Flick spreekt uit wanneer hij De Jong terugverwacht bij FC Barcelona

21 september 2024, 15:10
Foto: © Imago/realtimes

FC Barcelona-trainer Hansi Flick verwacht Frenkie de Jong spoedig weer terug in de wedstrijdselectie. Dat laat de oefenmeester weten op een persconferentie. De middenvelder kampt al sinds april met een enkelblessure.

De Jong zette begin deze week de volgende stap in zijn herstelproces. De middenvelder meldde zich maandag na maanden afwezigheid weer op het trainingsveld bij Barcelona. De Oranje-international trainde een deel van de sessie mee met de groep, maar het was nog niet duidelijk wanneer hij weer minuten kon maken. Inmiddels heeft Flick zich daarover uitgelaten.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Allard Lindhout is na AS Monaco - FC Barcelona onderwerp van gesprek

“De kans is aanwezig dat De Jong en ook Gavi tijdens de volgende interlandperiode zijn hersteld”, laat de trainer zich optekenen op de persconferentie in aanloop naar het duel met Villarreal. “Het herstel van Frenkie gaat goed, maar we zijn voorzichtig met hem. Het is niet makkelijk geweest. Frenkie en Gavi hebben allebei nog even nodig.”

LEES OOK: FC Barcelona-fans zijn woedend: ‘Met hem win je nooit meer de Champions League’

De Jong mogelijk fit voor topduels

Mocht De Jong inderdaad na de interlandbreak weer minuten kunnen maken, komt dat voor Barcelona op een heel prettig moment. Direct na de interlands wacht op 20 oktober een thuiswedstrijd tegen Sevilla, terwijl een week later El Clásico in Madrid op het programma staat. Tussendoor ontvangen de Catalanen ook nog Bayern München in het kader van de Champions League.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Barça-directeur Deco laat zich uit over De Jong: ‘Ik begrijp het niet’

Sportief directeur Deco van FC Barcelona laat zich uit over de geruchten rondom Frenkie de Jong.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Barcelona doet het heel goed zonder Frenkie de Jong. Het zou me niks verbazen dat als hij (ooit) weer kan voetballen het beter gaat. NL elftal draait ook beter. Gravenberch, Timber zijn spelers die ik liever zie dan een simpele voetballer de Jong.

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Eerlijk gezegd mis ik de Jong helemaal niet, en zoveel rendement heeft hij niet in het NL elftal gehad. Er wordt al jaren enkel over zijn talent gepraat en daden is wat we nu nodig hebben. Kortom middenvelders te over.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen