'Girona vreest komst Feyenoord-supporters en neemt verregaande maatregelen'

26 september 2024, 12:51
Foto: © Imago

Girona en Feyenoord spelen komend weekeinde allebei nog een wedstrijd in eigen land, maar in Catalonië houdt men zich al druk bezig met de onderlinge ontmoeting in de Champions League van volgende week woensdag. De Catalaanse gemeente vreest de komst van de Feyenoord-supporters en houdt rekening met ‘een van de gevaarlijkste aanhangen van Europa’.

Girona eindigde in het afgelopen seizoen zeer verrassend op de derde plaats en kwalificeerde zich daarmee voor het eerst in de clubhistorie voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De eerste thuiswedstrijd in de competitiefase van het miljardenbal moet nog gespeeld worden, maar een kleine week voor aanvang van het duel met Feyenoord heeft het lokale gemeentebestuur de ploeg uit Rotterdam bestempeld als ‘meest problematische’ tegenstander. Dat weet Cadena SER donderdag te melden althans. Volgens het Spaanse medium is de gemeente van plan ‘maximale veiligheidsmaatregelen’ te trappen voor de ontmoeting tussen Girona en Feyenoord.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Martijn Krabbendam voorspelt wie nieuwe technisch directeur Feyenoord wordt

De gemeente stelt op dit moment in samenwerking met de lokale politie, de Mossos (politiekorps met volledige jurisdictie in Catalonië) en de voetbalclub Girona een veiligheidsplan samen. De te treffen maatregelen zijn donderdagmorgen besproken. Deze houden onder meer in dat de omgeving hermetisch wordt afgesloten, diverse horecagelegenheden in de buurt van het stadion worden afgesloten en in het stadscentrum worden tientallen agenten ingezet om de veiligheid te kunnen waarborgen. Een woordvoerder van de gemeente vertelt tegenover Spaanse media dat Girona ‘nieuw’ is in deze situatie en ‘daarom wil garanderen dat er niets misgaat en dat alles onder controle is’.

LEES OOK: 'Wellenreuther heeft zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord gespeeld, Priske gaat volgende week Bijlow opstellen'

Feyenoord-fans in Lloret de Mar

Volgens FR12.nl heeft Feyenoord 492 tickets verkocht voor het uitduel met Girona. De lokale autoriteiten vrezen echter vooral de ‘entree’ van de Feyenoord-aanhang, volgens journalist Bruno Alemany van Cadena SER ‘een van de gevaarlijkste van Europa’. Zij houden er rekening mee dat de Feyenoord-supporters zullen afreizen naar plaatsen in de buurt van Girona, zoals Lloret de Mar. Dat is een populaire badplaats op veertig minuten rijden van Girona. De ontmoeting tussen de nummer drie van het afgelopen seizoen in Spanje en Feyenoord begint volgende week woensdag (2 oktober) om 18.45 uur. Girona speelt in de competitiefase van de Champions League ook nog thuis tegen Slovan Bratislava, Liverpool en Arsenal.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 De Telegraaf zet vijf lichtpuntjes Feyenoord op een rij na magere seizoensstart

Feyenoord kent een magere seizoensstart, maar toch zijn er wat lichtpuntjes.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Martin0345
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ik snap Girona zeker, er zitten echt nare ''supporters'' bij Feyenoord (uiteraard ook bij andere clubs). Aan de andere kant lijkt het me enorm frustrerend als echte supporter, omdat je al heel snel wordt weggezet als crimineel.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Jammer dat de slechte reputatie (Atletico Madrid, muntjes gooien naar bedelende zigeuners, Rome-fontein vernieling) van een klein deel van de supportersschare Feyenoord vooruit snelt. Nogmaals het gaat om een klein deel snuivende dronken supporters die zich zelf niet meer onder controle hebben. Ik weiger aan te nemen dat alle Feyenoordsupporters zo zijn: grootouders, vaders en moeders, kinderen, kleinkinderen, hardwerkende serieuze personen met verantwoordelijkheidsgevoel, alle soorten opleidingen hoog en laag, van welke status dan ook, hen kan men niet over één kam scheren en het gebeurt dus nu en altijd. Dat kleine deel a-socialen maken onderdeel uit van het schuim van hun/de samenleving. Jammer. Feyenoord is sinds jaar en dag een historische club en is een belangrijke bijzaak voor hun echte supporters en zij zijn qua imago in heel Europa het slachtoffer van (geworden). Voor de goede orde: het tuig van de richel vind je bij elke voetbalclub, geen enkele uitgezonderd.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Muntjes gooien naar bedelende mensen waren 'psv' supporters

Grote Markt
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Effe denken, nu u het zegt, kunt u gelijk hebben, sorry. Maar wat was er rondom de wedstrijd tegen Atletico ook weer met de Feyenoordsupporters aan de hand heer gtsb 2.0 ?

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Dat heb je net gezegd toch !?. Het is gewoon bij elke club

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Jongens let erop Grote Markt is kib* in een nieuw jasje

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dat een club in samenspraak met de lokale overheden zulke maatregelen nemen is gewoon pure waanzin maar helaas wel begrijpelijk. Deze raddraaiers verdienen de naam supporters niet want dat zijn ze niet. Wat door de andere reageerders hier al wordt gezegd dat deze idioten het verknallen voor de echte goedwillende supporters klopt volledig. Het gebeurd helaas overal bij wedstrijden dat dat tuig steeds bezig is om alles te verknallen. Wanneer gaat de KNVB en de overheid hier nu eens echt wat aan doen en het niet bij mooie woorden laten want van de maatregelen die ze hiervoor willen invoeren heb ik tot nu toe nog steeds niets gezien of blijven ze apathisch toekijken tot het hele betaalde voetbal naar de kloten is geholpen door deze figuren.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Voetbalfanaat dit is al jaren zo. Als er wat gebeurd loopt iedereen weer te roepen . Weekje later iedereen weer vergeten en weer niks veranderd . Of we komen weer met een flutregel zoals met die bekers . Die nu al niet meer geldt blijkbaar want ik zie het vaak zat

RWBY
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@gtsb 2.0 Juist, zo is dat.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

gtsb, juist wat jij ook zegt klopt, het lijkt wel of deze mensen het geheugen van een vogel hebben (korte termijn politiek). Dat hebben we gezien met die idioot een paar jaar geleden bij PSV - Sevilla. Hij had al een paar stadionverboden gehad en toch kon hij toen de keeper van Sevilla bejegenen/aanvallen. Tegenwoordig durven vaders hun kinderen niet meer mee te nemen naar een wedstrijd uit angst dat het weer kan misgaan en die kans is behoorlijk groot. Daarnaast wordt regelmatig een club bestraft voor ongeregeldheden terwijl het merendeel van die raddraaiers vrijuit gaan hoe krom kan je het hebben. Wat jij zegt zegt dat het al jaren zo is kan je beter tientallen jaren van maken want ik heb de afgelopen veertig a vijftig jaar niets anders meegemaakt, het is alleen steeds erger geworden.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

ik kan je advies geven als je een doorgesnoven hooligan ben . 1 de politie daar in donker blauwe pakken moet je geen grappen mee maken je gaat dat blauwe busje in als je tof doet je krijgt een paar stoten en mag na paar uur weer eruit. 2 Dan heb je de Guardia Civil groene pakken en een groene pet . Met hun kan je beter heel netjes zijn hun praatten weinig is de soort van Gestapo van Spanje 1 tof woordje ze trekken je de menigte uit je kaak gaat ontwricht worden ze hebben langere knuppels en in hun busje wil je niet zitten.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Poeh.....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen