokvis
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Er is weer een nieuwe verlosser. Verlosser 714.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen