‘Farioli heeft zich intern hard gemaakt voor de komst van Klaassen’

18 september 2024, 10:14
Foto: © Imago/realtimes

Davy Klaassen heeft zijn terugkeer bij Ajax te wijten aan Francesco Farioli, zo vertelt ESPN-verslaggever Thijs Zwagerman in Tekengeld. De Italiaanse oefenmeester was binnen enkele dagen al verkocht door de kwaliteiten van de middenvelder en heeft bij de directie van de Amsterdammers aangedrongen op zijn komst.

Na zijn transfervrije vertrek bij Internazionale, trainde Klaassen bij Ajax om zijn conditie op peil te houden. Waar hij dit eerst deed bij de beloftenploeg, mocht hij al vrij snel aansluiten bij het eerste elftal. “Op dag drie heeft Farioli gezegd: je hoeft niet naar veld twee, je kan bij Ajax 1 blijven”, geeft Zwagerman hierover aan.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Davy Klaassen doet jaar na dato opvallende ontboezeming bij Ajax TV

“Hij heeft in die paar dagen zo’n indruk op Farioli gemaakt dat hij vrij snel overtuigd was”, gaat de journalist verder. “Hij wil hem erbij houden voor die kwaliteiten die we allemaal wel van Davy Klaassen kennen”, waarna hij onder meer het feit dat de middenvelder zich altijd vol inzet, zijn leiderschap, ervaring en fitheid noemt. “Dat is ook wel een Farioli-vereiste.”

LEES OOK: Uitsupporters zijn niet te spreken over Ajax, Feyenoord en PSV

Farioli drong aan bij clubleiding

“Farioli heeft toen druk op de ketel gezet”, legt Zwagerman uit. Ajax heeft met Kian Fitz-Jim, Kristian Hlynsson, Benjamin Tahirovic, Branco van den Boomen, Jordan Henderson en Kenneth Taylor al de nodige middenvelders in de selectie, maar heeft daar dus toch Klaassen aan toegevoegd. “Hij heeft zich toch echt intern hard gemaakt voor de komst van Klaassen en zo geschiedde.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax pakt uit met groot nieuws: Van Gaal keert op 17 november terug op de bank

Ajax blaast dit seizoen 125 kaarsjes uit en dat wil de club niet geruisloos voorbij laten gaan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Begrijp ik wel, tussen al het jeugdige onvernuft kunnen ervaren mannen heel nuttig zijn!

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Daar weet jij alles van zeker. Neemt niet weg dat Farioli geen oog voor talent heeft en ook spelers niet beter kan maken. Hij moet t doen met spelers die het geleerd hebben bij hun vorige clubs. Berghuis bij Feyenoord. Henderson bij Liverpool. De jeugd heeft niet meer de toekomst in Amsterdam.

Sticks
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Klaassen is altijd een nuttige speler geweest voor de club, kent de club van binnen en buiten en heeft de juiste drive: zo goed mogelijk zijn taak willen uitvoeren en als ie op de bank moet zitten er geen probleem van maken. Farioli heeft het hele team fitter gemaakt en o.a. mensen als Sutalo en Fitz-Jim beter tot hun recht laten komen. Youri Baas komt uit de jeugd en doet het prima. Al met al zit er een stijgende lijn in bij de club. Laat de stokers maar kletsen.

Paulito
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Dan had ie vorig jaar niet weg hoeven gaan. Tadic hadden ze ook prima kunnen gebruiken ipv transfervrij laten gaan.

Sticks
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Jij snapt er weer eens helemaal niks van. Klaassen wilde zelf weg omdat hem het beleid niet aanstond. Tadic wilde ook zelf weg en de club heeft hem dat gegund vanwege zijn prestaties voor de club.

Dug out
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Farioli zag het goed om Klaassen in te lijven. Hij weet als geen ander wat er van Ajax verlangd wordt en hoe hoog de lat moet liggen. Bekend met de speelstijl en neemt een berg ervaring mee. Een winterse verkoop van Tahirovic zou mooi zijn.

kib*
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Plat gezegd, laat iedereen hier op FCUpdate in het bijzonder de 'Ajaxliefhebbers' maar in hun straatje lullen over alles en nog wat bij Ajax slecht en beter kan, zoals geen oog voor de jeugd hebben en dergelijke, vermoeiend die open deur opmerkingen en vooral van weinig betekenis. Notabene bij hun clubs zie ik weinig tot zeer weinig jeugd (2/3 zijn al veel) doorstromen en als ze in de selectie zitten dan zitten ze driekwart van de wedstrijd op de bank en als ze opgesteld zijn dan krijgen ze kramp of andere paracetamolklachten. Nogmaals, we zullen zien dat en Klaassen ((31 jr, niet zo oud) voor Ajax wat gaat betekenen, als hij nodig is. Modric (38 jaar) speelde gisteren toppie, aldus.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

de enige op planeet aarde die klaassen en modric met elkaar vergelijkt en dan denken dat je verstand van voetbal hebt....

Sticks
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Volgens mij denk je van jezélf nogal dat je ergens verstand van hebt, maar volgens mij ben juist jij de enige op planeet aarde die niet eens snapt dat er een vergelijking gemaakt wordt op basis van leeftijd en niet qua voetbalkwaliteiten. Er wordt bedoeld dat een speler "op leeftijd" best nog in staat is om goed te voetballen. Moeilijk hè....

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Mee eens Jurgen.

kib*
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Sticks, het is moeilijk om in een reactie in het kort je mening duidelijk te maken voor laaggeletterden als deze 2 reageerders. Natuurlijk gaat het om een leeftijdsvergelijking, maar ja ook begrijpend lezen is voor deze 2 moeilijk. Nee, ik kan Klaassen niet vereenzelvigen met Modric, dat is flauwekul en het is ook niet mijn bedoeling. Het is hetzelfde als ik Feyenoord voor de CL of EL geschikt zou vinden, zeker voor een ploeg die na 4 wedstrijden in de ED nu al 6 punten los is door zwakker geachte ploegen. Nee dit kan niet. Trouwens, wat zijn ze toch onderling van die likkers, gatsie. Off the record: wat waren het lekkere doelpunten die van Groningen man.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen