Feyenoord komt dramatische helft niet te boven tegen Bayer Leverkusen

19 september 2024, 20:35
Foto: © Imago

Feyenoord is de Champions League-campagne begonnen met een flinke verliespartij tegen Bayer Leverkusen. De ploeg van Xabi Alonso versloeg Feyenoord voor rust al met 0-4 en kreeg nauwelijks meer dan die vier kansen. Florian Wirtz scoorde er twee en Jeremie Frimpong gaf twee assists. Feyenoord maakte nog twee afgekeurde doelpunten, maar kon geen echte vuist maken tegen de Duitse kampioen.  

Al na vijf minuten in het duel kwam Feyenoord op achterstand. Ramiz Zerrouki leverde slordig de bal in bij Robert Andrich, die de bal snel afgaf aan Florian Wirtz. Het supertalent raakte de bal niet eens fantastisch, maar schoot hem toch in de verre rechterhoek. Landgenoot Timon Wellenreuther  kon er niet bij en zo werd de fout van Zerrouki snel bestraft.

Artikel gaat verder onder video

Even later kreeg De Kuip het idee weer op gelijke hoogte te komen, maar de corner van Igor Paixão werd teruggelegd op de in buitenspelpositie verkerende Ramiz Zerrouki, die binnentikte. Hij kon zijn fout bij het tegendoelpunt daardoor niet rechtzetten.

Bayer Leverkusen loopt ruim weg bij Feyenoord

Net wanneer Feyenoord aardig mee leek te kunnen komen in het spel, maakte Leverkusen met dodelijke effectiviteit alweer de tweede. Victor Boniface gaf een prachtige no-lookpass op Jeremie Frimpong, die kon voorzetten op Alejandro Grimaldo. De Spaanse linkervleugelspeler maakte zonder probleem af.

Frimpong kon met de derde Duitse kans van de wedstrijd ook alweer zijn tweede assist bijschrijven. De rechtsback van het Nederlands elftal, die voor het eerst in Nederland speelde in clubverband, sprintte zo richting de vijandelijke zestien in de counter. Hij gaf uiteindelijk een voorzet op de eerste doelpuntenmaker, Wirtz, die volledig vrijstond en binnenschoot.

Ook de 0-4 viel al voor rust. Edmond Tapsoba kopte vanuit een voorzet laag, via het been van Timon Wellenreuther binnen. De doelman bewoog zijn been vreemd, waardoor het doelpunt er klunzig uitzag.

Na rust kreeg Feyenoord iets meer kansen, maar dat kwam ook omdat Bayer Leverkusen de teugels wat liet vieren. Twintig minuten voor tijd maakte Feyenoord wederom een buitenspeldoelpunt, nu via invaller Ayase Ueda. Los van dit moment was eigenlijk gedurende de hele tweede helft aan het spelbeeld wel duidelijk dat de wedstrijd beslist was.

Feyenoord naar Spanje

Met de 0-4 uitslag voor Bayer 04 Leverkusen, zoals de club voluit heet, komt het team de top drie van de Champions League-stand binnen. De mannen van Xabi Alonso spelen op 1 oktober de volgende wedstrijd in Champions League, thuis tegen AC Milan. Feyenoord treedt een dag later aan, uit tegen het Girona van Arnaut Danjuma, Gabriel Misehouy, Donny van de Beek en Daley Blind. In de Eredivisie zal de ploeg van Brian Priske revanche willen nemen, nadat het drie van de vier wedstrijden tot nu toe gelijkspeelde. Zondag staat NAC Breda-thuis op het programma.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord-fans zijn klaar met voormalig publiekslieveling

"Hij heeft het niveau niet meer", concluderen fans van Feyenoord na de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

De winst is verdiend, maar persoonlijk vind ik 'm wel vertekend. Was leverkusen beter? Ja Maar feyenoord heeft weldegelijk kansen gehad en minimaal 1 (zeer dubieuze) afgekeurde treffer (de ander was ook discutabel, maar minder dan de 2e) en deze uitslag geeft in mijn ogen toch een vertekent beeld van de wedstrijd. Ik ga niet zeggen dat ze hadden kunnen winnen, maar de uitslag doet geen recht aan de wedstrijd (en nee, ik ga ook niet beweren dat 0-1 dat wel had gedaan)

R MN
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

@peterdejong1983. 0-4 blijft 0-4, botweg gezegd een pak slaag.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik ontken de stand ook niet. Weet ook wel dat er alleen maar naar de uitslag word gekeken tenzij je het zelf hebt gezien (en dat ebt uiteindelijk weg). Ik zeg alleen dat de stand geen recht aan het wedstrijdbeeld doet.

FCJel
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Tja, moeizaam begin van het jaar. Feyenoord is duidelijk nog zoekende, van de aankopen is Hwang wel een versterking. Verder is het maar de vraag of de selectie uberhaupt de kwaliteit van vorig jaar nog evenaart. Natuurlijk mis je met Stengs en Hartman ook twee heel belangrijke spelers. En daarnaast is dit Leverkussen ook geen misselijke ploeg natuurlijk. Erg balen.

Jesus krijst
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Feyenoord heeft best aardig gespeeld. Leverkusen met een stapje te hoog. Dramatische eerste helft vind ik wat overdreven.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik ben blij dat Leverkussen druk eraf haalde 2e helft . Maar goed dit is champions league de allerbeste uit elk land dan krijg je dit . Neem de ervaring mee de competitie in.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Lesje effectiviteit gehad in de 1e helft. Qua spel gewoon meegedaan met de Duitse landskampioen. Waar Hwang vandaan komt weet ik niet maar dat is echt niveau Real Madrid, wat een prachtige voetballer. 2e helft verdiende je een penalty.. absoluut geen buitenspel. Pech dat Ueda buitenspel stond. Milambo wordt een hele grote. 2 persoonlijke fouten doen je de das om.. Bijlow weer 1e keeper

RWBY
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@21Rudolf21 Hij kwam over van Red Star Belgrade.

Flamingo
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Hwang genieten! Heerlijke speler, comfortabel aan de bal. Leverkusen goede ploeg en dodelijk in de omschakeling. In combinatie dat Feyenoord zo hoog speelt, speel je naar mijn inziens zo’n ploeg in de kaart. Hiervan leren, daarna snel vergeten en weer verder gaan. Graag wel zonder Zerrouki, of zou de trainer zo hardleers zijn?

rob lunsingh
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Priske heeft als eerste taak rust in de ploeg te brengen, zelfvertrouwen terug te geven aan de spelers en daarmee op positieve wijze de motivatie van de spelers te verbeteren/optimaliseren; daarna pas komen de resultaten weer, ook met deze groep spelers

RWBY
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Heel jammer, maar het was te verwachten. 😔😔 Ik hoop dat ze verder in dit toernooi het beter gaan doen.

Vriendje Stokvis
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Reken daar maar niet op. Zolang hij die zerrouki op blijft stellen.

RWBY
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@Vriendje Stokvis We hebben geen andere nummer 6, wie wil je daar dan neerzetten Als je dat zo goed weet?

Vriendje Stokvis
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ik voorzie voor dit seizoen nul punten in de CL Vroegtijdige uitschakeling in de knvb beker. En de negende plaats in de competitie. Dit is zo slecht. Nog slechter dan met Gunder Bengtsson. Nac komt zondag gewoon even drie punten ophalen die hebben ook gekeken. Geef Feyenoord de bal die maken vanzelf wel een fout snel omschakelen want Feyenoord staat lekker hoog boem doelpunt. Voorzie een 0-2 voor Nac.

RWBY
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

@Vriendje Stokvis "Nog slechter dan met Gunder Bengtsson." Maar klets je nou maar aan man? Je speelt tegen een van de beste teams van de Europa, zo slecht was het ook weer niet, vooral in de tweede helft. En die 3 punten tegen NAC blijven gewoon In de kuip.

rob lunsingh
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

zwartkijkers, tja..........

RWBY
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

@rob lunsingh Sorry?

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

De schade valt nog mee. Nog 2 van zulke wedstrijden en Priske zit op de schop stoel. Wat maakt.die man rare keuzes, 343 gaan spelen tegen een top ploeg en dan met Trauner in de verdediging. Zerrouki blijft die maar opstellen terwijl die al te kort komt in de ED laat staan in de CL. Als je dan toch van systeem wil wissel doe dan 442. Nee vertrouwen zakt met de week.

RWBY
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@Goku Waar heb het over? We begonnen met 4-3-3 en nogmaals wij hebben geen andere nummer 6.

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

oke dacht 343 te zien. Al heb je geen andere 6 blijf je hem dan opstellen als die je punten kost? Zelfde geldt voor Santi mag ook wel eens gaan banken, toen die moest strijden voor een plek scoorde die vol op, sinds een basisplaats is het weg. Was Slot dan zo goede trainer, want op een plek of 3 is selectie anders, of ga je me vertellen dat de spelers het nu niet meer kunnen.

RWBY
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@Goku Winnen van het kampioenschap was een teamprestatie, je hebt moet ook een paar goede spelers voor hebben om een goed team te bouwen en die het verschil kunnen maken. Dat hadden we in ons kampioensjaar. Dat hadden we die vorig jaar niet iets en dit jaar ook niet.

Copa
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Het moet niet te gek gaan worden nu. Ik ben het weer met je eens. Bij een ander artikel ook Priske wordt nu ook nog eens gezocht door de pers. Na Ajax is het nu dus de beurt aan Feyenoord. Kloese heeft ook een probleem in de winterstop met transfers denk ik

RWBY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Copa "te Kloese heeft ook een probleem in de winterstop met transfers denk ik'' Nou dat betwijfel ik.

Brigges
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Twee jaar geleden toen het bijna leeggekochte Ajax met 6-1 verloor van Napoli werd er hard gelachen in Rotterdam en Eindhoven Nu lach ik me rot, want er zijn deze week twee elftallen op volledige sterkte volledig weggespeeld door hun tegenstander. Een schande voor het Nederlandse clubvoetbal. Die drie Champions League plaatsen zullen snel gereduceerd worden tot één, want NL wordt aan alle kanten voorbij gelopen door het buitenland. Als je ook ziet hoe weinig Nederlandse spelers vanavond in de basis stonden weet je genoeg. Het Nederlandse clubvoetbal is internationaal volledig uitgerangeerd en dat komt nooit meer goed met al die tweederangs buitenlanders. Het wordt tijd dat de jeugdopleiding prioriteit krijgt bij deze clubs. Ajax is er in ieder geval al druk mee bezig.

Flamingo
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Meer dan terecht dat je nu lacht. Maar de lijn der verwachting, van 1 CL plek, waar ik overigens in mee ga, is ook niet goed voor je eigen club. Het Nederlandse clubvoetbal in Europa is al jaren uitgerangeerd. Dat we nu 2 plekken hebben, is te danken aan de conference League. Waar de punten even zwaar tellen als de behaalde punten in de CL. Daarbij, zolang grote competities, bijvoorbeeld de PL, clubs zoveel schulden mogen hebben en dik kunnen blijven betalen, het Nederlandse voetbal nooit meer zal aanhaken.

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Mmm Feyenoord was niet met de sterkste opstelling, maar had ook niet veel uitgemaakt. Je speelt tegen de top van Europa, daar heeft geen enkele Nederlandse ploeg iets te zoeken, met wat geluk kun je ver komen. Hoofdzakelijk is gewoon de miljoenen innen

RWBY
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@Flamingo Precies, mee eens.

RWBY
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

@Goku "Mmm Feyenoord was niet met de sterkste opstelling, maar had ook niet veel uitgemaakt." We missen Stengs, Hartman, Nieuwkoop en Brueno. Ik hoop dat zo snel terugkomen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen