Feyenoord pikt Lotomba op Deadline Day op als vervanger van Geertruida

2 september 2024, 18:12
Foto: © Imago

Feyenoord heeft zich op de slotdag van de zomerse transferperiode versterkt met Jordan Lotomba, zo maken de Rotterdammers bekend via de officiële kanalen. De verdediger komt over van het Franse OGC Nice en moet de naar RB Leipzig vertrokken Lutsharel Geertruida vervangen. In De Kuip tekent hij een contract tot medio 2027.

Zondagmiddag bracht 1908.nl naar buiten dat Lotomba in beeld was bij Feyenoord om Geertruida op te volgen. De verdediger uit eigen opleiding verruilde de Rotterdammers afgelopen vrijdag voor RB Leipzig, waardoor Brian Priske alleen nog Bart Nieuwkoop en de jonge Givairo Read als rechtsbacks in de selectie had. Lotomba, die bij Nice over een aflopend contract beschikte, kwam daarop in beeld om naar De Kuip te komen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'Dit recordbedrag had Feyenoord over voor de komst van Skov Olsen'

Maandagochtend meldde Voetbal International al dat de Zwitser op Deadline Day nog de overstap naar de Eredivisie zou maken, wat inmiddels beklonken is. Hoewel Lotomba op beide backposities uit de voeten kan, zal hij zich in De Kuip moeten richten op de rechterkant, waar hij vooral met Nieuwkoop de concurrentie aan zal gaan.

LEES OOK: Feyenoord verhuurt Mikki van Sas aan Vitesse: fans reageren vol angst en onbegrip

Lotomba een pure verdediger

Waar Geertruida bij Feyenoord regelmatig in de aanval te vinden was, heeft de nummer twee van afgelopen seizoen met Lotomba een pure verdediger in huis gehaald. De Zwitser maakte in de zomer van 2020 de overstap van Young Boys naar Nice, waarna hij in Frankrijk 143 duels in actie kwam. Daarin wist hij twee doelpunten te maken, terwijl hij drie assists leverde.

De eerste woorden van Lotomba als Feyenoorder

"Ik ben erg blij om hier te zijn en heb veel zin om de kleuren van deze mooie club te gaan verdedigen", laat de verdediger weten op de clubkanalen. "Ik ken Feyenoord natuurlijk van de Europa League-wedstrijd in 2019, toen ik met Young Boys in De Kuip speelde. Het publiek ging toen tekeer alsof het een WK-finale was, heel indrukwekkend." Calvin Stengs, voormalig ploeggenoot van Lotomba, heeft een belangrijke rol gespeeld in de transfer door veel positieve dingen over Feyenoord te vertellen. "Ik kan daarom niet wachten om met Feyenoord te strijden om de prijzen en actief te zijn in de Champions League."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 René van der Gijp weet hoeveel punten Feyenoord in de Champions League gaat halen

Voormalig aanvaller René van der Gijp voorspelt hoeveel punten Feyenoord pakt in de competitiefase van de Champions League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ik vind het prima hoor als je veel koopt, maar als je ze niet kan gebruiken dan is het kapitaalvernietiging. In mijn man cave zijn alle 4 muren opgevuld met duizenden vinyl, tapes, cassettes, cd's, bandrecorders, pick-ups, maar ik kan maar 1 plaat, cd, cassette per keer afspelen. Ik heb het gevoel dat wat ik uit hebberigheid gekocht had aan die rotzooi dat die nu kapitaalvernietiging is. Hopelijk gaan die gekochte spelers door Te Kloese niet teleurstellen en winkeldochters worden. Uiteindelijk kunnen er alleen maar 11 spelers worden opgesteld. Al die namen die passeren duizelen me. Feyenoord is de koopclub geworden die Ajax vaak verweten wordt. En je kan het geld maar 1 keer uitgeven. Succes Feyenoord, hou je taai.

Sticks
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hou je taai hahahahaha waanzinnig 🤣🤣🤣

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Vergelijk Ajax nou niet met Feyenoord. Feyenoord verkoopt zijn spelers met winst en niet met verlies. Altijd maar Feyenoord erbij betrekken zo zie je maar hoe groot Feyenoord weer eens is. Dit is weer een hele sterke aankoop leve Feyenoord 1!

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Rudolf laat schizo maar . Een Feyenoord topic en wie reageren er weer als eerst juist de kwik kwek en kwakkie accountjes,allemaal met dezelfde soort reactie. En dan nog beweren dat het niet een persoon is 🤣🤣🤣. Wat een kneus

Copa
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Dit was toch de oude club van de trainer van Ajax? Waarom toonde hij geen belangstelling? Ik las hier zo vaak dat hij wel Rosario wilde. Misschien toch niet zo goed en wordt zijn naam straks veranderd in tombola

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ha ha ha tombola.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Omdat hij een onervaren cattenacio keeper trainertje is . Die mensen laat 'rusten' omdat je tegen een stel.lamme polen moet ,en daarom verliest van f ing nac Rusten terwijl ze bijna niks gespeeld hebben op het ek. Spelers die wel veel speelde ,spelen bij andere clubs wel . Nee jullie pizzaboer is een topper schizo 🤣🤣🤣. Als je iets zegt doe dan eerst je huiswerk sul

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Kwik zegt iets kwek reageert ,en dadelijk komt kwakkie ook . Wat een lol in zijn eentje

Klantenservice
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Wat mij opvalt is dat hij, volgens dit artikel, een pure verdediger is die zich (met nieuwkoop) moet focussen op de rechterkant. Kan ik hieruit opmaken dat Priske nog heel weinig zal kiezen voor zijn geliefde 3-4-3? Daar zal de back hoog en ook aanvallend moeten spelen. Dan zou dat dus eerder sporadisch zijn en met nieuwkoop. Of zou Lotomba dan bij de laatste 3 horen? Benieuwd hoe andere hier over denken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen