Feyenoord pakt broodnodige zege op NAC maar verliest topschutter Giménez

22 september 2024, 16:29
Foto: © Imago

Feyenoord heeft op zondagmiddag met 2-0 van NAC Breda gewonnen. De winnaar van de Johan Cruijff Schaal kende een relatief zorgeloze middag in de eigen vesting. Niet helemaal zonder problemen, want spits Santiago Giménez viel tijdens de wedstrijd geblesseerd uit. Zijn vervanger brak de ban in de eerste helft. Quinten Timber liet later optekenen voor de 2-0.

Na de behoorlijke oorwassing van afgelopen midweek was Feyenoord gebrand op een goed resultaat tegen NAC Breda. Een paar dagen geleden werd er nog met 0-4 op het eigen veld van Bayer Leverkusen verloren. Ook in de Eredivisie had Feyenoord al even niet gewonnen. Er werd namelijk gelijkgespeeld tegen FC Groningen en Sparta Rotterdam. De laatste overwinning was tegen PEC Zwolle, waar er met 1-5 gewonnen werd in Overijssel.

Artikel gaat verder onder video

Voorafgaand aan het zondagmiddagduel stond Feyenoord op zes punten. Zoals gezegd werd er alleen van Zwolle gewonnen. NAC Breda stond voor de partij in Zuid-Holland ook op zes behaalde punten uit vijf wedstrijden. De Brabanders wisten in het eigen Rat Verlegh Stadion op knappe wijze van Ajax te winnen door een late goal van Jan van den Bergh.

In het eerste kwartier was het alleen maar Feyenoord wat de klok sloeg. Een heuse schiettent werd er geopend op het doel van Daniel Bielica. Kansen kwamen van Santiago Gimenez, Quinten Timber, Gijs Smal, Thomas Beelen en Ibrahim Osman, de negentienjarige Ghanees. Een vervelend beeld voor de Feyenoord-supporters in de 27ste minuut van de wedstrijd: Gimenez ging neer langs de zijlijn met een blessure aan zijn hamstring.

Zijn vervanger, Ayase Ueda, kopte enkele minuten later de openingsgoal tegen de touwen. Toen Feyenoord eenmaal met 1-0 voorstond deden de Rotterdammers het meer rustig aan. Oefenmeester Brian Priske zag een handsbal bij een NAC-speler en wees de vierde man daarop terecht, maar de Deen kreeg een gele prent voor deze actie. De spelers gingen aan de thee met een 1-0 tussenstand in het zuiden van Rotterdam.

Feyenoord schoot meteen uit de startblokken in het tweede bedrijf van de wedstrijd. Ueda en Igor Paixao haalden hard uit, maar beide inzetten verdwenen niet achter keeper Bielica. Richting de zestigste minuut ging NAC steeds meer aanvallen. Het doel van Wellenreuther werd echter niet écht onder vuur genomen. Toch bleef de ploeg van Priske de bovenliggende partij. In de 73ste minuut kwam de bal op de hand van Leo Greiml, waardoor de thuisploeg een penalty kreeg. Quinten Timber ging achter de bal staan en benutte het buitenkansje. Een relatief eenvoudige overwinning voor Feyenoord in eigen huis.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

RWBY
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Mooi! 3 punten in de tas! 🔴⚪

jurgen😎
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ben blij voor Ueda wel een mooie goal en in de opbouw kijkt ie goed om zich heen. maar een echte spits.... Hwang zeker beste man bij Feijenoord met Timber beidde complete middenvelders echt een goede aankoop. Jammer dat er toch zo weinig doelpogingen zijn geweest. Small ik weet echt niet wat ie af en toe aan het doen is wil als een linksbuiten naar voren lopen maar heeft de acties niet. maar goed 3 punten maar het was niet top.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Was inderdaad een mooie goal. Vond vooral het weglopen bij zijn verdediger(s), waardoor hij volledige vrijheid had, erg goed. Maar inderdaad, ik zie ook nog geen topspits. Ben benieuwd wat hij gaat laten zien nu hij waarschijnlijk langer de kans krijgt.

RWBY
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@Klantenservice Hij kan nog alleen maar ingroeien.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

ik zou Ueda laten beginnen nu santi er niet is en carranza laten invallen want die moet ook minuten gaan maken . Wellicht is ie heel technisch ook en schiet ie makkelijk vanuit de draai net als Ueda.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@RWBY laten we het hopen! @Jurgen Absoluut, de pikorde tussen Ueda en Carranza lijkt me duidelijk bij Priske. Hoop wel dat Carranza die speeltijd als wissel nu ook echt gaat krijgen.

RWBY
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

@Klantenservice We zullen het zien.

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Weer geen hoogstaande wedsrijd, verlies van Santi, maar 3 punten. En door naar de volgende wedstrijd

Klantenservice
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Een topschutter is het momenteel niet. Leek een serieuze blessure, zuur voor hem. Wellicht dat de rust hem ook goed doet en hij er beter en sterker uit komt. Hopen op een spoedig herstel! Nu aan Ueda en Carranza de taak om te laten zien dat ze niet voor niks zijn gehaald. Wat betreft de wedstrijd, in mijn ogen:

  • Feyenoord begon slap, leken wel te slapen en hadden moeite met de druk van NAC
  • Kregen later meer grip, maar geen mega kansen
  • Paixao onzichtbaar
  • Deze samenstelling op het middenveld zou ik voorlopig even laten staan
  • Osman met vlagen verfrissend, maar bog erg jeugdig en soms niet slim in keuzes.
  • Hwang was weer erg prettig om naar te kijken
  • Smal wederom niet op niveau dat gevraagd wordt, maar geen grote fouten. Verliest voor mij wel zijn plekje als Bueno weer fit is
  • De voorsprong dit keer niet weggegeven, dat is prettig. Gewoon de 3 punten gepakt.
  • Je hebt geluk met de penalty, was het in mijn ogen niet. Dacht dat er een regel was omtrent de steunarm?

Ben erg benieuwd wat ze gaan laten zien tegen Twente. Moet wel echt beter dan vandaag om daar de 3 punten te pakken. Voor nu blij met de 3 punten.

Laurens1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Goh, wat gaan we die geweldenaar missen, was ook enorm veel interesse, om hem te kopen. Alle spitsen sterven in de Kuip aan een eenzame dood, Jörgensen ook zo’n geweldenaar, moest bijna geld toe om hem weg te krijgen. Salaris drukte zo zwaar op de begroting! Dit wordt zelfde verhaal, iets waar vanuit de club toch wel wat zelfreflectie mag plaats vinden, naar me dunkt!

QuarlonK
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Wat een zielig tijdverdrijf dit

Flamingo
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Nee, Brobbey transfervrij laten gaan en voor 18 miljoen terug kopen… over zelfreflectie gesproken.

Sticks
Link gekopieerd!
    37
    + 1
avatar

Klopt ja, zielig tijdverdrijf. Maar wel nogal raar dat jullie geen enkel commentaar hebben als figuren als Rudolf, Hurricane, Zilvervloot week in week uit of zelfs dagelijks Ajax afzeiken en misselijke commentaartjes hebben. Dan vinden jullie het wel prima? Dan is het "onze" club niet en dan is het geen probleem? De belachelijke hypocrisie die daar zit vind ik persoonlijk net zo zielig. Dus misschien moet je dan ook eens wat zeggen, dat komt wat eerlijker over. Of hou dan ook gewoon je mond als het over je eigen club gaat. Geldt voor een hoop mensen hier trouwens.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

kijk hem weer likes op zn nutteloos commentaar gooien en dan vraagt ie zichzelf af waarom niemand hem serieus neemt.

Flamingo
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Klopt Jurgen, meneer verwijt elke Feyenoord supporter hier wat, maar corrigeert z’n eigen vriendjes ook niet.

RWBY
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

@Sticks Je maakt je opnieuw druk om niets, wat @QuarlonK zeg is niets verkeerd. En je mag gerust Feyenoord en/of elke andere club afzeiken, want ik weet dat diegene gewoon trol is die niet eens kan of wil discussiëren over voetbal. Echt kinderachtig dat dat jij of andere er telkens mee bezig zijn, op een voetbalsite van alle plaatsen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

flamingo rwby en iedereen jullie zien het er is niks aan de hand op dit artikel en toch komen de 2 zieligste hatertjes WEER aandacht zoeken.. Geen leven geen vriendin dan krijg je dit.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik heb erg genoten van Hwang en wat is Timber toch een geweldenaar. Milambo komt er ook wel. Verder blijft het lastig een muur te doorbreken. Gelukkig op 1 bijna kans na niets weggegeven maar echt overtuigend was het natuurlijk ook niet. Telt in de fase waar Feyenoord in zit ook even minder mee

ERIMIR
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Gefeliciteerd Feyenoord, jullie hebben deze week in de ED het veel beter gedaan dan Ajax.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen