Feyenoord moet zich zorgen maken: ‘Als je met PSV mee wil doen, kun je daar niet op wachten’

16 september 2024, 12:20
Foto: © Imago

Feyenoord kan PSV dit seizoen niet bijbenen, zo stelt clubwatcher Mikos Gouka in de AD Voetbalpodcast. Bij de Rotterdammers zijn er te veel spelers die nog tijd nodig hebben om te wennen, terwijl ze er eigenlijk gelijk moeten staan.

Algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese kreeg na afloop van de transferperiode een hoop kritiek te verwerken. Er zouden namelijk geen directe vervangers gehaald zijn van de vertrokken Mats Wieffer en Yankuba Minteh. Dit gebrek in de selectie begint zich in de eerste weken al te uiten, aangezien Feyenoord na vier competitieduels al drie keer gelijk heeft gespeeld. Zodoende hebben de Rotterdammers al zes verliespunten meer dan PSV, vooraf de grootste concurrent voor de landstitel.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Borst geeft Feyenoord flinke veeg uit de pan: 'Een mismatch made in hell’

Volgens Gouka heeft Feyenoord het op dit moment niet in zich om de concurrentie aan te gaan met PSV. De Rotterdammers kampen namelijk met de nodige blessures, waardoor een aantal aanwinsten er direct moeten staan. “Drie jaar geleden hadden ze nauwelijks blessures en dat hebben ze nu wel”, stelt de journalist. “Daar komt dan nog bij, er zijn vier debutanten, basisdebutanten in één wedstrijd.” Chris-Kévin Nadje en Jordan Lotomba stonden voor het eerst in de basis bij Feyenoord, terwijl Ibrahim Osman en Julián Carranza als invallers mochten debuteren.

LEES OOK: ‘Je kunt wel uittekenen wat er gebeurt als Feyenoord tegen NAC punten laat liggen in De Kuip’

“De transferwindow zal Feyenoord nog wel een tijdje achtervolgen”, gaat Gouka verder. “Er zijn voor een aantal posities gewoon geen vervangers gehaald en wat erachter zit zijn spelers die misschien wat langer de tijd nodig hebben.” Toch lijkt Feyenoord zich die tijd niet te kunnen permitteren. “Als je met PSV mee wil doen, kun je niet een half jaar wachten op een speler die er staat. Dat moet een speler zijn die achter een goede speler zit en dan zijn stappen maakt. Bij Feyenoord is het zo dat die spelers die tijd nodig hebben al spelen”, doelt de clubwatcher op onder meer Nadje en Osman.

LEES OOK: Brian Priske ontvangt al na vier speelrondes een pijnlijk verwijt van Valentijn Driessen

Niet alleen nieuwelingen vormen een probleem

Toch zijn het niet alleen de nieuwelingen die verzaken bij Feyenoord, zo stelt Gouka. “Er zijn een aantal oudgedienden, die laten het ook nog niet zien, met Giménez op kop. Die is het nog steeds kwijt, op die wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal (tegen PSV, 4-4 met twee goals en een assist van Giménez, red.) na. Verder hebben we hem nog niet gezien. Als je eerlijk naar zijn wedstrijden kijkt, zie je niet een spits waarvan je denkt: die is gelukkig gebleven ondanks dat ze (Nottingham Forest, red.) 32 miljoen wilden neerleggen. Je ziet een spits waarvan je denkt: had hij maar ja gezegd op dat aanbod.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Beste tien Eredivisiespelers volgens EAFC bekend: Feyenoorder bij beste spelers

De beste tien Eredivisie-spelers in de game EA FC 25 zijn bekendgemaakt. Een van de beste vier speelt bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

RWBY
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Vanaf nu moeten we proberen iedere wedstrijd te winnen en het beste van te maken dit seizoen. De titel voorlopig niet haalbaar.

kib*
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Het is mij opgevallen dat de clubwatcher van Feyenoord Mikos Gouka van notabene een Rotterdamse krant de laatste tijd nogal wat bedenkingen tegen de club uit. Dit kan en mag niet. Je mag wel realistisch proberen te zijn, maar doe het dan wat discreter, het komt paniekerig en onrustig over. Is niet nodig, het seizoen duurt nog lang genoeg. Vervolgens dit: "Volgens Gouka heeft Feyenoord het op dit moment niet in zich om de concurrentie aan te gaan met PSV" Waarom alleen PSV noemen en niet ook AZ en Ajax ? Beste Mikos de verhoudingen zijn bijgesteld, het is 2024. AZ is een reuzendoder en Feyenoord zal een hele kluif aan de Alkmaarders hebben en als Ajax van Fortuna S. wint dan staan Feyenoord en Ajax gelijk en Ajax heeft ook nog FC Utrecht te goed.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen