Feyenoord grijpt naast Deens international: 'Hij zat al op het vliegtuig richting Berlijn'

10 september 2024, 13:38
Foto: © Imago/realtimes

Feyenoord heeft na het sluiten van de transfermarkt in Nederland overwogen een poging te wagen bij veertienvoudig Deens international Robert Skov, zo meldt 1908.nl. De 28-jarige speler was op dat moment nog transfervrij op te pikken, maar tegen de tijd dat er toenadering gezocht werd was het al te laat. Ook Anton Miranchuk komt definitief niet naar Feyenoord, maar dat is een keuze van de club zélf.

Skov stond tussen 2019 en 2024 onder contract bij TSG 1899 Hoffenheim, en kwam in die periode tot 126 wedstrijden - waarin hij twaalf keer scoorde en 24 assists achter zijn naam kreeg. Bij de Bundesliga-club werd de Deen de afgelopen jaren vrijwel altijd ingezet als linker wingback, waar hij voorheen bij onder meer FC Kopenhagen nog als rechtsbuiten speelde - de positie waarop Feyenoord zich nog hoopte te versterken.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Feyenoord presenteert een week na de deadline plotseling een nieuwe speler

"Het was een serieuze optie voor Feyenoord, maar intern ontstonden twijfels: we willen een rechtsbuiten, maar nemen we die gok met een speler die daar drie jaar niet heeft gespeeld?", omschrijft bovengenoemde site de afweging die de club moest maken. Uiteindelijk werd er wel 'enige toenadering' gezocht, maar toen was het al te laat: Skov 'zat al op het vliegtuig richting Berlijn', waar hij inmiddels een contract heeft getekend bij 1. FC Union Berlin.

Feyenoord had teveel interne twijfels over Anton Miranchuk

Daarnaast is ook de naam Anton Miranchuk inderdaad gevallen in De Kuip, zo weet de site. De Rus (die in eigen land ook werd gelinkt aan Ajax) was evenens transfervrij op te pikken, maar er waren 'intern te veel twijfels over de toegevoegde waarde van Miranchuk', schrijft 1908. Daarbij speelde onder meer het financiële aspect een rol, plus het feit dat de speler niet meer ingeschreven kon worden voor de competitiefase van de Champions League. Tot slot was er ook sprake van een 'moreel bezwaar': "De Rotterdammers doen in verband met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne liever geen zaken met een Russische partij." Inmiddels is ook Miranchuk weer onder de pannen: de 28-voudig international van Rusland zette eerder deze week zijn handtekening onder een tweejarig contract bij het Zwitserse FC Sion.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Champions League-spelerslijst Feyenoord kent één opvallende afwezige

Feyenoord heeft de spelerslijst ingediend voor de competitiefase van de Champions League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Morele bezwaar is ONZIN, want de speler is transfervrij. Er gaat dus geen cent naar Rusland en er kan dus ook geen cent worden besteed aan versterking van het militaire apparaat.

Sticks
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Persoonlijk vind ik morele bezwaren sowieso nogal twijfelachtig. Op de eerste plaats ben ik van mening dat je het spel voetballen niet moet linken aan politiek. Het staat er wat mij betreft helemaal los van. Mocht het werkelijk zo zijn dat transfergeld of geld dat "in" het voetbal zit, wordt gebruikt voor politieke of militaire doeleinden, dan kun je dus wat mij betreft helemaal nergens meer een speler kopen. Want wie garandeerd mij dat "voetbalgeld" voor een speler uit China niet (deels) naar de wapenindustrie gaat of naar twijfelachtige groeperingen. Of een speler uit Frankrijk (met de tegenwoordig extreem-rechtse Front National partij), of Duitsland met de AfD? Of Italië, daar zit ook zo'n extreem-rechtse tante? Worden er in Turkije geen mensenrechten geschonden en worden machthebbers gefinancierd, misschien met geld uit het voetbal? Er komen ook spelers uit Afrikaanse landen waar corruptie en onderdrukking aan de orde van de dag is. Zou het kunnen dat er "voetbalgeld" naar die onderdrukkers gaat? Ik zeg: het zou zomaar kunnen. Wie weet nu eigenlijk werkelijk wat er allemaal met dat geld gebeurd? Is de FIFA zelf niet een corrupte bende? Het gaat nu over Rusland maar in zo ongeveer alle landen zijn er wel zaken totaal niet in de haak, en die best gefinancierd zouden kunnen worden middels voetbalgeld. Rusland is maar het topje van een ijsberg. Je veranderd volgens mij niet veel als je besluit om een speler niet te kopen omdat er in een land vanalles niet in orde is, behalve dat je misschien je schuldgevoel afkoopt. Daarom vind ik altijd: hou voetbal buiten de politiek. Het heeft er niks mee te maken. Als we de rechtschapen mens gaan uithangen, prima, maar dan kun je het hele voetbal zowat opdoeken.

kib*
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

@Sticks, zeer goede reactie. Inhoudelijk sterk. Zet aan het denken. Ik wil er aan toevoegen, dat er dan ook maar b.v. geen Venezolaanse voetballers moeten worden gekocht (Maduro) of Braziliaanse destijds (Bolsonaro) of Hongaarse (Orban) indien morele bezwaren als argument worden gebruikt. Zijn meer landen als het hierover gaat.

Ajacied00
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Prima punt en laten we ons eigen land ook niet vergeten. NL heeft bloed aan haar handen, ze helpen de terroristen van Israël aan wapens die vervolgens genocide plegen op de Palestijnen. Van mensenrechten hebben ze daar in Israël ook nooit gehoord en toch is NL haar bondgenoot. Met andere woorden, zo belangrijk vind NL de mensenrechten niet. Oh wacht, alleen als het over Qatar of Saoedie Arabie gaat, dan wel. Hypocrieten

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@kib*: voorbeelden zat inderdaad.

Goku
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Sticks, grotendeels met je eens maar landen Frankrijk, Duitsland of Nederland, hebben een gekozen regering. Dat mensen verbolgen na rechts kijken (zo kijk ik naar links), niet te meer hebben wij nog wel grondrechten, waar recht of links zich aan moeten houden, in tegenstelling tot Rusland China of landen uit het midden oosten. Maar ben het met je dat sport in het algemeen niet voor politieke doeleinden gebruik moet worden, uitzonderingen daargelaten

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ajacied00, der is geen land ter wereld die geen bloed aan hun handen heeft, ook de Palestijnen hebben genoeg bloed aan hun handen. En in elke oorlog komen mensen om, maar om bij Palestijnen het meteen genocide te noemen vindt ik te ver gaan. In Afrika worden hele bevolkingsgroepen afgeslacht maar daar hoor je niemand roepen dat het genocide is...

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Heel goed dat een club als Feyenoord naar morele aspecten kijkt. Wat er nu gaande is tussen Rusland en Oekraïne is niet met een pen te beschrijven. Het zijn landen die redelijk dicht in de buurt zitten en er zitten hier ook veel Oekraïners in Nederland die gevlucht zijn waarvan hun mannen/vaders/zonen aan het vechten zijn of aan overleden. Dan zou je inderdaad altijd 2 keer nadenken om daar mee zaken te willen doen. Als je dan dat met allerlei andere zaken gaat vergelijken ben je in mijn ogen niet 100 procent.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen