Te Kloese gaat Europese topclubs aanspreken op 'respectloos' gedrag

7 september 2024, 14:44
Foto: © Imago

Dennis te Kloese gaat andere Europese clubs aanspreken op hun handelwijze op de transfermarkt. De algemeen en technisch directeur van Feyenoord ergert zich aan clubs die het hoofd van een speler op hol brengen, maar met een laag bod aankloppen bij diens club.

“De slechtste situatie voor Nederlandse clubs, is dat er een topclub binnenkomt uit een mooi land en prachtige stad, waar je 's avonds buiten kan eten. En die komen en bieden onder de marktwaarde van een speler. Dan word je gedwongen nee te zeggen, maar heb je wel een probleem met je speler, de vrouw van je speler, zijn familie en ga zo maar door”, zegt Te Kloese in een interview met Voetbal International.

Artikel gaat verder onder video

Te Kloese wil dat probleempunt agenderen bij de European Club Association. Hij nam vorig jaar de plek van Edwin van der Sar over in het bestuur van het orgaan. Te Kloese zegt dat zijn zorgen niet alleen in het belang zijn van Feyenoord, maar van alle Nederlandse clubs. “Het gaat om normen en waarden. Ik ga sommige van mijn ECA-collega's erop aanspreken dat ze het netjes moeten doen.”

LEES OOK: Kritiek op Te Kloese: 'Er is een hoop verbloemd door de resultaten'

“Zij lopen toch ook niet bij de Porsche-dealer naar binnen en bieden dertigduizend euro op een auto die twee ton kost? En dan gaan ze bij een andere club wel een derde bieden van de waarde van speler. Respectloos”, vindt Te Kloese, die deze zomer echter ook een positief voorbeeld zag: Brighton & Hove Albion. “Die belden op over Wieffer. Wat moest hij kosten? Wij vertelden onze richtprijs. Zij noemden een bedrag met de vraag of ze daarmee aan tafel konden, zodra dat op papier stond. Die mensen zijn hier geweest en binnen een half uur waren we eruit.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ajax en Feyenoord richten pijlen op dezelfde transfervrije buitenspeler'

In navolging van Ajax zou ook Feyenoord interesse hebben in een transfervrije buitenspeler.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Duidelijk dat het over Atletico Madrid gaat, PSV ook problemen mee door gedrag Atletico Madrid voor Benitez. Zelf wel spelers voor 70 miljoen verkopen en voor dubbeltje op de eerste rij willen zitten.

Zekergeenschuilnaam
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Typisch Rotterdams Calimero-gedrag.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Onzin. Zoals Paulinho zegt heeft zowel Feyenoord als PSV last gehad van de handelswijze van Atletico. Andere clubs kan dit ook overkomen. Kan helemaal geen kwaad om deze handelswijze eens aan te kaarten

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Paulito Quarlon, Paulinho was een goede voetballer (geweest).

Klantenservice
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@zgs want?

kib*
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Van der Sar zat in de ECA, Van der Sar was één van de personen in de ECA die zich sterk en mogelijk maakte dat de nr. 2 van een competitie zich rechtstreeks voor de CL kan plaatsen. Voordat dit vergeten wordt.

Sticks
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ik snap dat hij het wil gaan doen maar ik vraag me af of het effect heeft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen