Ferdinand en Neville laten gezicht zien op Eredivisie-gala

2 september 2024, 21:44   Bijgewerkt: 2 september 2024, 22:38
Foto: © Imago

Edwin van der Sar is maandagavond onderscheiden met een Eredivisie Oeuvre Award. De voormalig keeper en sportbestuurder ontving de prijs tijdens de Eredivisie Awards in Utrecht, voor zijn verdiensten in de voetballerij. Eerder ontvingen Arjen Robben, Wim Jansen (postuum) en Louis van Gaal de prijs.

ESPN, dat het gala uitzond, heeft diverse vrienden van Van der Sar gevraagd om een videoboodschap voor hem op te nemen. Sir Alex Ferguson, Gary Neville, Rio Ferdinand, Ruud van Nistelrooij, Erik ten Hag feliciteerden hem. Ferdinand noemde hem ‘een ongelooflijke dienaar’ van het voetbal, die zich altijd ‘onberispelijk’ heeft gedragen en ‘door teamgenoten en voetbalfans van over de hele wereld wordt gerespecteerd’. “Ik respecteer je. Je was mijn keeper. Je was mijn man.”

Artikel gaat verder onder video

Neville gaf aan dat de award ‘dikverdiend’ is. “Je bent een fantastische ambassadeur. Niet alleen voor het Nederlandse voetbal, maar ook voor het Europese voetbal. Je hebt alles in je carrière, op en naast het veld, gedaan met fatsoen, integriteit en waardigheid. En ik moet je zeggen dat mijn ervaringen met keepers zijn dat ze een beetje gekke mensen zijn. Jouw grootste prestatie is dat jij de meest normale keeper bent die ik ben tegengekomen”, grapte Neville. “Dus gooi die prijs van vanavond maar in de prullenbak en zie deze prijs, die ik je geef, als de grootste prestatie in je carrière.”

Ferguson, bij Manchester United de trainer van Van der Sar, bedankte hem voor de samenwerking. “Je bent een geweldige keeper voor mij geweest. Je bracht je ervaring, persoonlijkheid en karakter. Het was een geweldige tijd. Ik zal altijd herinneren hoe jij in de rust ervoor zorgde dat jouw professionaliteit en winnaarsmentaliteit bij iedereen in de kleedkamer doordrong.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jamie Carragher maakt na felle discussie pijnlijke grap over Erik ten Hag

De druk op Erik ten Hag als trainer van Manchester United neemt toe.

Klik op de tekst van de tweet (niet op het screenshot) om de video te bekijken via X.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Mooie woorden Respect daar draait het allemaal om in de wereld

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen