Update: Ajax en Al-Ittihad helemaal rond over Steven Bergwijn, transfersom bekend

2 september 2024, 17:31   Bijgewerkt: 2 september 2024, 18:16
Foto: © Imago

Een verrassende wending is in de maak, want Steven Bergwijn vertrekt op Deadline Day mogelijk toch nog bij Ajax, zo meldt Voetbal International. Al-Ittihad zou op de laatste dag van de transfermarkt in Nederland plotseling concreet zijn geworden voor de aanvaller.

Hoewel Alex Kroes eerder meldde dat hij weinig mutaties meer verwacht op Deadline Day, lijkt een vertrek van Bergwijn toch nog mogelijk. Het Saudische Al-Ittihad hoopt de aanvaller voor het sluiten van de markt nog aan de selectie toe te voegen en heeft zich officieel gemeld in Amsterdam.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Farioli voert na gesprek met Bergwijn verandering door bij Ajax

Volgens VI is Bergwijn niet de enige optie voor de club uit Saudi-Arabië, want Al-Ittihad kijkt ook naar Galeno van FC Porto. Het is nog maar de vraag of Ajax mee wil werken aan een late transfer. Dat gebeurt wellicht alleen als er al een vervanger op het oog is. "Dat zal lastig worden, omdat de Nederlandse transfermarkt op maandagavond om 23.59 uur sluit", schrijft Tim van Duijn in zijn artikel.

LEES OOK: Steven Bergwijn neemt belangrijke beslissing richting slot van transfermarkt

Bergwijn werd eerder deze transferperiode gelinkt aan een transfer naar Leicester City, maar de Engelse club lijkt nooit concreet te zijn geworden voor de Ajacied. Bergwijn zat onlangs wel op de tribune bij een wedstrijd in de Premier League.

Ajax mogelijk toch de markt op na vertrek Bergwijn

Volgens De Telegraaf is het mogelijk dat Ajax door een vertrek van Bergwijn tóch nog de markt op gaat. De Amsterdammers hebben écht de miljoenen uit een verkoop van Bergwijn óf een ‘andere grote transfer’ nodig om de selectie nog van verdere nieuwe impulsen te voorzien. “Ajax-fans hoeven in principe niet meer te hopen op versterkingen. De Amsterdammers gaan alleen nog de transfermarkt op bij een verkoop van Steven Bergwijn of eventueel een grote andere transfer, maar rond de linksbuiten is het stil”, zo klonk het.

Update 16.01: Ajax kan miljoenen incasseren voor Bergwijn

Volgens De Telegraaf heeft Al-Ittihad een bod van 22 miljoen euro gedaan op Bergwijn, dat middels bonussen met nog eens twee miljoen euro kan oplopen. Ajax staat open voor de transfer, maar acht de kans dat deze er daadwerkelijk gaat komen op ongeveer vijftig procent. De belangrijkste voorwaarde voor de deal is namelijk dat de Amsterdammers voor de deadline nog een opvolger kunnen vastleggen.

Update 17.30: Ajax en Al-Ittihad akkoord over Bergwijn en transfersom

Ajax en Al-Ittihad hebben een akkoord bereikt over de transfer van Bergwijn. De aanvaller vertrekt volgens Tim van Duijn voor een kleine 25 miljoen euro naar de Saudische club. Bergwijn wordt maandagavond gekeurd in Amsterdam. Mocht de overgang van Bergwijn doorgaan, komt Kamaldeen Sulemana naar Ajax als vervanger.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Weghorst onthult bijzondere reden waarom hij met rugnummer 25 gaat spelen

Wout Weghorst gaat bij Ajax spelen met rugnummer 25, zo is na zijn transfer bekend geworden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Klopt

Copa
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Of je daar nou blij mee moet zijn is een ander verhaal. Maar Ajax is het bijna gewend om vlak voor de deadline een belangrijke speler kwijt te raken

Sticks
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Het is weer afwachten zoals gebruikelijk maar persoonlijk zou ik er blij mee zijn. Ik word niet vrolijk van die jongen: brengt te weinig, te hoog kostenplaatje, heeft iets van desinteresse in zijn manier van doen... Als het zover komt, ik vind het prima.

Henk Postulart
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Helemaal niet erg. Ik vond het hem erg tegenvallen nooit meer de echte Bergwijn gezien die we bij psv zagen spelen. Er komt weer geld vrij en het salarisplafond is stukken lager tis een win win situatie Nu hopen op een reële bod

Laurens1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Slechtste aankoop qua geld bedrag van de laatste tien jaar. Maakte zich meer druk om pauper hiërogliefen en okselbehang. Strik erom en 👋👋

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Goed bod gelijk doen. Was bij PSV enorm goed, bij Ajax is t echt middelmatig. Als t wat oplevert en salaris bespaart, dan prima. Je hebt Godts en dan Forbs nog (geen idee even hoeveel zijn salaris is, niet dat ik enorm kapot ben van hem), prima, dan hopen dat je iemand uit de jeugd hebt die door kan stromen of anders in de winter een extra linkervleugelspeler.

Allback
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Forbs is weg.

Goku
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Mooi bedrag, vor zo teleurstellende speler, maar hij moet zelf ook willen. Aan het financiële plaatje zal het niet liggen

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Help, laat Bergwijn alsjeblieft vertrekken. De allergrootste miskoop (voor dat bedrag).

Kramer
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Heb mijn Tomtom gelijk een update gegeven om hem weg te brengen.

Sticks
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

😂

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Deze deal gaat niet door. Alex Kroes is te incapabel om dit nog op t laatste moment glad te strijken. Heeft al toegegeven dat ie gefaald heeft.

Laurens1
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Shocktherapie heeft weinig geholpen zie ik Rudolf H. Spons toch maar wat natter maken voortaan!

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vind dit soort berichten jegens mij onacceptabel.

kib*
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Heb jij geen schaamtegevoel meer Rudolfgtsbhurricaneschizo ? Of werd je vroeger op het schoolplein zo gepest dat jij zo giftig kan zijn ? Of ben je onaantrekkelijk om te zien. Deze deal ging door tot jouw verdriet, 27 miljoen in 3 jaar voor Steven en Ajax is vrij van de 5 miljoen per jaar, wat is die Kroes toch een goede zakenman, accountmanager en een goede TD niet ?

Dexi
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Linksbuiten 2022 tot 2024 gekocht voor 31,5 miljoen + 2 jaar salaris in totaal 57 Eredivisie wedstrijden 24 doelpunten Linksbuiten Douvikas FC Utrecht 32 wedstrijden 19 doelpunten seizoen 2022/23. Ja ,Bergwijn heeft Ajax naar een next level gebracht Gaat waarschijnlijk voor minder dan 20 miljoen weg, tel je winst uit

CG
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik denk dat iedereen wel blij is als hij gaat vertrekken !!!

Goku
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Toch gek pas 26 en nu al einde carrière, maar wel lekken cashen in het midden oosten.

AbelGroeneveld16
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Tis maar wat je lekker noemt, je geld verdienen in (half) lege stadions waar eigenlijk geen hond naar kijkt, kan-ie beter naar kkd oid

Ron Smits
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Een mooi bedrag voor speler die niet al teveel heeft laten zijn. Strik erom heen en verkopen.

divano
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

dan is het einde oefening voor Bergwijn bij het Nederlands elftal, begrijp niet wat hem bezielt, het grote geld? hij heeft al genoeg om zijn gehele familie de eerste jaren te onderhouden dat zijn wij wel gewend bij die cultuur, het sportieve plaatje dan? hij maakt de vergissing van zijn leven en deze deal komt Ajax en hem zelf duur te staan, geen Done deal maar een hele Domme deal, zo slim is ie dus niet, alleen Ajax vaart er wel bij die is de lachende derde en misbruikt dus Bergwijn

haike
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

21 miljoen voor zo een bras speler?? dan moet ajaks toch een miljardairs club zijn niet?? bedoelen ze niet 21 euro?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen